Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Zacharod 

všechny recenze uživatele

Série x-man mě nikdy příliš nezaujala, avšak toto dílo je vrcholem všech filmů o x-manech a od Marvelu obecně. Jedná se o dokonale natočený snímek, po jehož konci si budete přát zůstat sedět a celé si to sjet minimálně ještě jedno znovu. Naprosto surovou formou nám jsou zde překládány jedny z nejlepších bojových scén vůbec, se kterými si tentokrát postprodukce nebrala vůbec servítky. Ukazuje nám jaký svět Logana doopravdy je a zanechává v divákovi pocit že viděl něco výjimečného. ()

Carnuntum 

všechny recenze uživatele

"The world is not the same as it was." (James Howlett, Logan) Ešte aj teraz mám zimomriavky a slzy v očiach, film sa uberá značne iným smerom, než doterajšie x-menovky, nesie v sebe poriadnu dávku melanchólie a smútku, nie je už iba o bojoch s nepriateľmi. Výborný výkon Hugh Jackamana, ktorý dotvoril toto dielo, je výbornou bodkou za celou cestou tohto hrdinu, na ktorej tento herec postavil svoju kariéru, keďže je pravda, že lepšieho herca pre túto rolu niet a zrejme už ani nebude. Záver filmu, ktorý som ja osobne nečakal, sa iba podpísal pod tento skvelý film, ktorý som ochotný si pozrieť aj 100 krát za sebou, nakoľko ma veľmi bavil. Logan sa pre mňa stal jednoznačne najlepším filmom celých x-menov, čo neprekoná už zrejme žiaden ich ďalší film,(možno tak Deadpool, ale to je trošku z iného súdka..). Na záver by som ešte trosku zaspoileroval, tým čo ma napadlo po tomto filme a to je to, že Logana dokáže zabiť iba Logan! ()

TrokUruk 

všechny recenze uživatele

Za mě ANO všemi deseti. Dospělé, koukatelné, ne moc krvavé...i přítelkyně, která jinak tento druh filmů nevyhledává, tím byla nadšená. ()

Melce 

všechny recenze uživatele

Pred pozretím tohto filmu som mal obavy a od filmu som nečakal nič viac, len dôstojné rozlúčenie s pôvodnou X-Men sériou a samozrejme samotného Wolverina. dostal som však o veľa viac a uronil som na konci viac ako 1 slzu. Film sa už od 1. minúty snaží povedať, že je to finále... avšak nie v štýle prehnanej akcie, súbojov a agresie (nevravím, že toho bolo vo filme málo), skôr to bude hra na city. A musím povedať, že sa to podarilo, a to viac ako ktokoľvek čakal. Naozaj skvelá zápletka ktorá zároveň uzatvára celé dielo Charlesa Xaviera a zároveň pripravuje divákov na nové série z X-Men univerza (X-Force, X-Men nová generácia). Scenár prešperkovaný do absolútneho detailu. Inak povedané: aj hard-core fanúšikovia akcie, museli byť potešený z príbehu samotného a jeho rozprávaním. Dalo by sa o tomto filme písať oveľa viac, to by bohužiaľ nešlo bez spoilerov, ale s určitosťou môžem povedať, že Logan bude jeden z top 5 filmov tohto roku... skrátka masterpiece od Jamesa Mangolda v režisérskom kresle! ()

Bixbi 

všechny recenze uživatele

I když pláču nad wolverinem, tak musím uznat, že se rozloučil ve velkém stylu. Víc takových syrových, surových a prostě celkově dobrých filmů by mi udělalo skoro stejně dobře, jako bigmac někomu, s kým mekáč vyjebává už nějaký ten rok. ()

jioex13 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná Marvelovka by se dalo říci, vlastně úplně jiná. Žádné extra hrátky s efekty a barvičkami, jen ať se to dětem líbí. Tohle bych už klidně označil za dospělejší komiksovku leckdy s překvapivým průběhem a dojemným závěrem. Zkrátka dostává takové hodnocení jaké si z mého nadšení zaslouží. ()

Dired 

všechny recenze uživatele

Za mě absolutní zklamání a přiznávám, že nebýt tak vysokého hodnocení tady, patrně by nebylo tak velké. Ale když člověk čeká zázrak a dostane prd, tak ho to nepotěší. Jen okrajově. Logan má problém sejmout partu zlodějíčků aut, ale (spoilery) nenechá se rozsekat na kaši svým mladším já v plné formě. Retardovaná jednotka zabijáků má zlikvidovat projekt a střílí pro jistotu jen pro holce, které to neublíží. Ehm. Pak parta dětí utíká lesem a nechají se chytat jako králíci. Zlí zabijáci je chytají holýma rukama, přesto že vědí o jejich schopnostech. Možná nějaká smlouva, nebo dohoda mezi nimi, třeba je strážní upláceli zákusky, jak by nasvědčovala vizáž černého buřta. Haranti opravdu schopnosti začnou používat, až kdoví kdy... Ale třeba je to reálné a jen se chtěli přiklonit k vítězné straně. O admantiové kostře naražené na klacek se tu napsalo dost. Jinak by mě zajímalo, když udělaly totéž té holce, jak dokázali, že kov bude růst s ní? Jsou to zkrátka borci.... No prostě scénář je super. Hlavně jak všichni brečí dojetím. Dávám tři hvězdy, protože herci se snažili a nemohli za debilní scénář. ()

Jouzi.Ef 

všechny recenze uživatele

A tady se krásně ukazuje, že má 100 lidí 100 názorů. Všichni zde chválí syrovost, surovost a vyspělost, zkrátka, že se podařilo natočit pořádný snímek pro dospělé! No nevím, v první řadě si musíme uvědomit, co to X-men vlastně je, co od takového filmu očekáváme a jaký je to žánr. Za mě má tento film s X-meny pramálo společného! Chápu, že na mnohé zkrátka bude platit *ZAČÁTEK SPOILERU* když jim podstrčíte tolik oblíbené postavy, které vám budou umírat před očima celý film a vy vlastně netušíte, nebo nevíte, co se stalo *KONEC SPOILERU*, ale na mě toto bohužel neplatí, protože v tom nevidím žádný smysl, ani pointu. Za mě je ve filmu pramálo děje a opravdu se zde sází především na psychologické drama z toho, jak to celé dopadlo a na oblíbenost daných postav. A tím se dostávám k faktu, jak to celé vlastně dopadlo, protože pokud si dobře vzpomínám, naposledy byli X-meni velká šťastná rodinka a teď "tohle"... Opravdu nemám rád takovéhle mezery a skoky v ději bez jakéhokoli vysvětlení, vnímám to jako podraz na diváka. Dle mého názoru je to laciná klička k vytvoří vůbec nějaké záplatky. Na závěr tedy přidávám vysvětlení pro ty, co komiksy nikdy nečetli a tedy asi nemají ani páru, co se ve filmu vlastně stalo. Ti, co film ještě neviděli, ať tedy nepokračují: Jak Charles stárnul, dostával stále častěji záchvaty, které lidem kolem něj způsobovaly bolestivé paralýzy, až smrt. Jednoho dne byl jeho zachvát tak silný, že zabil všechny X-meny i studenty na své škole, mimo Wolverina, který má schopnost regenerace. Neví se, zda se jednolo skutečně o zachvát, nebo zda ho k tomu přinutil nějaký jiný mutant prostřednictvím své schopnosti. ()

TedyM 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že tohle si Logan ani profesor X nezasloužili. Měli odejít s plnou parádou...Už nikdy víc. Jinak souhlasím s komentářem Jouzi.Ef. ()

SpeedShot 

všechny recenze uživatele

Ale noták, takové hodnocení? Chvíli si hrají na rodinku a všichni z toho učůrávaj... :/. Řekl bych, že jedna z nejslabších Marvelovek. Škoda, Wolverina mám hodně rád... ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Civilní a přesvědčivý Hugh Jackman dotáhl káru s názvem X-men úspěšně do zdárného konce. Na cestě mu sympaticky sekundovala mladá Dafnee Keen. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Tak takovou pecku jsem nečekala. Smutné, depresivní a krvavé rozloučení....skvěle propracované, dokonalá hudba...no prostě naprosto geniální. ()

aznaho odpad!

všechny recenze uživatele

Banda nezáživných parchantů. Vysloužilí mutanti. Předepsaná falešná nuda. Marvelu došel dech. Bohužel... ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama