Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Recenze (130)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seria sa z casti vratila ku stylu prvej serie az to miestami pôsobi ako jej vykradacka. Akurat je absurdnejsia a postavy su divne. Nie su zaujimave natolko, aby ste im drzali palce a ani nie su zabavne blbe. Su len divne a jedine co dokazu v divakovi vzbudit, je zvedavost aky dalsi WTF zvrat si scenarista vymyslel. Pritom plan hlavneho zaporaka je dost skoro jasny. Proste dalsi chamtivec, ktory ide po prachoch. A aj ked mam Davida Thewlisa rad, tak jeho kreacia pôsobila otravne a prial som si, aby mal com najmenej scen. Najväcsim sklamanim je Carrie Coon ako miestna policajtka, ktora sa snazi celu zahadu vyriesit. Je absolutne nevyrazna ako väcsina postav. Pritom obsadenie je spickove. Zaujme len Mary Elizabeth Winstead tym, ze je sexy a po hereckej stranke napriek sialenym parochnam zaziari iba Ewan McGregor v dvojulohe surodencov, ktori si idu po krku. Po dejovej stranke mi tato seria pripadala natolko chatrna, ze by vystacila na polovicny pocet dielov a tak je seria natahovana zbytocnymi odbockami, ktore nikam nevedu. Vrcholom je tretia epizode, ktoru ked vynechate, tak o nic nepridete. Rezijne to je pre zmenu casto nezazivne a ani tych par potencialne napinavych situacii postrada napätie. Niekoho snad potesi napojenie na prvu seriu vdaka jednej postave. Oproti predoslým seriam mi v tejto dost chybal humor, ktory by sa triafal do vidlackeho prostredia a postav. Celkovo tu humor dost chyba. Potesil ma len samotny zaver, ktoreho vyustenie si kazdy môze vylozit podla seba podla toho aku ma povahu. Celkovo je tato seria velkym sklamanim a na rozdiel od prvych dvoch si ju uz viac nepustim a vlastne nestoji ani za jedno zhliadnutie. Ani neviem, ci chcem, aby vznikli dalsie serie. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé série seriálov bežne nehodnotím, no Fargo je iný prípad, pretože ide v podstate o viacero seriálov pod jednou značkou. Ewan McGregor, napriek dvojitej príležitosti, rozhodne nie je ťahúňom seriálu. Tým je jednoznačne David Thewlis. Jeho V. M. Varga je vypočítavý, slizký, nechutný, inteligentný, systematický zloduch, ktorého rozhodne nejde ignorovať. Druhou okrasou je Mary Elizabeth Winstead. Tá zasa dodala dobre nakombinovanú dávku drzosti, krásy, chamtivosti a vytrvalosti. Bohužiaľ sa táto dvojica, ktorá za celý seriál spoločne strávi len pár minút, pohybuje v málo štýlovej, málo zasneženej, málo krvavej a v priveľmi účtovníckej verzií už dvakrát videného. Nenudil som sa, to nie, ale ku koncu, keď to malo dostať ten vrcholný švung, tak prišla neuspokojivá tečka, ktorá zrazila celkový dojem. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po dvou letech pauzy dočkali pokračování tohoto úspěšného seriálu, který patří mezi mé nejoblíbenější. Musím pochválit vybrání hereckého obsazení. Nevím, proč tomu tak je, ale tady nikdy nenastane žádný omyl. Všichni herci předvedli výkon, z kterého jsem byl unešen. Ohledně dvojrole McGregora jsem byl zpočátku dost skeptický, ale po pár epizodách mě vyvedla z omylu. Mary Elizabeth Winstead mi připadala nesympatická, ale uzavření spolupráce s hrdinou z první série jménem Wrench jsem jí začal fandit. Bez Davida Thewlise bych si tuto řadu už teď nedokázal představit, jeho filosofické proslovy a obecně počínání prostě a jednoduše nemělo chybu. Možná třetí série trochu ztrácí na udržení kvality po celých deset dílů, neboť některé díly byly slabší než jiné. Hudba jako vždy mrazivá, takový správná fargovská. Závěrečný díl jsem tedy čekal ponurejší, jak tomu bývá u této série. Rozhodně jsem nečekal mini přestřelku mezi policistou a Winstead, která dopadla pro oba zmiňované dost fatálně. Dlouho jsem uvažoval, zda si třetí série zaslouží plný počet hvězd, ale po mém konečném zvážení snižuji o hvězdu. Zajisté se povedla, ale za prvními dvěma trochu zaostává. I tak se těším, zda se dočkám i čtvrtého přírůstku do rodiny. Za mě dávám 86 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale jednotlivé série pro mě mají klesající tendenci. První je ještě super druhá je dobrá, ale třetí již mě tolik nebavila, a to i přesto, že jsou zde dobré herecké výkony. Příběh mě ale prostě nechytnul a já jsem se u něj spíše trápil. Jsou zde dobré momenty, ale jako celek už mi to nesedlo tolik. ()

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně skvělé jako předchozé série. Ke všem bych měl jedinou výtku - moc násilí, moc vražd v "přímém" přenosu, to ovšem patří k dnešní americké kultuře. Jinak jsou všechny tři série vrchol seriálové a televizní tvorby. Jsou to výborné tři desetihodinové filmy.. Se spoustou zajímavých myšlenek, filosofie a vyníkající muziky. Herci také bezvadní. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do třetí série jsem se už maličko nutila, bavila mě míň než ty přechozí dvě, ale dodívala jsem to. Záporák Varga byl skutečně nechutnost sama. Což vlastně nevím, jestli je klad nebo zápor. Spíš zápor, protože jsem si to pouštěla většinou k večeři. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Třetí série je o 100% lepší než druhá, ze které si pamatuji jenom indiána. Zde válejí všichni herci ve všech rolích, přičemž dvojrole McGregora patří k tomu nejlepšímu z celého seriálu. Kdo tuhle sérii staví až za tu druhou je totální kokot!!! Nashle. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci jednoho seriálu, je ta odlišnost ve zpracování jednotlivých řad vcelku ojedinělá a pro většinu konzervativních fanoušků asi i nepříliš vítaná. Nicméně to ukazuje jak široký záběr i sebedůvěru tvůrci mají. Nu a samozřejmě jak moc jim věří producenti. S předchozími řadami má tato společnou opět jen Minesotu a zarputilou policistku. Tentokrát to není o nájemných zabijácích, ani o válce gangů, ale spíše o organizovaném zločinu. Tvůrcům se podařilo dodat padoucha, který není charismatický jako zabiják z první řady, kterého parádně vysekl Thornton, ale zato je naprosto uvěřitelně odporný a zcela jistě jde o Thewlisův herecký vrchol. Zatímco McGregor předvedl profesorský výkon, Thewlis své skvělé herectví vyzvracel divákovi přímo do ksichtu a většinu scén si kradl pro sebe. Samozřejmě měl nabito kvalitními dialogy a podpořili ho ostatní herci. Příběh je i tentokrát jednodušší(než první řada) a není to tak tvrdé a temné vyprávění. Přestože nesledujeme nic veselého, je to napsané hravěji a odlehčeněji, než první dvě řady (i když se opět vraždí a opět si to někdo škaredě odskáče). Přesto se mi tato řada líbí víc, než ta druhá. V některých okamžicích jsem si říkal, že by se to určitě dobře četlo, některé dialogy byly až divadelně šotkovské. Trochu mě zklamal závěr, byl divně naporcovaný, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout ve kterém okamžiku to utnout, které postavy nechat za titulkami a které terminovat. Takže suma sumárum, nostalgicky vzpomínám na první geniální řadu, se kterou tato nemá společného skoro nic (Coenovský šmrnc, ani stylizaci), ale současně kvituju s povděkem, že nemá nic společného ani s řadou druhou. Takže hodnocením bych trojku zasunul mezi jedničku a dvojku, což vychází na horších 5*. PS: tento seriál dělá pro ženskou rovnoprávnost ve filmovém průmyslu hodně. Tolik silných a kvalitních ženských rolí v takovém žánru, se jinde moc nevidí. A je to 100x lepší cesta, než násilné dopisování postav, nebo jejich poženšťování. Stačí koukat kolem sebe, sakra vždyť polovina lidí kolem nás jsou ženy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Problém není, že na světě existuje zlo. Problém je, že existuje dobro, protože komu by jinak na tom záleželo.” +++ Docela šílená myšlenka (vyřčená ústy největšího slizouna třetí série V. M. Vargy v podání skvěle odporného Davida Thewlise), která není úplně mimo mísu. Zase jsem se nechala pohltit napínavým příběhem prošpikovaným typicky černým humorem, tentokrát s pořádným přispěním Ewana McGregora, jemuž ta dvojrole znesvářených bratrů sedla jako ulitá. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina slabá. Nudné epizody a jen se čeká, co se bude dít dál. Uhrane snad jen skvělý výkon McGregora a Davida Thewlise. Druhá polovina je mnohem lepší. Na první mistrovskou řadu to nemá, ale dá se v klidu srovnávat s druhou sérií. Věci se dají do pohybu, tragikomické situace a napětí jdou ruku v ruce a dost se mi to líbilo. Velký mínus této řady jsou navíc postavy, které nejsou tak dobře napsané jako v minulých řadách. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempově pomalejší, mnohem míň jednoznačná a přímočará série než ty první dvě - dvojrole McGregora je ale obdivuhodná (já jsem vlastně i v průbehu seldování zapomínal na to, že jde o jednoho herce) a Varga je nejspíš nejodpornější, nejzáhadnější a zároveň nejúchylnější zloun, kterýho jsem ve filmech kdy viděl. Na toho (a to jeho párátko) nezapomenu nejspíš nikdy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory hvězdným hercům, navzdory skvěle zvolené hudbě, navzdory možná nejmysterióznější zápletce je třetí série Farga subjektivně nejslabší. Což ani omylem neznamená, že je špatná. Po černohumorné kriminálce a temném westernu scenáristé napsali paranoidní thriller. A znovu si zasloužili plný počet hvězdiček. Jenže laťka je tak vysoko, že je z toho krásné třetí místo. Vynikající Ewan McGregor, kupodivu ne tak skvělá Carrie Coon. A Davida Thewlise v laciném obleku bych nikdy nechtěl potkat. A to ani ve dne ne. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S03 - No co si budeme vykládat. I přes osobní nejočekávanější cast (McG, Coon, Winstead) je třetí řada bohužel nejslabší. Rozhodně ne špatná. Předchozí řady jen nasadily vysokou laťku v postavách, jejich hamižných motivací a celkového vžití se s nimi s následkem soucítění... a se sympatickýma hajzlama. Zde je to slabší odvar. Necítím v tom tu správnou beznaděj a pocit bezvýchodné situace, záporák je nechutný (ve špatném slovasmyslu) a vrahouni docela nuda. Něco co miluju na filmu a prvních dvou řadách tu chybí. Ale furt je to super. ()

Reklama

Reklama