Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (591)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"I´m...nothing more then a blip in time for you..." "But you never will just be a blip in time. Not for me..." Aj keď táto replika nepatrí k tomuto filmu hneď od začiatku mi znela hlavou. Asi preto, že mi film pripomenul jeden z mojich najobľúbenejších seriálov, ktorý okrem iného rieši aj otázku nesmrteľnosti hlavného hrdinu. Samotný námet nebol teda pre mňa žiadnou novinkou a priznám sa mám rada filmy pohrávajúce sa práve s touto témou. Tento to zvláda celkom slušne a myslím, že nebude ľutovať nikto kto si to pozerie. Avšak ja som asi až príliš ovplyvnená a rozmaznaná Jackom a Torchwoodom, aby toto nebol pre mňa len priemerný romantický film so zaujímavým námetom, ktorý síce určite neurazí, ale u mňa sa ani nestane filmom, z ktorého by som si aj po rokoch pamätala repliky hlavného hrdinu/ky. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase často pálím pět hvězd, jenže když já koukám na taaak dobré filmy! :) zrovna Age of Adaline je naprostý skvost a to jsem filmu zprvu vůbec nevěřil a doslechl se o něm hlavně kvůli dvojníkovi Harrisona Forda. Přitom hlavní Blake Lively je boží (díky bohu za neobsazení Heigl), skvěle podporuje kouzelný příběh a naprosto do něj sedí ať už jí vidíme v jakékoliv historické éře. A pak je tu právě legendární Ford, který po dlouhé době nepůsobí ani trochu znuděně a procítěně se ujmul zhrzené role, které dodal potřebnou hloubku a na to navazující emoce. A v neposlední řadě ten skvělý casting jeho mladšího já..ne že bych ho hned obsadil do Star Wars, ale zde svůj prostor zaujímá dokonale. Celkově velice milé překvapení a rozhodně si film za nějakou dobu pustím znovu..10/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku přímo vynikající romantika. On jí nadbíhá, ona ho nechce....znáte to. Jenže potom ji sbalí a co dál? Harrison Ford svou vysokou hereckou univerzitou vytrhne trn tvůrcům na chvilku z paty, jenže ani on nedokáže film zachránit od předvidatelné druhé půlky. Škoda, režisér talent rozhodně má a Blake Lively nechala zapomenout na strašák jménem Green Lantern. 65% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemná a netradiční romantika, která je možná až příliš pohádkově pojatá a motiv času není tak výrazný, jak se Blake Lively snaží předstírat, ale jako fanda romantiky to filmu nevyčítám (a dokonce jdu tak daleko, že budu Blake věřit, její stesk po vráskách, šedých vlasech a stárnutí). to mě spíš trochu mrzí lehce přepísklý princ, napsaný až moc sluníčkově a podle mustru klasické červené knihovny z počátku minulého století. A také nedostatek odvahy k zajímavějšímu závěru, jenž by vše dotáhl k dokonalosti. Jinak ovšem šlo, s výraznou pomocí Harrisona Forda, o příjemně strávené dvě hodinky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V traileri sa objavuje fragment piesne americkej speváčky Lany Del Rey. Skladba sa neobjavila vo filme ani na soundtracku. Dodnes nie je vydaná. (Arsenal83)
  • Anamorfné šošovky a minimálne použitie steadicamov boli použité na zabezpečenie väčšej autentickosti scén odohrávajúcich sa v 30., 40. a 50. rokoch 20. storočia. Ako inšpirácia pre dobový farebný tón a sýtosť poslúžili filmy Páni majú radšej blondínky (1953) a Ako sa vydať milionára (1953). (Arsenal83)
  • Anthony Ingruber získal svou roli také díky videu na YouTube, kde dokonale imituje Hana Sola z Hvězdných válek, která je asi nejslavnější postavou Harrisona Forda. Režiséra zaujalo video natolik, že se zalobboval u produkce za jeho obsazení do role mladého Williama. (pusheen)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama