Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (591)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věčně mladá má už od začátku takový zvláštní nadpřirozený nádech, kterým se může pyšnit například Forrest Gump nebo Podivuhodný příběh Benjamina Buttona. I proto se na něj po celou tu dobu hrozně hezky kouká a v podstatě se mu nedá ani nic zásadního vytknout. Jediné malinké mínus mi maximálně přišlo v tom, že jak film přichází se zajímavým filmovým nápadem, tak zpracování je naprosto klasické, aby nikoho neurazilo. Každopádně klasicky kvalitní v rámci takovýchto filmů, kterých není moc, ale každý další udělá velkou radost. A krom toho mě hodně překvapila Blake Lively, která svojí roli, na které stál celý tento film, zvládla naprosto perfektně. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Opravdu veliké zklamání, mám pocit, že jsem snad viděla úplně jiný film, než všichni ostatní hodnotící. Skvělý nápad bohužel nebyl vůbec využit a děj byl pro mě průhledný jako igelit. Navíc tolik náhod působilo až příliš neuvěřitelně a uměle. Blake Lively nemám ráda už z GG, teď si svou reputaci u mě ještě zhoršila. Uvítala bych spíše původně zvažovanou Katherine Heigl nebo Natalii Portman (tu obzvlášť), věřím, že obě by se na tuto roli hodily mnohem více. Herecké obsazení trochu vylepšil Harrison Ford, Ellen Burstyn a Michiel Huisman. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

To by byla tak nádherná romantická sladká podívaná i s poměrně nevídanou zápletkou, nebýt toho, že hlavního hrdinu obsadí se skvělou, leč bezdomoveckou vizáží Michiel Huisman, který si charisma pro jistotu vždy zapomene doma. Nepříliš vědecké vysvětlení změny fungování genů mi taky trochu rvalo uši. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval teď o víkendu chytil v Jizeře kouzelnou rybku, padlo by první přání na to, aby byla Blake moje věčně mladá a druhým přáním bych zařídil, aby to nevadilo dalším. Trojku bych pak prodal a koupil za to Blake letenku. Nemůžu psát nic o filmu, protože pokaždé, když se usmála a já se jí podíval do očí zapomněl jsem, že sedím v kině a přede mnou je jenom plátno. Sice se časem budu muset smířit s tím, že spíš někdy sbalím to plátno než Blake, teda pokud nechytím kouzelnou rybku číslo dvě ovšem. Zážitek mi ale zůstane napořád, a to nejen z pohledu na Adaline, ale i díky vkusné romantice, vyvedenému humoru a - světe div se - dobrému Fordovi, přičemž nemám na mysli auto. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Pôvodný scenár J. Millsa Goodloea uvádzal ako dejisko filmu New York, ale autor neskôr zmenil miesto na San Francisco, pretože si myslel, že to má pre film vhodnejšiu atmosféru. (Arsenal83)
  • Dátum narodenia Adaline na falošných preukazoch totožnosti, ktoré vyzdvihne na začiatku filmu, sú v skutočnosti rovnaké ako narodeniny samotnej Blake Lively, 25. augusta, s rozdielom iba jedného roka (1986 vo filme, Lively sa narodila v roku 1987). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama