Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (13)

Gomora (2014) 

Secondigliano je MOJE... Miluju tuhle sérii a Ciro Di Marzio je moje nejoblíbenější postava, od první do třetí série pracoval na tom stát se drogovým králem v Neapoli. Neapol, čtvrtě Secondigliano a Scampia, vybydlené sídliště plné odpadků, tak jsem to tam i viděl. A tam to žije, tam jedou drogy a kde co. A když se mezi sebou jednotlivé skupinky začnou mlet, stojí to za to, to je opravdová džungle a na lidském životě moc nezáleží... až se na to budu někdy znovu dívat, tak jsem si říkal, že budu počítat ty mrtvé. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Ciro Di Marzio v posledním díle zemře, stejně tak i stará Annalisa 'Scianel' Magliocca a vůbec celá 3. série podobně jako ta 2. je plná "personálních" čistek. Genny Savastano neuspěje v Římě, vrátí se do Neapole, chlapci ze Secondigliana se chtějí rozšířit i do centra Neapole a to není jen tak. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Ciro Di Marzio je mrtvý ... opravdu? My už víme, že není, ale zkrátka v této sérii je jen v krátkých vzpomínkách Genny. ()

Série 5 (2021) (S05) 

A je to tady, pro mě nejočekávanější událost roku 2022. Miluju tuhle sérii, je dokonalá, jak slyším tu hudbu, tak mě úplně mrazí. A je to zase jízda, kulky lítají jedna za druhou. Sice jsou tam takové jakoby škobrty ve scénáři a ději, ale co už, některé věci jsem moc nechápal ani před tím hlavně ve 2. sérii. ALE konec mě trochu přeci jenom překvapil, ano byl očekávaný, ale překvapil, protože oba nakonec v poslední minutě padnou. Tím to tvůrci tentokrát už určitě definitivně zavírají ... nebo je Ciro opravdu nesmrtelný, ale to už by se opakovali. Mimo jiné to podstatné je vidět film Nesmrtelný (2019), který patří mezi 4. a tuto 5. sérii. Protože pak musí být každému jasné, kde se tu objevil Ciro, který končil na konci 3. série. ()

Die Wut im Bauch (2021) (S05E01) 

Vztek v břiše. To, na co jsme se těšili a já nejvíc, to tady. Začátek byl sice vlažnější, ale Levantovi jsou postřílení, chytli se do pasti, takže co tu máme dál? ()

Sie nennen es den Gulag (2021) (S05E02) 

Říkají tomu gulag. Genny si jede pro Cira do Estonska, takže ještě pořád nejsme v Neapoli. Pořád je to pokračování filmu Nesmrtelný ve stejném duchu a atmosféře, všechno je takové ponuré. Akorát že Genny už nechce být pořád jen ten druhý za Cirem, takže dopředu nachystá tak trochu podraz. ()

Die Rückkehr (2021) (S05E03) 

Hulváti. Konečně jsme zpět v Neapoli, kde mezi tím Secondigliano ovládli Levantovi. Gennaro ho chce zpět. I Levantovi mají svého loajálního dodavatele a ten když nechce dodat Gennarovi, tak si to Gennaro prostě vezme. A zpět je i Ciro. ()

Ein Platz in der Hölle (2021) (S05E04) 

Místo v pekle. Gennaro dost pokročil ve vyhlazení Levantových. Ciro vyhledá svého bývalého velkého  obdivovatele mordou krev. ()

Spiel mit dem Feuer (2021) (S05E05) 

Hra s ohněm. Gennaro nasadil kavku k Cirovi, tak uvidíme. ()

Gefängnis aus Gold (2021) (S05E06) 

Vězení ze zlata. No jo kdo by to byl řekl, že se Ciro spojí se starou vdovou Levantovou. ()

Blutschwur (2021) (S05E07) 

Krevní přísaha. Modrá krev je zabit, Gennaro ho prostě rozmlátí nějakou trubkou. Nad jeho tělem skupina kolem Cira mu přísahá věrnost. Gennárův poskok Mistrál má manželku s dost ostrým jazykem a velkými ambicemi, což se jí dost nevyplatí, rozhodne se zradit a přidat se k Cirovi a zlanařit i manželku Gennara, ale to byla její osudová chyba. ()

Der glückliche Tod (2021) (S05E08) 

Je tu pomsta za modrou krev s kulkami se opět nešetří. No jo jenže v předchozích sériích ty střílečky byly takové lepší, tady se šetřilo? ()

Schmerz und Einsamkeit (2021) (S05E10) 

Grande finale. Poslední z posledních, skoro mi to trhá srdce. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama