Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 881)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som fanúšik akčných snímkov, no sem tam sa skutočne objaví taký, z ktorého divák padne na riť ("The Raid"). Totiž, tam kde sa užívateľ smeje milovníkovi hororu z nezmyselnosti, tu je absurdita akčných scén či poňatého príbehu, kedy jeden človek so zovretými päsťami, či za pomoci šraubováku ("Equalizér") "zbombarduje" desiatky vycvičených vrahov, potlačená na okraj akéhokoľvek chápania. Najviac vtipné ale je, že sa tvorcovia či znalci tohto žánru tvária - toto je fakt reálne, berte tento snímok seriózne vážne. Takže ja osobne radšej popustím oko fantázií násilia v podobe gore, či iných hororových prvkov, ako sa kŕmiť takýmto lacným steakom bez oblohy. Po úvodných 20 minútach som prepadol myšlienke, že K. Reeves vstal z mŕtvych, pričom po 10 rokoch KONEČNE natočil snímok, vďaka ktorému si ho budeme opäť pamätať (bohužiaľ, zatiaľ ho mám stále zafixovaného ako Nea či Constantina). Princípy tohto filmu, vrátane pointy, prečo zosnovať pomstu a opätovne vstúpiť do sveta ťažkých zločincov, rozvíriť nenávisť, pričom riskovať vlastný život, to radšej nebudem komentovať. Som trošku v údivu, že sa tu mrhá hviezdami jak na jarmoku cigánskou v žemli. No úprimne, kam sa tento film, vrátane akčných scén, hrabe na "HARD TO KILL" so Segalom. Tam to malo aspoň ako taký zmysel, lebo tu, tieto dôvody, potešia akurát tak "Animal liberation front". ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $43,037,835║Tržby Celosvetovo $88,761,661 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,257,599║ Tržby za predaj DVD v USA $22,891,230║ akčný nárez roka 2014, Keanu Reeves valí ako v kedysi Matrixe, priamočiara likvidačná akcia, ktorá schová aj konkurenta Equalizer, akčná smršť kde je non-stop na čo pozerať, ruky-nohy-náboje lietajú v rýchlom slede, proste masaker, akčná maškrta ktorá nemá konkurenta široko ďaleko, plus na vrch to má luxususné obsadenie a nápadito vytvorený svet zabijákov, kde nechýbajú pravidlá a samozrejme že príde aj na nevyhnutých "upratovačov" čističov obetí a po Johnovi Wickovi ich ostávali fakt kopy /100%/ ()

Reklama

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Slušne vymazlený Keanu so svojím libanonsky odzbrojujúcim šarmom kosí "okolie". Pes a bohovské (!) fáro staćí.Je mi uvolnené prečo, koho, kedy, kde a vlastne aj ako. Viem totiž, že si budem pri tej kosačkovej tancovačke priasť. Keanu totiž spolu s Matrix Bros definoval žáner a upravil veškerú commercional agendu. Pre mňa vypásovaný adrenalínovaný romantik, ktorého nemíňam v žiadnej filmovej...polohe. Koment pitvačka je v tomto prípade nepotrebná.Tuším 2ku !!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak a mám monitor jak řešeto, nevím jak se mrknu na dvojku. Mrtvoly jsem přestala počítat asi po deseti minutách, to nemělo cenu, ale tu zlost jako John na začátku jsem měla snad stejnou. Maximální tanečky od začátku do konce, dlouho jsem nic podobného neviděla, budiž jim k dobru, že jsem ani nemrkla a byl konec. Ještě by mě zajímalo, co je s tou vrnící, černovlasou kočičkou, doufám, že dvojka to rozlouskne. Keanu Reeves byl naprostá jednička a moc bych za to nedala, že si po natáčení dal havaj někde na Bahamách. Ale ostatní hráli také skvěle, Michael Nyqvist se za svého záporáka určitě nemusí stydět. "Víš kdo to byl? Ne. No přece JOHN WICK!" ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Babuška Jaguška má na píču období. Kromě šoku ze zjištění, že je chlap (ten Baba Jaga no to mě poser na holý záda) jí, nebo teda jemu, scénáristi nechaj zabít manželku, šlohnout Forda Mustanga, rozbít kebuli a jako bonus zabít bígla. Takovej sled událostí by nasral nejednoho bubáka a tak Babuš rozmlátí podlahu ve sklepě, vyhrabe pohřbený zbraně a začne strašlivou revenge. Jak se mrtvoly hromaděj tak padouchům začíná pomalu ale jistě docházet, že minimálně to štěně zabíjet neměli. Jenže na upřímně řečené - Sorry, pičo - je už krapet pozdě a tak nezbejvá než panicky před Babuš utíkat, brečet, prosit a následně chcípnout s pochcanejma kalhotama nebo posranou prdelí. Můj nejoblíbenější ze 47 roninů, Kýnu, se v tomhle filmu s nikým a s ničím nesere, jeho nejpádnější argument je kulka do kebule a protivníky usmrcuje asi s takovým "nadšením" jako když si já vymačkávám pupínky na držce. Prostě to musí bejt. A to se mi na tom filmu fakt líbilo. Žádnej ubrečenej nebo nervní hrdina co ze své pomsty dostává krámy a musí mít před tím, než sejme hlavního zmrda, co mu zabil psa, hodinovej monolog. Nic takovýho. Místo toho tam bez hnutí brvy vystřílí 100+ kreténů a když dokráčí ke zdroji všech útrap....tak mu beze slova prostřelí palici, otočí se a jde do prdele. To je chlap !! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • Postava Johna Wicka (Keanu Reeves) byla přidána do gangu ve hře "Payday 2" z roku 2013 dva dny před jejím uvedením na trh. (Ouwen)
  • Keď k Aurellovi (John Leguizamo) príde Iosef Tarasof (Alfie Allen) na ukradnutom Mustangovi Johna Wicka (Keanu Reeves), Aurello položí pohár s kávou na svetlo auta, ktoré má otvorenú kapotu. Keď však Iosef prvýkrát povie „we own you“, nasleduje záber na Aurella, avšak na aute už pohár chýba. (shomann)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama