Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (377)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po smrti sa sériový vrah prezývaný Jigsaw (Tobin Bell) vracia. Je ťažké tejto správe uveriť, ale všetky dôkazy, ktoré polícia nájde, tomu nasvedčujú. Spolu s jeho návratom začne narastať aj počet zavraždených a je jasné, že sa začalo ďalšie kolo jeho hry o život. - Najoblúbenejšia séria môjho života sa dočkala už ôsmej časti a som s výsledkom velmi spokojný, aj keď sa bratia Spierigovci vybrali trochu iným smerom, než som očakával. Ich réžia sa mi príliš nepáči, rovnako ako práca kameramana, ktorý má akýsi zvláštny typ kamery. Som zvedavý na ich nový horor Winchester, pretože mám pocit, že PG-13 horory by im mohli sedieť viac. To, na čom táto séria stojí, ale nesklamalo. Samozrejme píšem o gore a nesmiernej brutalite, ktorej je tu viac než dosť. Pasce lahodili mojim očiam a aj s hercami a šokujúcimi odhaleniami som nadmieru spokojný. Nemôžem opomenúť ani perfektnú hudbu pána Charlieho Clousera, ktorá dokáže stále vydesiť. Posledná vec, ktorú by som tu čakal, je návod na výrobu homemade Demogorgona, ktorého som sa tu dočkal. Snáď sa mi niekedy podarí pozrieť všetkých osem dielov za sebou. Tiež budem nadšený, ak vznikne aj deviata časť. + Tobin Bell + herec z Come Back to Me + herec z Case 39 + herec z The Thing + herečka z Extraterrestrial a It Stains the Sands Red ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moja krvavá púť skončila u SAW 3, pretože veľká nekvalita ma odradila od ďalšej ždímačky. A že ich ešte bolo. Uplynulo teda viac ako 10 rokov od mojej poslednej skúsenosti, zároveň v rámci príbehového času viac ako 10 rokov od smrti muža menom Jigsaw. A tak som sa rozhodol toto neguľaté výročie osláviť štýlovo. Pozrel som si nepriznaný reštart série, prequel a sequel v jednom, či ako to nazvať. A urobil som dobre. Dostal som neblbý príbeh plný všetkého, čím prvý SAW očaril svet. Všetko v tej správnej podobne a s tým správnym dávkovaním. Na moje prekvapenie musím konštatovať, že JIGSAW je po prvom SAW najlepším dielom série (čo sa teda týka mnou videných, ale nepredpokladám, že by 4, 5, 6, 7 mali/mohli nejako zásadne miešať karty). ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Saw série pro mě skončila po 2. dílu, který byl ještě docela logický, ale hlavně měl dobré postavy a byl napínavý jak sviňa. Tohle je jen další přeplácané, nesmyslné, předimenzované a celkově trapné pokračování jednoho kultu, který si mě kdysi získal. Vlastně ani nevím, proč dávám 1 hvězdičku...možná ze sentimentu...nevím... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemám pocit Déjà vu, mám skôr pocit, že to všetko vlastne už ani nemuselo byť. Priznám sa, že séria SAW bola pre mňa v minulosti skvelou franšízou ( teda aspoň prvé dve - tri časti ) a keď sa ohlásilo ďalšie pokračovanie ( na počudovanie nejde o dnes tak moderný reboot ), bol som zároveň natešený, ale aj skeptický. Mal som počúvnuť tú pesimistickú stránku mojej mysle. Takže, dej je asi taký, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie...atď atď atď. Nuda. Pointa? Poviem len to, že jedna podobná tu už v tejto kinosérii bola. Takže zase nuda. Comeback sa proste nevydaril. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Svérázný vykonavatel boží spravedlnosti se po sedmileté odmlce vrací v docela rutinním sequelu, na němž je nejvíce sympatické to, s jakým elánem a ambicemi recykluje vše dříve viděné včetně důrazu na závěrečnou pointu, která dosavadní průběh syžetu obrací nikoli na hlavu, ale doslova vnitřnostmi ven. Na rozdíl od otřesně překombinované trojky, u níž jsem raději se sérií skoncoval, tahle epizodka docela dává smysl a poslední sekvence přepisuje fabuli filmu způsobem, proti němuž jsem vůbec nic nenamítal a který logiku vyprávění posouvá tentokrát na přijatelnou žánrovou úroveň. Aby se ale dosáhlo alespoň částečně úrovně prvního dílu, nesmělo by být tempo zpočátku tak ospalé, postavy jednotvárné od prvních scén a násilí tak nereálné a nepříliš odvážné. A ten vševědoucí vrah a narativ založený víceméně na sérii náhod (byť tentokrát narovnaný pointou), to už je vyloženě na pěst.. 55% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu začalo v 26.9.2016 v Toronte v Kanade. Natáčalo sa do 15.11.2016. (Lucasion)
  • Pred uvedením do kín spoločnosť Lionsgate začala kampaň, v ktorej za darovanie krvi človek dostane lístok do kina na tento horor zdarma. Spoločnosť sa chcela postaviť za LGBT osoby (lesbická, gay, bisexuálna a transrodová komunita), ktoré majú v Amerike vo väčšine prípadov zakázané darovanie krvi. (Marceloo)
  • Prvý film zo série Saw, ktorý je natáčaný viac ako jedným režisérom. V tomto prípade sa oň postarali identické dvojčatá Michael Spierig a Peter Spierig. Rovnako prvý film čo nesie v názve celé meno Jigsaw (doposiaľ len Saw) a prvé pokračovanie, čo prichádza s viac než ročnou odmlkou. (Lucasion)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama