Reklama

Reklama

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (CinemArt)

(více)

Recenze (749)

Baaal 

všechny recenze uživatele

Práva blondýna v divočině, která nese batoh plný novin, aby se náhodou neposrala, a v hlavě plných sraček, kdy vzpomíná na šukání a šukání, se málem ufetovala. Přemrštěné hodnocení, jako prase!!!! Super komentář Petrasuvicka! ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co k tomu napsat. Snad že je to dokonale natočený? Dokonale zahraný? Tohle se prostě nedá komentovat, to se musí vidět! ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Úryvky z minulosti a zakončení mohly být propracovanější. Hvězda navrch za navozený pocit při tůře v takovéto přírodě, kde navíc nenarazíte na davy turistů a nejbližší parkoviště je bůhvíjak daleko. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem tomu nevěřila ani nos mezi očima. Po třech měsících v divočině dokonalé obočí, zoubky jak perličky a vlasy prakticky stejně dlouhé jako na začátku? Krosna, spacáky, stan jako byste je před týdnem dovezli ze supermarketu, ani skvrnka, trhlinka, nic. Tomu mám jako vážně věřit? Příběh je velmi zajímavý a ráda si přečtu knihu. V mojí hlavě Cheryl zcela jistě nebude vypadat až podezřele dokonale jako Reese. Příroda protkávající celý film je úžasná. Dala bych tomu 2,5 hvězdy, což nemůžu. Znechucení nad do očí bijící a pro film nevhodnou dokonalostí hlavní hrdinky vítězí. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

No, tak jak toto hodnotit? Prostě můj život neměl dosud smysl, tak jsem se vydala na dlouhou pěší túru, která jak je dlouhá, tak je v podání tohoto filmu i nudná... (Reese mám teda rád, ale zde mi byla místy až vyloženě nesympatická). ...ale nebojte, po té dlouhé cestě přijde "grandiózní" finále - dojdu do konce své cesty a pak to už skončí... Prostě zpackaný dobrý námět, který ani pořádně nevysvětlí smysl putování, a kde ani nějak nefunguje propojení putování samotného a vzpomínek. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka měla po smrti své matky pořádnou "divočinu" ve své hlavě a ve svém životě a tak se rozhodla odejít do přírodní divočiny, aby znovu našla samu sebe a sílu k další existenci. Nakonec došla k velmi objevnému poznání, že všechny události a eskapády v jejím životě měly svůj smysl a jsou nedílnou součástí jejího osobního příběhu. Někdo zkrátka k takovému poznání potřebuje nejprve ujít 1770 kilometrů. ()

Nechic 

všechny recenze uživatele

Na cestovatelský film je tam té cesty docela málo a na emotivní příběhové drama zas nestačí ty flashbacky. Takže je to trochu kočkopes, ale přesto příjemně koukatelný a jistě to nejednoho diváka zvedlo z gauče do přírody. Zahraný to je rozhodně parádně a soundtrack taky pěkný. Takže srážím spíš za děj, kde se jedna linka ruší s jinou. ()

Jarvis555 

všechny recenze uživatele

Reese Witherspoon si prechádza duševnou očistou na ceste dlhej 1000 míľ a po hereckej stránke sa na ňu pozerá viac než uspokojujúco. Škoda že ma film príliš pomalé tempo. Taktiež mi tam chýbal nejaký zvrat alebo niečo čo by to trošku oživilo. Chválim výber záverečnej pesničky, ktorá to celé príjemne ukončí. 6/10 ()

Jarinek82 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, kterým ho dělá nejen hlavní představitelka, ale především okolní příroda. Každý z nás má občas pocit, že by chtěl někam na nějakou dobu zmizet a vypnout. Tak nějak podobně to vnímá i hlavní představitelka. Potřebuje si v životě urovnat určitě životní epizody, zmizet od všeho pryč. Jak já jí chápu. K filmu jsem sednul a bez pauzy u něj vydržel až do konce. Ba co víc, po skončení jsem asi hodinu a půl hledal na netu informace k trase, kterou hlavní představitelka podnikla. Hned bych se na daný trek vydal Škoda, že je to tak daleko :-( ()

luci378 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný film, ani minutu jsem se nenudila, ale stále mi vrtá hlavou, jak mohla Reese Witherspoon i po měsících v poušti vypadat tak skvěle? Čisté vlasy, stejné tělo a žádná spálenina. Taková menší chybka, jinak jsem si film užila. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Ano a máme tady další oscarovou sračku. To jsem se tak chtěl podívat na film o divočině. Logicky jsem zajísté předpokládal spoustu nádherných scenérií přírody a nějaké ty okamžiky člověk vs. divočina. A ono nic. Skoro dvě hodiny blbých flashbacků o tom, jaká je hrdinka kurva a jak je nešťastná a jak přišla o matku a nevím co ještě... Ale ta divočina nikde. Dokonce i ve scénách, kdy se blbě kecá v přírodě, ta debilní režie a ještě debilnější kamera nejsou schopné zabrat tu scénu nějak velkolepě, aby se divák mohl pokochat těmi horami, které ve filmu nejdou skoro nikdy pořádně vidět. Prostě podvod a hnus. Asi u konce mi nějak došlo, že se jedná o divočinu mysli jedné pomatené nadržené zfetované krávy. Hvězdička pro Reese a její odhalenou hruď. A jen tak mimochodem malá poznámka k měšťackým hlupákům, co to točili pro podobně postižené neznalé, co nikdy nechodili po horách: Pokud si vy magoři myslíte, že ženská s tak těžkým batohem, že ho pomalu nedokáže ani uzvednout a nezvládne se s ním postavit ze země na nohy, ujde skoro 2000 kilometrů vysokohorským terénem, tak byste se nad svojí debilitou měli zamyslet. TO je prostě na Oscara. ()

LoArmistead 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi 4x, naposledy dnes. Už to znamená, že ve mě něco zanechal. Zaujme hlavně syrovost vyprávění, spousta emocí a krásná americká příroda. Ale nad tím vším ční výkon Reese Witherspoon (sakra, mam jí fakt rád, ale asi nikdy to nezvládnu napsat z hlavy správně). Tohle je vážně ta nepřírodně blonďatá barbie z Pravý blondýnky a Sweet Home Alabama? Wau! Neuvěřitelně vyspěla (nebo to v ní bylo vždycky?) a vysloužila si po právu oscarovou nominaci. V Divočině je pár míst, který nejsou ze scénáristickýho hlediska žádná velká sláva. Ale ona to prostě utáhne. Sama. Divočina je nejlepší film Reese W. a Reese W. je to nejlepší na Divočině. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Okomentuji to jen ve stručnosti. Všechny ty flashbaky za její minulosti byla ta největší sračka co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, ale mám slabost pro krajinu a přírodu. To je jediný důvod, proč jsem tomu dal takové vysoké hodnocení. Vůbec mě nebaví zabývat se životem nějaké fetky a děvky. ()

pp 

všechny recenze uživatele

Žena reaguje na úmrtí matky promiskuitou a drogami, a když už neví jak dál, vydá se na Pacific Crest Trail. Nějak nechápu, proč by tohle chování mělo být nějak zajímavé či inspirativní. Navíc nemám rád dlouhé filmy bez konce. Mimořádně krásná příroda na PCT za pět, příběh za nula. ()

TeddyCarlos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla tedy pěkná divočina. Holčina má tak velkej bágl že už v prvních pěti minutách přemýšlí o tom že hodí flintu do žita a pojede domu. Skoro se nevyškrábe ani na první kopeček, ale nakonec se jí povede projít celý PCT. HAHAHA, tak a teď tu o karkulce. Stupiditu "hrdinky" v konkrétních situacích snad ani není třeba dále rozvádět viz bota, vylití vody, váha batohu, nepasující bomba atd. Nejvíc mě však dostalo jak byla obtěžována místními individui, a tak se rozhodla že to zakempí přesně na tom samém místě kde se s nimi předtím setkala - paráda. Navíc ta nereálná cesta je protkaná nezajímavými flashbacky o jejím super životě plným fetu a sexu. Skutečně, jediné co chcete od filmu s názvem Wild, který má být o PCT a přírodě, tak je to, že chcete vidět jak si nějaká, s prominutím blbka, píchá héro do žil a kurví se s kde kým, přitom záběrů přírody je tu že by se za nehet vešlo. Film o ničem. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Pennovo Into the Wild ma chytilo za srdce, navnadilo na podobné filmy. Valléeho DBC taktiež vo mne niečo zanechal, tak prečo je jeho Divočina iba takou plytkou prechádzkou do prírody, i keď so skvelou predstaviteľkou? Všetky tie flashbacky, dokonca aj súlože to len kazia. Neosobný film, ktorý diváka tak nepohltí ako by si myslel. Rýchlo sa naň zabudne. ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama