Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Recenze (472)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od minulých Transformers asi příběhový posun kupředu, o tom není sporu, ale narozdíl od Baye jsem se nedočkal megalomanské akce, což malinko zamrzí. Ono už i obsazení režiséra vcelku překvapivé, když žánrově se ničemu podobnému doposud nevěnoval. Ale výsledek docela uspokojivý, v rámci možností samozřejmě. Ten dětinský nádech mi malinko výsledný zážitek zkazil, ale chápu, že cílovkou bylo to nejmladší publikum. Ten retro styl 80. let minulého století mě zaujal, to zasazení mělo něco do sebe. Samotný stěžejní prvek celého filmu, tedy brouček Čmelák, držel filmové kvality na slušné úrovni. Akce se dostavilo habaděj, za přehlednost sice uděluji plusové body, jenže ta akce mě nenadchla svým zpracováním, působila často velice digitálně. Michael Bay je holt jen jeden. Lidské postavy opět jednaly v mnohých situacích na facku, divák může jen kroutit hlavou. Závěr žádné epičnosti moc nenabídl, to trochu s přihlédnutím k značce Transformers naštve. Dejte tomu dospělejší nádech a krutou, drsnou reálnou akci a všichni se budeme tetelit blahem. Takto 64 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Svěží, zábavný příběh, kde si Travis Knight rozhodl, že potěší všechny milovníky 80tkového disca a zabrnkal na nostalgickou strunu. Skvělá Steinfeld, která si tu rozehrála svoji hereckou etudu, ve které vypráví až takřka intimní vztah se svým plechovým miláčkem. Po prvních Transfících rozhodně nejlepší příběh z tohohle univerza. Tady si naštěstí nedává po držce tisíce digitálních jedniček a nul, ale jen tři roboti. Scénář funguje nejsilněji právě v té osobní rovině, ta rovina akční je zde odsunuta na vedlejší kolej a v podstatě bych se bez ní vlastně i obešel. Největší akci totiž dostanete v prvních 10 minutách filmu, a pak už si budete užívat "běžné náctileté" problémy hlavní hrdinky. Za mě sympatických 75% (neboli slabé čtyři hvězdy za ten boží soundtrack). ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na Čmelákovi jsem prakticky vyrostl a T1 bylo snad moje první setkání s Bayem, které jsem si uvědomoval. Takže u mě hraje žluťásek hodně na sentimentální notu. Ale i takhle zainteresovaný já jsem si nemohl nevšimnout spousty chyb. Jmenovitě vizáž transek na Cybertronu (od své pozemské formy se liší jen minimálně, přičemž tuším v T3 bylo ukázáno, že vypadají jinak, realističtěji a hlavně ne jako přeskládanej sedan), dále očividná až do očí bijící kopírka T1 (tj. nepřináší vůbec nic jiného a prakticky obšlehává Beeho s Shiou; ač John Cena je uvěřitelnej, tak je to zase jen vykrádačka Turturra a jeho postavy (né takovej blbec, víc svalů, ale chápeme se)), měl jsem za to, že Optimus a kámoši přiletěli o něco později, najednou a s Beem se pak setkali společně (proto vidíme Optima s Beem koukat jak kámoši teprve letí)... a takhle by se dalo pokračovat dál. HALOOO? To ten scénář dělal nějakej idiot (ah žena), co původní filmy vůbec neviděl a nebo se vůbec nesnaží ty původní respektovat?! TO PROSTĚ NEDÁVÁ SMYSL, KDYŽ UŽ TO VYKRÁDÁŠ, TAK TO PROSÍM ALESPOŇ RESPEKTUJ! Myslím, že jsem přestal někde u sentimentální noty. Takže Bee je roztomilej koblížek, možná ještě víc než kdysi. Hailee je celkem neokoukaná. Scénář je primitivní, ale funguje, nenudí. Cením prostředí osmdesátek, i když nutno uznat, není ten potenciál skoro využit. Komornější zpracování a práci s postavami kvituji, dobrá volba! Chce se mi říct, že jde o verzi Transformers pro děti, každopádně říct o Transkách, že jsou záležitostí dospělých je hodně blbý tvrzení... takže asi jde o Transformers pro nejmenší. Hodnotit se to dá těžko, protože vím, že bych mohl dát mnohem méně a měl bych bohužel pravdu. Je to ždímačka značky, která fungovala ve 2 dílech, kvůli triu Bee, Megan a ukňouranej Shia.. no možná ještě nějaký to moudro od Optima a spousta do té doby neokoukaných výbuchů a efektů. Bohužel někdo neví, kde skončit a ždíme dál a dál. Tady se vsadilo všechno na Beeho a světe div se, fungovalo to. Každopádně zklamaný určitě nejsem, ale 4 hvězdičky jsou dost přehnaný. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Film pro děcka. Proto jsem rád, že i ve svým pokročilým věku jsem pořád dítětem, který si tuhle rutinní zábavu užije na 4/5. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bezva vzpomínkový soundtrack. Ten mi sednul. Osmdesátky nemají chybu. Nejsem proti tomu, když se jde cestou rodinného filmu. Vyhovuje mi to a mám ráda, když se tam ještě přidají nějaké emoce. Taky mám velkou slabost pro žluté brouky. Tenhle byl roztomilost sama. Chci ho. Krásně jsem si při sledování medila. Určitě nezůstane pouze u jednoho podívání. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jo, Travis Knight to konečně dokázal a natočil znovu koukatelnou rodinnou taškařici s Autoboty, při které mi mozek nevytéká ušima. A to je dneska v té záplavě CGI blábolů kumšt! ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil. Nejlepší rozhodně byla hned počáteční scéna na Cybertronu. Ale může mi někdo vysvětlit tu logiku, kdy vezmu populární G1 charakter - Blitzwinga, asi nejznámějšího triplechangera, a nejenže z něj neudělám triplachagera, ale ani jednou neřeknu jeho jméno ve filmu, a navíc ho hned zabiju? A abychom přidali trochu soli do rány, vytvořím dva úplně nové charaktery, a z těch udělám triplechangery? Jako cože? ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Řada palčivých otázek zůstává nezodpovězena. Pomáhal John Cena s choreografií robotů? Pocházejí wrestleři ze stejné planety jako autoboti? Co se stalo s černým kamarádem Johna Ceny? ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Sympatickej film a to hlavně proto, že neřeší takový sračky, jako předchozích několik Transformerů a místo toho se snaží soustředit na postavy (ačkoli postava Johna Ceny je typicky klišoidně dementní - nicméně do dobový nálady filmu sedí naprosto skvěle) a příběh nechává co nejjednoduší a tudíž dokonale funkční, protože každej charakter tu má svojí roli dokonale podpořenou jeho načrtnutou osobností a každá nakousnutá myšlenka a dějová linka je nakonec ukončená k absolutní divácký satisfakci. Jakmile ale dojde na akci, Bay tomu zásadně chybí. Knight tady sice nikterak nepohořel, bitky jsou přehledný a všechno, ale na rozdíl od těch Bayových trikových orgií nedokážou tak ohromit. Bay je prostě jen jeden. Ve výsledku to ale vlastně tolik nevadí, protože bitek je tu jak šafránu, takže se nestihnou okoukat, a poměrně dobře zvládnutej humor a důraz na sympatický a vtipný postavy to celý ty skoro dvě hodiny dokáže utáhnout. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nekomplikované, hezky retro, se sympaťačkou v hlavní roli, pohoda. A ani mi nevadilo, že neznám tohle universum (líbil se mi 1. díl, 2. už ne, 3. jsem nedodíval/resp. jsem u něj usnul). ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Nie tak otrasne ako posledne bayove transformerske opusy. Hailee je dobra a ma to i slusny pesnickovy soundtrack ale akcia a pribeh je nudna rutina ktora moze zaujat maximalne tak decka a teenagerov... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Byl takhle jeden animák a jmenoval se Železný obr. Všichni ho měli rádi, a tak si tvůrci Transformerů řekli, že by bylo príma ho předělat a zasadit do svého univerza. Film nám samozřejmě nabízí stroj učící se lidskou kulturu, velkého zlého generála i několik dalších klišé v podobě měsíce v úplňku, finální bitky v noci nebo přiblblých amerických puberťáků. Celý snímek vlastně není nikterak originální, ale docela rychle to odsýpe, a i když je šablonovitý, člověk se u něj ani tolik nenudí. Možná bych ale z filmu vystřihl postavu toho kluka s přiblblým jménem, nic tam vlastně neudělal a jako komický prvek taky nefunguje. 75% ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Konečně méně romantiky a lepší děj co má více logiky a hodnocení je i lepší.. tak tedka čekat na další díl, ()

higuain 

všechny recenze uživatele

70%. Kdyby nebylo předchozích dvou filmů, pravděpodobně bych tam tu čtvrtou hvězdu přihodil, takhle to ale bude chtít víc než jen jednu lehce nadprůměrnou jednohubku, aby si mě tahle série získala zpět. Bumblebee je ale určitě sympatický počin, byť se nedá říct, že by v něčem opravdu vynikal. Akce je průměrná, záporáci-roboti obyčejní a "záporáci-lidé" jsou banda nekompetentních idiotů. Na druhou stranu potěší retro feeling, Hailee Steinfeld je celkem sympatická a po dlouhý době to vypadá, že má tahle série i dramaturga. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Neverili by ste, aké ťažké je zohnať taxík v mojom meste deň po Štefánskej diskotéke...Napriek obave, že začiatok filmu nestihnem všetko dopadlo dobre a stihol som aj stredné combo (vďaka online zakúpenému lístku) a v sále zo solídnym počtom ako aj rozumovo vyspelom publiku som si mohol vychutnať Bumblebeeho v 3D. Charlie na svoje 18 narodeniny dostala ako darček chrobáka, ktorého pomenovala Bumblebee, skvelý kamarát dostal na 18 narodeniny Citróna, ktorému meno dávať nemusel, nakoľko na rozdiel od chrobáka šlape ako hodinky a neničí obývačky. Ťažko povedať, či si Hollywood uvedomil, že večné spomínanie ruskej hrozby, utečencov a zmiešaný pár bieleho dievčaťa a čierneho pantera už ľudí unavuje, ale aspoň čo sa týka toho posledného film tentokrát priniesol ustráchaného, nemotorného pantera z ktorého hlavná hrdinka nebola na vetvy. Hneď sa na film, ktorý mal z Transformerov najjednoduchší a zároveň najlepší dej pozeralo lepšie. Ťah osloviť aj dievčenskú časť tínedžerského publika pri pohľade do sály príliš nevyšiel, čo je možno trochu škoda. Pretože Bumblebee rozhodne pobavil viacerými skvelými scénkami a príjemným humorom. Aj akcie bolo primerane takže ani cez 3D okuliare od efektov neboleli oči a nakoniec som sa dočkal príjemného prekvapenia. Bumblebee tak dal bodku za návštevami kina v roku 2018, ktorým kraľoval Halloween, konkuroval Aquaman, prekvapil Meg a.k.a Hrozba z hlbín a Hell fest. Najväčšie sklamanie? Bola by to Prvá očista, avšak vďaka prekvapeniu pred jeho začiatkom tento "titul" získali Grindewaldove zločiny. A rok 2019? Vyzerá veľmi sľubne... ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Takže Bumblebee, můj první film ze série Transformers v kině. Dozor Spielberga je znát úplně všude. Stejně jako Knightova iniciativa. Provedení skvělého příběhu, je tu však pohřbeno a nedoceněno. No, čekal jsem mnohem lepší film. Nejsem fanouškem série a viděl jsem jen pár útržků, ale jelikož má jít o prequel, tak to zřejmě ani nevadí. Poté, co se tohoto projektu na místo Michaela Baye ujal Travis Knight to vypadalo dost nadějně. Obsazení v čele s kráskou Hailee Steinfeld též ušlo a píseň Back to Life, kterou sama vydala, mi před měsícem a půl řekla, že tohle bude hodně zajímavý film. Byl by, ale jen kdyby měl stejný charakter jako ta píseň. Nečekal jsem pohádku, ale doufal jsem, že to bude mnohem prostší dějově, a paradoxně dramatičtější z hlediska vztahů (vývoj postav - a ne, že se z nich hned po prvním setkání stanou kámoši), a představoval jsem si ideálně nějaký vývin příběhu, trochu lidského zamyšlení a půvabu. Šlo tam vymyslet dost věcí. Travis Knight režijně neselhává, i když ovšem občas má také dost. Vizuálně Bumblebee ujde, kamera, i ty umělé efekty a bezduché akční scény dělané pro blockbusterického řadového diváka taky sem tam jdou. Hudba Daria Marianelliho skvěle funguje a soundtrack sám včetně oné úchvatné finální písničky příběh perfektně doprovází. Herecké výkony, no pohroma. Hailee Steinfeld vévodí. Sice je trochu dětinská, ale pořád si udržuje dobrou hereckou kvalitu a hraje jak tělem a slovy, tak duší. Bohužel ji svazuje scénář a nemůže nám předvést výkon sobě hodný. John Cena (zralý na Razzies) a spol. už to tak tak lehké nemají, lépe řečeno jim to tak lehce neprojde:-(. Největší chybou není ani tak příběh. Sice je podstatně slabší než jsem čekal, ale zase je jasný, a pochopí ho snad každý a má i dobré tempo a stopáž. Ale scénář v podobě dialogů a vyprávění je naprostá katastrofa. Že to bude E.T. transformer jsem čekal, a dokonce jsem se i trochu těšil, ale takhle vykrádat kultovní klasiku, no, že se ti scenáristé nestydí:-). A navíc tak potupným způsobem, protože E.T. měl alespoň nějaký vývoj. Christina Hodson si vzala vždy pár útržků, které poskládala k sobě, ale nedala jim myšlenku. Ale když jsem viděl v titulcích jméno Steven Spielberg, tak jsem pochopil, že krádež to asi úplně nebyla. Jeho dozor je znán skoro všude (atmosféra 80. let a mnoho scén), avšak chvílemi se zdá, že nejspíš od natáčení odklonil zrak. A na tomhle pak máme filmově vychovávat děti? Proč furt něco dalšího? Proč pořád to samé akorát moderněji? Naprosto zbytečná práce. Filmy o superhrdinech a všechny tyhle efekty - kdyby se to dělalo jednou provždy s duší a nejen pro akci a "mainstreemovou" zábavu, máme pokoj. Nejde ani tak o nějaké akce a efekty, jako o fakt, že Bumblebee mohl být nádherný příběh, bez scén na efekt a současného hollywoodského vyprávění. Bumblebee se alespoň snaží být lidštějším příběhem, ale buď mu to nejde, nebo to zase přežene do fáze trapnosti. Kdyby děj nijak nesouvisel s naší planetou máme taky plus. Jsme dnes prostě závislí na umělé zábavě, efektech, akci, a nechápeme, že i z na pohled klasického příběhu se dá vytlačit mnohem více, než se zdá. Mohl to být jeden z nejlepších filmů roku, ale prostě ho tím stylem psaní a efekty pohřbili. Je to sám o sobě dobrý příběh, a i mě, přestože nejsem fanouškem série, by dostal správným zpracováním na kolena, ale těmi prázdnými dialogy, umělým humorem, mnoha zcela nezapadajícími scénami (viz. scéna na útesu), a prostě tím znehodnocením a formou ztratil veškerý půvab a krásu. Není to dle mě ani tak vina scenáristky Hodsonové. Spíš se bojím, že zasáhlo studio, které až příliš hovoří s diváky, a chce jít takzvaně na jistotu, ale autorské provedení by Bumblebeemu, po fiasku s bezduchou Bayovou sérií, která je tak vnímána na první pohled, slušelo daleko více. 60% a tři hvězdičky. Je mi toho filmu svým způsobem líto, protože ho prostě znehodnotili. Ale i tak jsou mnohem horší filmy než Bumblebee, a rozhodně bych to na propadák neviděl:-), protože z něj srčí mnohem více duchaplnosti a lidskosti, než z žádného Bayova filmu série a hlavně se snaží mluvit trochu o životě. Ale bohužel to utne v nepravý moment:-(. A krásná Hailee, tam jinak není co vytknout. Bumblebee je nejspíš počátkem nové pre-série této ságy, a začne to nedej-bože zase od začátku, ale když už, mělo by se to držet alespoň na této úrovni, a ideálně i na vyšší, ale to už nejspíš nikdo nedokáže, protože Bumblebee je co se série jako celku týče hodně vysoko. Nejlepší scéna? No, asi s montováním rádia v garáži, protože akční sekvence fakt nestáli za moc. Charlie lezoucí jako Spider Man's Wife na stožár opravdu neohromí. Ale Oscara za písničku moc přeji:-). () (méně) (více)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka na nedělní podvečer. Sympatické postavy, klasický příběh, od kterého tak nějak víte, co čekat (což s sebou nese to dobré i špatné), skvělá hudba... Zkrátka a dobře vcelku povedený návrat do světa Transformers. Neříkám, že si za týden budu pamatovat, o čem přesně to bylo, ale zhlédnutí rozhodně nelituji. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem film ignorovala, dokud jsem neviděla trailer, který mě zaujal. Transformers jde totiž mimo mě. Neviděla jsem ani celý první díl. Ale nevadí. Tenhle film se opravdu povedl, proto davám plné hodnocení. Bumblebee byl roztomilý, bylo to dojemné, vtipné a se skvělým hudebním kontextem. I hlavní herečka, Hailee Steinfeld byla sympatická. Doporučuji. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Ten film mě až nečekaně bavil. Sympatická Hailee Steinfeld je jeho největší oporou a snadno se vyrovná svému robotímu kamarádovy, se kterým tvoří dokonalý tým. Atmosféra osmdesátých let je zde doslova hmatatelná a to je moc dobře. Akce sice není moc, ale to ve výsledku vůbec nevadí. Naopak ve srovnání s posledními díly Transformerů, které byli spíše otravné než zábavné je to dost příjemná změna. Bumblebee je po všech stránkách pohodový film, který je v řadě ohledech lepší než většina o dost dražších filmů z této série a to je samozřejmě velký úspěch. ()

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama