Reklama

Reklama

Město 44 vypráví příběhy mladých lidí, kteří žijí své životy jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky jejich statečnosti nebo lehkovážnosti – tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Mladí Poláci vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako dobrodružství, příležitost se pochlubit před svými vrstevníky a zapůsobit na dívky. Flirtují, předvádí se a dělají plány během jejich odbojového cvičení, aniž by si uvědomovali, že se blížící léto stane nejtěžší zkouškou jejich života. A tak netuší, co pro ně historie připravila... Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždy. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (294)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Musim řict že film byl dost povedený , až na 3 nesmyslné zpomalené záběry a podivnou hudbou to byl velmi povedeny snímek, od hercu po velmi dobré efekty( penězma se rozhodně nešetřilo ) a příběh jsem spokojeny, škoda tech 3 momentu co jsi myslím že to dost ubralo na kvalitě ale po delší době opět povedenej válečnej film. Film se polákum dost povedl přiště jen zapracovat na těch záběrech. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Jako musím přiznat, že v tom peníze vidět byly...I to zpracování je tak trochu více epic...Češi v takových filmech jsou ještě hodně pozadu (čím to je), ale na druhou stranu vytvořili pro tento snímek působivé speciální efekty (UPP)...Ty zpomalovačky sice často působily jako pěst na oko, a dát k nim podkresovku dubstep, to chce opravdu silné kafe...A to ne, že by to tam nesedělo...Prostě, člověk na takovou podkresovku, v takových filmech, není zvyklý...Jsem rád, že používali klasický film, kapánek ty dialogy mohly být lépe slyšet (ale to mohlo být klidně ozvučením v kině)...Réžie zvládnuta velmi dobře na tak mladého člověka...Historii raději neřeším (ono to v dnešním pojetí kinematografie ani moc nejde), ale pro dnešní generaci určitě chytlavé a moderní pojetí jakbysmet...Patetičnost minimální, ale emoce z plátna číšily, to jako jo...Zobrazit tu zákeřnost každé války a změny obyčejných lidí zachránít si holý život, opravdu dnešní filmy umí...Záleží asi na vkusu každého, ale za mně se Miasto 44 Polákům povedlo, a nemusí se stydět tento snímek dát dál než na lokální filmové festivaly...Jen tak dál... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce poľské veľdielo. Doposiaľ zatiaľ pre mňa samozrejme neznámi poľskí herci podali skvelé výkony hodné hollywoodskych hviezd a rád by som si pozrel aj iné filmy v ktorých niektorí z nich hrali. Celkové hodnotenie tu na ČSFD nič moc extra, ale tento film rozhodne nieje nejaký len tak na rýchlo natočený ale akoby sa Poliaci snažili nakrútiť nejaký pamätný film, ktorý sa pustí vždy v ich domácnostiach napríklad na výročie dňa konca vojny. Poviete si, že ste videli strašne veľa vojnových filmov a tento vás nemôže prekvapiť, ale mýlite sa. Nemyslím si že ste niekedy predtým videli vo filme napríklad krvavý dážď alebo tak brutálne zabíjanie postáv, ktoré možno ani nedovŕšili 10 rokov. Rozhodne tento film odporúčam a ak by to aj nebola vaša šálka kávy, určite si na konci filmu nepoviete, že to bola strata času. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak takový audiovizuální nářez bych od polské kinematografie nečekal. Miasto 44 rozhodně není klasický "zaprděný" válečný film plný patosu a slz. Tedy on už ten film ze své podstaty (válka, smrt, strach a tak) takový je, ale je dost výrazně šmrncnutý moderními klipovitými sekvencemi a efektními až artovými zpomalovačkami. Člověk by si pomyslel, že tyhle zdánlivě laciné triky budou působit směšně, ale opak je pravdou. Využity jsou šikovně, nejsou prvoplánové (klaustrofobická část v kanálech například) a vždycky mají svůj účel. Audiovizuálu a způsobu nasnímání není prakticky co vytknout, film se v tomhle ohledu může směle rovnat tříáčkovým americkým blockbusterům. Na druhý pohled je Miasto 44 film až nečekaně realistický a ukazuje válku hodně krvavě a špinavě, byť samotná akce je samozřejmě dost přepálená a nahuštěná tak, aby se neustále něco dělo. V rámci náročných válečných snímků svěží vítr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi megavelkofilm z druhej svetovej. Tentokrat od Poliakov. Takze je jasne, ze to nebude nic klasicke ale nejaky zvlastny mišmaš. Stylom to dost pripomina filmy typu Twilight alebo Hunger Games, len je to situovane do obdobia druhej svetovej a netypicky to je natocene v drsnom R-kovom ratingu, ktory vyuziva na plne gule.Takze v hlavnej ulohe je milostny trojuholnik ktory tvori naivny mladik a dve pohladne devy. Zhruba od tretiny filmu zazije mladik šok vdaka ktoremu sa z neho stane na dlhy cas nehovoriaci mental cumiaci do blba a liderkou filmu sa stane jedna z tych krasavic, ktora ťahá toho mentala z jedneho konca Varšavy a druhy a postupne s nimi sledujeme prebiehajuce povstanie. Technicka stranka je bezchybna a pôsobiva. Oznacenie velkofilm si to zasluzi pravom. Takisto potesi nekompromisna brutalita. Vysledok ale pôsobi dost zvlastne a naivne. Ako keby si mlady reziser povedal, ze ukaze tym naivnym divakom a hlavne divackam Twilightu, co to je vojna. Takze tu sice mame aj nekompromisne sceny, ktore maju šokovat, ale aby to tu mladez bavilo, tak aj cool videoklipove sceny bojovej vravy alebo romanticke zabery v ktorych gulky spomalene vykresluju srdiecka. Asi to nesadne kazdemu. Mna to ako celok tiez dvakrat nenadchlo, ale bavili ma velkolepe bojove sceny. V tomto smere kraluje vybuch nejakej velkej budovy a nasledny lejak rôznych končatín. Takze to aspon za jedno pozretie rozhodne stoji. 6/10. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (10)

  • Sběr materiálů trval přes osm let, přičemž tyto dokumenty se skládaly z rozhovorů autora s žijícími pamětníky povstání, dále analýzou zvukových nahrávek z archívu Muzea Varšavského povstání a dále materiálů z filmových kronik ze srpna roku 1944. (majky19)
  • České postprodukční studio UPP pro film vytvořilo více než 420 trikových záběrů. Od retuší současných prvků, až po kompletní vytvoření částí města ve 3D. (tomeek)
  • Vo filme je ukázaná pasivita Červenej armády a preto bola distribúcia filmu v Rusku zakázaná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno