Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opustilo od hvězdných jmen, ale postavy, které jsou definicí autority a respektu zůstaly stejně výborné. Známá hudba téměř vymizela, ale když nastoupila, její efekt se zněkolikanásobil. Zato humor, který na Fargu tak miluji, vystoupal do absurdních výšin a celou sérii, protkanou úžasnými situacemi a náhodami táhl dopředu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série? Proč a o čem už? - O to větší překvapení (!) - Jiný silný příběh. Od rozjezdu stále lepší a dokonalejší i v detailech. Nevadí absence tak silné postavy, jakou byl Billy Bob Thornton v první řadě. Ač bratři Coenové jsou znovu jen producenti, režisér Noah Hawley (producent filmu Fargo) drží styl parádně. Soundtrack super. ...PS "Na to, aby jsme si říkali pravdu je nás málo." ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se dostala první řada na vrchol pyramidy, co se týče kvality a hereckých výkonů, tak tam druhá řada vylezla také. Tak propracovaný, geniální a nesmírně atmosférický seriál jsem dlouho neviděl. Dlouho jsem se na druhou řadu připravoval, až jsem se do toho pustil. Zasněžená krajina 70. let mě již v prvních chvílích odrovnala, takovou mrazivou atmosférou se nemohou pochlubit pomalu ani ty nejlepší kasovní hollywoodské trháky. Samozřejmě mě opět dostal fakt, že se to opravdu stalo. Realističnost postav je na sto procent vypracovaná bez nějaké chybičky. Nejvíce mi v hlavně utkvěli indián Hansee, Mike Milligan a policista Solverson. Mohl bych vyjmenovávat i ostatní herce, neboť by si to všichni zasloužili. Myslím si, že to tvůrci mohli nějak zakončit již předposledním dílem, který byl ze všech opravdu nejlepší. Ne že by poslední díl byl nějakou urážkou na cti, ale bylo by to lepší. A ještě jednu věc musím vytknout a opravdu si nechci odpustit. A tou je to UFO. prostě se to tam vůbec nehodilo. Jinak skvělý seriál, který diváka udrží přikovaného k sedadlu po celou desetidílnou stopáž. Za mě dávám 90 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé série seriálov nikdy nehodnotím, pretože si dojem utváram zo všetkých videných dielov. Tu sa výnimka hodí. Ide síce o sériu pod značkou Fargo, ale každá má svoj letopočet, svoje postavy. Spája ich len zemepisná dĺžka a šírka. V prvej sérii príbeh sleduje predovšetkým dvojicu Billy Bob Thornton a Martin Freeman. Vo Fargo II. je sledovaných dejových línií možno až priveľa. Navyše žiadna neponúka tak zaujímavú konfrontáciu a predovšetkým v žiadnej sa nerozbehne nezastaviteľný sled zaujímavo život komplikujúcich udalostí. Ano, sú tu komplikácie, domino efekty a záverečné prepojenie všetkých postáv, ale už to proste nebolo ono. Kvalitné 3*, ktorým UFO definitívne odnieslo šancu o hviezde navyše. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizodě: Všichni jsou tam neschopný . Ed je idiot a neschopnej zepřít se svojí idotský manželce. Záporáci jsou nechopný. A dokonce i mimozemšťani jsou neschopný se pořádně ukázat. Ale teď vážně - oproti původnímu Fargu a dalším filmům od bratrů Coenových, tomu něco chybí. Je to stále kvalitně zrežirované, ale jak scénářově, tak herecky tomu chybí něco, co bych nazval lidskost. Postavy se nechovají reálně, vtipy jsou moc nepřirozený a celkově mi chybí, že nejde o postavy, které sice mají slabé stránky, ale i přesto je chápete. A taky je to trošku over-the-top s počtem zabitých postav. V původním Fargu zemřeli myslím 3 lidi, tady za poslední čtyři epizody zemřelo přinejmenším 15 (čili 5x víc). "Založeno na skutečném příběhu" nemůže oblafnout už nikoho. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama