Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Aspoň se vám to snaží tvrdit distributor a výjimečně ani moc nelže. Akorát to srdce bych vyměnil za bránici. Tak směšný film abyste totiž pohledali a to i ve zbytku Seagalovy novodobé tvorby. Na akčního kontaktního herce "tuna sem, tuna tam" není tento svět prostě ještě ani zdaleka připraven. Navíc, když se snaží o "emoční" herectví. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Typické béčko Stevena Seagala, hoci v tomto prípade by asi bolo vhodnejšie pomenovať to céčkom vzhľadom na nedostatok akcie. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Cizinec aneb moje verze jedné známé české písně...:"Haló, kdo mě chce, jsem tlusťoučký medvěd...co nejradši spal by měsíců devět...Haló, už se nesu, na scénu se valím...do křesla ´Steven´ své tělo svalím...Pohodlné je moje sezení..dnes zase bude dublérů svezení... Půl dne pivečko chlemtat a pupek si hladit, lehce si prdnout, plácek zasmradit... Nejspíš jsem jenom tlustej čím dál víííc!!!... Neřeš tohle rejžo, já jsem případ ztracenej... na herce moc starej, v hlavě vygumovanej... Mám tu jeden návrh přímo k nezaplacení... skoncujte to se mnou, strčte mě do vězení... Polevím z vysokejch nároků...chcípnu na poušti v Maroku... Vzpomínat, jaký to tenkrát bylo..když jsem měl míň o dvěstě kilo... Nejspíš jsem měl o pár hamburgrů víííc!!!...Své mobilní číslo jsem právě zrušil...propíchnout se mečem jsem zase zkusil... Vrstva sádla je moc silná meč se zlomil..velkou tlustou slzu jsem teď uronil... Sebevraždu zkusím za týden znova...budu se u toho koukat na tv Nova... Vím, že tam můj Cizinec už doskáče...to zase klesnou sledovanosti koláče...Moc dobře se to teda nevyvíjí..doufám, že mě snad diváci aspoň zabijí..." Já se omlouvám, ale po tomhle filmu jsem si musel udělat ze Stevena trochu srandu, protože on si jí dělá z nás taky!!! p.s.:až přijdete na to, na jakou píseň je tohle odkaz, tak si to melodii pobrukujte k tomu, možná se vám to tak bude zdát lepší:)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detaily vším jen ne větrem ošlehaných obličejů ala Leone, rádoby velkolepé bum-bum exploze, trapné střílení neozbrojených civilistů, kopa zpomalených záběrů (všimli jste si, že i Stevenův trojbradý stín je rychlejší, než on?) a navrch jedno překvapivé zjištění z oblasti módy a sice, že černá v některých extrémních případech nezeštíhluje. Zkrátka neakční bečka, co na východ od Varšavy už léta sere po tuctech akční béčka, vytlačila další zapomenutelný produkt.. Nenechte se zmást oficiálním textem distributora. Mělo tam stát: „Cizinec patří mezi thrillery, u kterých bušíte hlavou do kraje židle…“ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom agentovi, ktorý dostane poslednú, zdanlivo jednoduchú úlohu, prepraviť jeden balík do Nemecka. Ale už čoskoro si uvedomuje, že to nebude také jednoduché, stojí o neho až príliš mnoho agentov a zabijakov z rôznych tajných služieb a to vrátane jeho predchádzajúceho partnera, no agent chce splniť svoju úlohu za každú cenu. So spracovaním som spokojný, síce sa tu väčšinu času prakticky ani nič výraznejšie nedeje, viac sa to rozbehne až v poslednej tretine, dej sa snaží tváriť omnoho zložitejšie, než v skutočnosti je a aj to neustále údajné striedanie krajín mi prišlo úplne nadbytočné, keďže sa to v priebehu vlastne aj tak nijak zvlášť neprejavovalo, ale aj tak ma to dosť bavilo. Hlavný hrdina to celé s ľahkosťou ťahá, bavilo ma to prostredie plné zabijakov z konkurenčných organizácií, ktorí majú svoj priestor, obzvlášť agentov bývalý partner je tu skvelý a ten jeho nekompromisný štýl, kedy zabije každého, kto mu príde do cesty ma bavil, celé to má takú zaujímavú, netradičnú atmosféru a navyše aj úplne ideálnu dĺžku a tak síce o nejakej dynamike sa tu určite hovoriť nedá, mňa to jednoducho bavilo od začiatku až do konca, aj keď práve ten je ešte zo všetkého najzvláštnejší. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Trochu ma mrzí, že Seagal tu má len jeden plnohodnotný súboj a aj to len proti jednému protivníkovi, inak len občas predvedie nejaký chvat, ale aspoň poteší pár dobrých prestreliek, v ktorých o zabitých rozhodne nie je núdza, aj keď tentoraz ma dosť prekvapilo, že Seagal vlastne často zabíja aj nevinných ľudí a nájde sa aj nejaký ten výbuch. Navyše akcia je tu pomerne netradične, ale celkom zaujímavo natočená. Najviac sa mi páči ten jediný súboj v stodole, poteší chvat na eskalátoroch, ale bavili ma aj tie prestrelky. Herecké obsadenie je výborné, Steven Seagal tu síce po fyzickej stránke nie je v najlepšej forme, ale charizmy má dosť a stále ma veľmi bavil, no tentoraz poteší aj viacero vedľajších postáv, hlavne výborný Max Ryan, ktorý si tu neľútostného zabijaka vychutnáva, bavili ma aj zvyšní agenti a ani tých pár výraznejších postáv nie je zlých. Čo sa týka réžie a technickej stránky, síce to celé vyzerá dosť lacno, hlavne tými exteriérmi, ale tentoraz mi to takmer vôbec neprekáža, keďže Michael Oblowitz sa to snaží ozvláštniť rôznymi vizuálnymi prvkami a darí sa mu to, takže aj táto stránka mi príde aspoň obstojná. Takže Cudzinec je taký zvláštny film, ale mne sadol až prekvapivo dobre, podľa mňa je to jeden z tých lepších filmov z jeho novodobej tvorby a baví ma aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo to byl?" - "Nevím, ale mluvili dánsky." Inu, Stevene Segale, nebyli to tedy čirou náhodou Dánové? Takhle jsem se zprvu ptal sám sebe, jenže postupem času mi bylo víc a víc jasné, že to Dánové vůbec být nemuseli, neboť v tomto filmu bude zřejmě možné opravdu vše. A taky že bylo. Jedna hvězdička je za zjevnou (leč víceméně marnou) snahu natočit něco alespoň trochu koukatelného. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mě zajímalo co je v tom zpropadeným balíčku kterej má Seagal doručit a kvůli kterému ho chtějí všichni zabít. No evidentně to nevěděl ani sám scénárista, ale co už základní děj máme a zbytek už nějak dotvoříme ne? Zhruba v půlce filmu toho génia napadlo, že by bylo napínavé a tajemné, kdyby v tom balíčku byla černá skříňka z havarovaného letadla... No jistě konspirace na nejvyšší úrovni, to si nechám líbit! ale pořád toho neměl pan packal scénárista dost a tak tam na konci šoupneme ještě jeden zvrat ne? ať je to zamotaný a bude cool postavit celej předchozí děj na hlavu, nebo snad ne??? No a abych tomu nadanýmu klukovi nekřivdil tak co nedosral scénář, to dosral režisér strašnou režií akčních scén, kterých je poskromnu, evidentně to mělo rozpočet stánku z buřty, ale proč to ještě patřičně nedokurvit, že?! navíc aby v tom tvůrci nebyli sami přidal se i samotný vyžraný mistr taktiky, který ač v téhle době ještě evidentně fyzicky měl na to, aby něco předvedl, tak je tu brutálně líný a v průběhu celého filmu jeho mistrovství spočívá v tom, že jednoho týpka shodí z elevátoru, jednoho hodí do vody a vrcholem všeho jsou ty dvě megatrapné několikasekundové bitky, kterých se dle střihu a úhlu kamery Stevo evidentně nezúčastnil. Poslední nůž do zad pak vráží dabing. Jak to, že kurva sádelníka nedabuje Štěpnička??? za to sice tvůrci nemůžou, ale já to filmu k dobru rozhodně nepřičtu, takže i na opakované shlédnutí i nadále odpad. V této době se najde i pár snímků které se sádelníkovi aspoň relativně povedli, ale tenhle mezi ně v žádném případě nepatří.5% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je to strašne ukecané. Keď dôjde na akciu Oblowitz sa síce snaží, sem tam nám predvedie nájazd kamery, rýchle opakujúce sa prestrihy, pyrotechnici sa tiež trošku pohrali a Steven si aj zastrieľal a keď sa pobil mi to pripadalo že sa pozerám na toho jeho tučného dvojníka čo ho zvykne parodovať. Je neobratný a celý film je oblečený v hrubom dlhom kabáte (aj keď je v byte alebo v reštaurácii) až mi to prišlo v niektorých momentoch trápne. Slabý spád. V podstate jeho ďalší bezvýznamný film. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že podobnými filmy mě Steven kdysi přestal zajímat. Přesun do Evropy znamenal přesun na video. Filmem se známý tlouštík spíše plouží.10% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nuda, nuda, háá, týpek je nesmrtelnej, nuda a zase nuda... há, zase nesmrtelnej... no tak sorry, tohle bylo i na mě moc... 20% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost dobrej film se zajímavým příběhem. Akce tu je celkem slušné množství, souboje taky potěší. FIlm má ale trochu pomalejší tempo. Nějaká nedořešenst se taky ve filmu objeví, ale jinač je to slušnej béčkovitj akčnák. 86% = **** ()

MaedhRos odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo by to smutné, kdyby to místy nebyla taková bžunda. Zásadní problém není snad ani v tom, že Seagal zestárnul a přibral, ale spíš v tom, že podle všeho chudák neví, co s tím. Nejsem sice bůhvíjaká seagalovka - ale při vzpomínce na Nica nebo Přepadení v Pacifiku mě tahle podívaná skoro bolí... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři jsem se ztrácel, ale musím říct, že střih to mělo slušný. Příjemný vyprošťovák po ruských uměleckých filmech:) (Seagal mě v tomto filmu fascinoval... jeho minimalistické herectví, při kterém se sotva pohne - ať už tělem, nebo v obličeji, krátké věty... tento film je plný naprosto neznámých jmen, ale Seagal hrál nejhůř). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som v poslednej dobe začal opäť sledovať Seagalove pokusy a postupne som sa naladil na tú zábavno-hlúpu atmosféru, tentoraz to bola bieda. Seagal sa nebije, takmer ani nestrieľa a každý prudkejší pohyb zaňho robí kaskadér. Je tu síce cool zabijak s cigaretou, ale scenár je príliš pomalý, aby z toho niečo bolo... ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

To byla docela tragédie! Ten děj byl bez šťávy a tak tak 1 * Divím se, že Seagal bral takový braky :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál co ztoho vyleze, ale nakonec to bylo docela dobré. Zaujali mě i vedlejší postavy třeba ten Dinois nebo ten co vypadal jak Ray Charles. Přestřelky ušli a příběh taky ušel. Dobré. PS: a to si nikdo opravdu nevšiml toho auta na obalu který je stejný uplně jako to auto na obalu Bestie?? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když se malej a hubenej trotl kterej vypad z ústavu pro choromyslné pokusí hrát rugby tak zemře.když se steven tlustý prase seagal pokusí hrát ve filmech který bych doporučil chovancům ústavů po lobotomii,umírají diváci. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto snímku má Steven Sádlo problémy už i s přelezením zábradlí, což tvůrci vyřešily pomocí různě zpomalených, nebo naopak zrychlených záběrů, kterými je ostatně "Cizinec" vůbec hojně prošpikován. Demence rozličných nájemných zabijáků - pro novější seagalovky příznačná - zde dosahuje astronomických rozměrů a spolu s naprosto debilním příběhem a ubohou výpravou nedává jiný součet než nejčistší odpad!. ()

Reklama

Reklama