Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl nějak popsat druhou sérii jedním slovem, tak to bude zřejmě "katastrofa". Čekal jsem, že tvůrci se trochu nakopnou a vytvoří něco, co jsem nějak celou dobu doufal, že vytvoří. Místo toho byla tahle série ještě horší než ta první. Především, se nijak nezměnil postup. Místo toho, aby seriál disponoval nějakou akcií, tak se zde nejvíc řeší právnické kličky a diplomatická řešení. Což by nebylo špatně, pokud bych nekoukal na Daredebila, ale na Matlocka a nebo Better Call Saul. Ani tam se tolik právničina neřeší (a pokud už, tak v celku zajímavou a zábavnou formou) a to je seriál přímo o právníkovi. Děj nemá žádný spád a charaktery jsou bez nějakého inteligentního promyšlení. Jediné díly, které měly dle mého pointu byly ty se Stickem, jelikož ten jediný umí nějak racionálně uvažovat. Nemluvím o tom, že jakmile zabijí v jedný sérii jednoho nudnýho černocha, tak do další hoděj rovnou další dva. Největší stupidita mi přijde Elektra. Postava, která vlhne při rozmrdávání skleniček o zem a místo toho, aby Mattovi nějak pomohla, když před ní krvácí, tak se ho zeptá jestli si myslí, že je sexy. Tak jako cože? Nemluvím o tom, že máme v seriálu nějakého Punishera, který měl být nějakou novou gradací v ději a přitom za celý seriál punishne asi jenom tři lidi. A jen jeden z nich je správnej nebo tak. Prostě je pro mne tento seriál zklamáním. Obě série to byly lehce o ničem. Proto asi udělám zásadní věc a to tu, že pokud třetí série bude hned v prvním díle katastrofa, tak se na to rovnou vykašlu. Nějak na to nemám nervy, na rozdíl od TWD, kde ještě nevím kde ty nervy na to beru. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. První sezóna poněkud strádala roztažením na třináct epizod. Druhá naopak místy působí, že je jí třináct málo a uchyluje se ke zkratkovitosti. První, navzdory zbytečné roztáhlosti v několika dílech, působila sevřeně a stavěla na dualitě Matta/Fiska. Druhá je mnohem dynamičtější, ale jsou v ní samostatné linie kolem Punishera/Elektry (on je sice übercool, ale neporovnatelně zajímavější postava je ona), které si jedou každá na své koleji a chvilku tahá pilku tu ta, tu ona čili to působí výrazně méně sevřeně; speciálně ve druhé třetině, kdy se v jeden moment rozvijí dobře šest na sobě nezávislých linií a byť se to i tentokrát o jistou dualitu snaží (rozdílné filozofie řešení problémů Matta/Franka), tak to tentokrát není dvakrát moc nosné. Minule to bylo o skvělém Fiskovi, ale poněkud se nedostávalo „pouličních antagonistů“, nyní je to skoro výhradně o těchto charakterech, ovšem chybí charismatický kápo, který si nemaže ruce krví, ale ze stínů tahá za nitky. Jediné co lze svorně vytknout oběma sériím je, že když mají k dispozici hlavního hrdinu jakožto právníka, tak proč toho sakra nevyužijí? Zde to sice zkoušejí, ale ní to úplně ono. Málokterý jiný superhrdina může nabídnout tak vděčné dějové linie i ve své civilní poloze. Jinak vše dobré zůstalo či přibylo ve větším než malém množství (propracované charaktery, kde není Matt "jsem pokrytecký katolík, co neví co chce" Murdock tím ani zdaleka nejzajímavějším, nečernobílá morální dilemata, vymazlené kontaktní „Raid like“ bitky a je-li to vůbec možné, tak je to ještě o řád temnější i více nekompromisní než minule a to se to již minule nedrželo nikterak zpátky). Pro třetí sezónu by to chtělo definitivní návrat Fiska (protože když je na obrazovce, tak kvalita prudce stoupá; ostatně není náhoda že i tentokrát jsou vrcholné scény série za jeho účasti), k němu pořádnou pravou ruku v podobě pouličního záporáka (Bullseye?) a proti nim křehkou vnitřní tenzí poznamenanou alianci ambivalentních hrdinů, čímž by se vyřešily problémy obou sérií jednou ranou. Každopádně i tak spokojenost náramná až téměř úplná. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevilovska druha séria bola o niečo slabšia ako prvá, ako už je zvykom. Vracajú sa staré známe tvare a dokonca aj nové ako Murdockova ex priateľka Elektra ktorá mu tentokrát pomôže s yakuzou. Zaujímavé bolo aj prepojenie s ďalším seriálom od marvelu a to punisherom. Pre niekoho skvost pre mna len priemerný seriál ktorý mal ale posledné časti poriadne akčné a naozaj vydarené. Uvidíme čo pre nás majú tvorcovia na druhu sériu ktorá sa chystá a samozrejme aj na tretiu daredevila ktorý je zatiaľ o dosť lepší ako punisher. 4* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série, ale zas tak moc ne. Matt je stále trubka, co má vnitřní rozpory se svým jednáním a mít tu možnost, asi by raději vedl dialogy promlouvající do duší šmejdu, který pak nechává jít a dělat svinstvo dál. Ta romantická linka byla mimo a naprosto mimo byla celá Jakuza a Mattovo zahození všeho kvůli nějaké náně, kterou furt odhání, ale pak skáče jak ona píská. A kdo měl být ten asiat, co měl být prý mrtvý, si už vůbec nepamatuji. Kladem byl Punisher, oproti ostatním postavám totiž věděl co chce a šel si za tím, ale ten soud kolem něho byl neskutečně zbytečně protahovaný a rozpitvávaný. Možná by bylo lepší nechat Matta se někde v koutku užírat tím, co dělá lidem a jestli je to správné, a do hlavní role dostat Punishera. Ať tak jako tak, nejlepší postava a herec zase jednoznačně Vincent D'Onofrio (který tu v profilu S02 ani není uveden). Celá série po vypuštění zbytečností a nepodstatných linek mohla mít šest sedm skutečně skvělých a něčím pořádným vyplněných dílů. Aneb jak píše DaViD´82: „Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příspěvek obsahuje lehce pochopitelné,ovšem zásadní spoilery. Jak už jsem pochopil mimo jiné z minulé série, Netflix se neštítí smrtí zásadních postav, které navíc pitomě neoživuje po vzoru Arrow (výjimkou budiž Nobu, ale tomu už je konec). Takže mi vrtalo hlavou, sakra Ben Urich byl zásadní postavou, ale Elektra? S tou jsem tak nějak počítal do Defenders. Nuže nicméně nastal očekáváný cliffhander na...Na co vlastně, může to být ještě vůbec lepší? Pokud se něco zásadního nepokazí, v Hell´s Kitchen bude řádit Kingpin, jeho mazlíček Bullseye, pár kulek určitě vystřílí Punisher a brajgl bude dělat teď už jistojistě i Elektra pod vlivem kultu Hand. Bude to velké, jak trefně poznamenal KarelR, jestli druhá série je takový Temný rytíř, tak třetí série může aspirovat na Temného rytíře seriálové trilogie. Ale abych zbytečně nepředbíhal. Tuhle řadu opravdu táhnul můj neoblíbený Jon Bernthal coby Frank Castle, na konci už navíc s už ikonickou lebkou na hrudi! Dřív jsem ho vídal v menších rolích a jelikož nesnáším WD, nikdy bych mu nedokázal přičíst tak obrovské zásluhy, ovšem věřil jsem, že bude v nové roli dobrý. Jenže, on je opravdu výjimečný! Tohle prostě musí vidět každý sám za sebe, jinak neuvěří. Frank sice všechny zastínil, ale to ani náhodou neznamená, že by to ostatní bylo nějak zásadně horší. Nejvíc stížností šlo asi na Foggyho, ale věřím, že to jeho neustálé remcání mělo smysl a ve třetí řadě nebude přítěží. Jelikož Marvel umí castingy jako nic jiného a nikdo jiný, Charlie Cox "pouze" stvrdil, že právě on JE Daredevil a člověk si ani neuvědomí, jak skvělý odvádí výkon (už jen ta jeho práce s očima), jelikož se to už tak nějak očekává. Karen je pro mě tentokrát ženský charakter číslo jedna, jelikož mě to její neustálé pobírání iniciativy celkem bavilo a kupodivu mě tolik neoslovila Elektra, ačkoliv je to opět po castingové stránce bomba. Když ale uzmula svoje charakteristické dýky, tak to byla radost pohledět. Nebudu to dále zdržovat, i tentokrát je to strašně krvavé, nekompromisní, svižné, choreograficky nadprůměrné drama od Netflixu, jehož lidi snad nemají hranic! Nejlepší momenty z druhé série! Sry, ve většině bude Punisher :D 1) Jednoznačně scéna na hřbitově! 2) Fisk vs Castle 3) Masakr ve věznici. Značka? Punisher. :D 4) Konec Elektry? 5) Abych nebyl za cinika, tak samozřejmě romantická linka mezi Karen a Mattem. ... 10/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • Punisher se v originálním komiksu poprvé střetl s Daredevilem v čísle 183. Druhá serie Daredevila se touto sérií inspiruje. (UncleMorty)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama