Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (302)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Don't worry about it. I got a prescription scope." Mohli bychom do nekonečna vést debatu zda tohle měli Postradatelní zapotřebí. Asi ne. I když mám pro tuhle značku slabost, tak je vidět jak pěst na oko, že další (poslední?) Expendables skočily z Ačkové produkce akčnáků do céčkových vod. Pro sérii mám velkou slabost, takže se mi to nepíše lehce. První díl byl fantastickým splněným a krvavým akčním snem. Dvojka posunula hranici ještě výš a i když trojku už leckdo zavrhuje, tak pro mě i trojka dokázala, že nepatří do starého železa. Holt už tam byla mladá krev a jediné, co jí vážně uškodilo bylo PG13. Čtverka tohle (aspoň to) napravuje a krve zase lítá všude. A začátek kupodivu funguje dobře. Jsme zpátky jakoby ani těch devět let neuteklo. Céčkové CGI mě osobně neuráží. Stále tu máme Stathama a Slye, kteří se spolu špičkují a v tenhle moment právě film opravdu funguje. Ze staré party zbyl však už jen Lundgren a Couture. Ovšem jak už bylo avizováno před uvedením filmu, Sly to chtěl pověsit na hřebík a předává otěže Stathamovi. V ten moment Expendables 4 pozbývají to, co dělalo tuhle sérii. Jelikož Expendables byl projekt jak dát dohromady největší akční hvězdy pod jednu střechu. Film je pak po zbytek stopáže jako oneman show , kterému vévodí právě Jason. Neříkám, že to nemá grády. Docela i jo, jen už to není akční týmovka jaká vždy měla být a byla. Mě osobně nejvíce chybí ikonický soundtrack, který tu není. Chápu že tohle třetí pokračování je pouze pro fanoušky série. A i tak si občas kladu otázku - proč? Je to škoda. Barneyho partu ostrostřelců miluju. (68 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby film nebyl ze světa postradatelných, mohlo to být fajn béčko, ale takhle je to zklamání. Christmas tu řeší nějaké svoje osobní srajdy se svojí holkou, která je teda taky jako žoldák a strašně jí vadí, že jí kluci nechtějí do týmu. Budiž, říkám si, koukáš na to kvůli akci a nějaká ta mizerná vata tě nerozhodí. Jenže ani akce nebyla taková, jakou bych chtěl. Střílí se tu, padouši se rozlétávají na cucky a sem tam dojde na nože a pěsti, ale celé je to takové nijaké. A třeba honička na motorkách je vyloženě mizerná. No a  zklamal i casting. Že z původní partičky chybí Jet Li a Terry Crewes bych ještě dokázal překousnout, ale v minulosti bylo zvykem, že klaďáky i záporáky doplňovala známá a často i velká jména. To mi tady hodně chybělo. Sice oceňuji přítomnost dua asijských mlátiček Uwais-Jaa a nic nemám ani proti Garciovi, ale když to srovnám s minulým dílem, tak je to nebe a dudy. Myslím že Sly a spol si zasloužili důstojnější rozloučení, ale halt není každý den posvícení a pořád platí, že na předchozí tři díly se vždy rád podívám. Ale, a to platí pro celousérii, nikdy tvůrcům neodpustím ignorování Cynthie Rothrock. Ta tady prostě chyběla. 35% ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný diel, ktorý nikto nečakal a málokto s ním bude spokojný. Ja ani nie som sklamaný, lebo po otrasných traileroch som od toho nič nečakal. Už to nie sú Expendables. Koncept nahnať čo najviac hiezd z čias minulých tu už neplatí. Namiesto Banderasa tu máme jeho no name syna, namiesto no name Crewsa tu máme kópiu, ktorá nestojí ani za zlámaný Cent. Arnie, Willis, Ford alebo ktorákoľvek podobne veľká hviezda z minulosti na to už zvysoka kašle. Dolph je upozadený a je rád, že ešte stojí na nohách. Smutný pohľad a prajem mu, aby sa zotavil a ešte niečo dobré natočil. Couture a jeho uši nikdy nikoho naozaj nezaujímali. Sly tu má vedľajšiu úlohu po vzore Ježiša. Keby ho nechali zomrieť na konci tretieho dielu, tak by to bolo asi lepšie. Je to proste Stathamova sólovka, ktorú na poslednú chvíľu zmenili na regulérny diel Expendables. Márne. Prekvapivé je, že sa tu fakt nikto nesnaží. A to ani Statham. Všetko je odfláknuté. Ázijský dovoz absolútne nevyužitý. Zápletka nezmyselná. V druhej polovici taká z-ková variácia na Under Siege. Hlášky trápne a nefunkčné. Namiesto na klasiky sa tu odkazuje na minulé diely Expendables. Smutné. Akcie je relatívne dostatok a je v nej aj dosť CGI červenej farby, ale brutálnou by som ju nenazval. Je to taký detský čajíček. Tak odporné triky sa len tak nevidia. Ešte hnusnejšie jak Megan a to je čo povedať. Fakt to vyzerá jak produkcia od Asylum za 5,50. Ale ani akcia sama o sebe za nič nestojí. Nápaditosť nulová, žiadny pôsobivý kúsok, nič cool. Prehľadnosť miestami tiež dostáva na prdel. Fakt ma nenapadá čo by som mohol oceniť. Práve naopak. Tento film definitívne pochoval sériu, ktorá síce nikdy nebola dokonalá, ale mala svoje svetlé chvíle a dokázala potešiť kopu oldschool fanúšikov vrátane mňa. Tento film to všetko zahodil. Ešte aj videobéčkový Triple Threat vyzerá v každom ohľade stokrát lepšie ako toto. Zaslúžený prepadák. 0/10. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Zatímco Rocky ze Slyových trojčat dostudoval s vyznamenáním a vydal se svou vlastní cestou, tak zbytek se trápí. Rambo tak tak dojel základku a Expendables nedají ani tu speciálku. Expendables 4 je ještě větší zbytečnost než Rambo 5. Lenost/málo prachů ve psaní, efektech a hraní. Nechápu, proč Sly ten scénář vůbec odklepl, když on sám si dává na psaní "velké" nároky. Nic no... smůla, třeba se to odpruží jako s Rockym 5. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl Expendables. Sylvester Stallone zde už kvůli věku hraje druhé housle, a tak to táhne Jason Statham, který je skvělý, avšak tvůrci udělali chybu s obsazením nových postav. Ty totiž do týmu vůbec nepasují, Megan Fox je tam úplně k ničemu, nic neumí, Levy Tran je na tom podobně, dále 50 Cent se mi vůbec nelíbil. Jediné plus co se týče obsazení uděluji za Tonyho Jaa a Iko Uwaise. Ze staré party hrdinů tak zůstali už pouze 4, přičemž jak jsem psal, Sly už tam nebyl, takže 3, a z toho z Lundgrena už je bohužel důchodce. Velice pravděpodobně poslední díl série a je to dobře, už není kam tu sérii posunout. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • V červnu 2020 Jean-Claude Van Damme vyjádřil zájem o návrat do série a veřejně přednesl svůj nápad hrát Clauda Vilaina, bratra své postavy padoucha Jeana Vilaina z filmu The Expendables 2 (2012). Roli však nedostal. (VSVB)
  • The Expendables 4 by mal byť posledným dielom série. (Paldiny)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama