Reklama

Reklama

No Limit

(seriál)
Trailer
Francie, (2012–2015), 19 h 4 min (Minutáž: 52 min)

Hrají:

Vincent Elbaz, Anne Girouard, Hélène Seuzaret, Christian Brendel, Damien Jouillerot, Sarah Brannens, Vanessa Guide, Tchéky Karyo, Moussa Maaskri (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Vincent Liberati v podání Vincenta Elbaze se potýká s nevyléčitelným nádorem na mozku. Aby mohl být na blízku své dospívající dceři Lole a bývalé manželce Alexandře, opouští napínavý a nebezpečný život tajného agenta a vrací se zpět do Marseille. Jedinou šancí na Vincentovo uzdravení je experimentální léčba, kterou mu nabízí záhadná státem řízená organizace Hydra výměnou za spolupráci. Vincent nabídku přijme a zapojí se do boje s organizovaným zločinem za použití nelegálních prostředků. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Autoři nepopírají inspiraci jinými televizními sériemi. Příkladem je seriál Perníkový táta (od r. 2008). (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Tvůrci měli už od začátku představu o názvu, který je mezinárodně srozumitelný. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Bessonovou vášní vždy bylo potápění, v 17 letech se ho musel na delší čas vzdát kvůli vážnému úrazu. No Limit tak odkazuje na potápěčskou disciplínu No-Limits Apnea. Současně název také charakterizuje stav hlavního hrdiny, který má nádor na mozku. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • V roce 2005 dostal Luc Besson nabídku jedné francouzské televize natočit seriál. Besson ale nabídku odmítl s tím, že nemá s televizní tvorbou dostatečné zkušenosti. To byl také důvod, proč prodal práva na natáčení seriálu Kurýr (od r. 2012), který vznikl podle Bessonovy stejnojmenné trilogie. Nicméně touha proniknout do televizního světa v něm zakořenila a v roce 2011 vznikla první série seriálu No Limit. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Po novinářské projekci sklidil seriál pozitivní hodnocení, kladné ohlasy sklidil hlavně výkon Vincenta Elbaze. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Vincent Elbaz se pro roli Vincenta Liberatiho inspiroval například výkonem Bruce Willise ve filmu Smrtonosná past (1988).  Při natáčení trval na tom, že většinu kaskadérských kousků provede sám, a to i přes to, že se bojí výšek. (Zdroj: AXN CZ/SK)

  • Producent Thomas Anargyros zveřejnil rozpočet na první sezonu. Bylo to 9 000 000 eur, což je o polovinu vyšší rozpočet, než bývá francouzský průměr. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • První dvě epizody první řady se natáčely 14 dní, na další čtyři zbylo 12 natáčecích dnů. (Zdroj: AXN CZ/SK)

Reklama

Reklama