Reklama

Reklama

Působivý snímek vypráví příběh kultovního zpěváka a písničkáře Hanka Williamse, který navždy změnil country hudbu díky svému okouzlujícímu charismatu, úžasnému hlasu a originálním písním, z nichž většina je dnes považována za americkou klasiku a byla mnohokrát znovu nahrána popovými, rockovými i country umělci. Hank Williams (Tom Hiddleston) se vynořil z hlubin lokální alabamské hudební scény po druhé světové válce. Jeho žena Audrey (Elizabeth Olsen) se navzdory svému nedostatečnému talentu zoufale snažila zpívat po jeho boku, což u nich vedlo k velmi bouřlivé domácnosti. Williamsova schopnost psát písně pokrývající širokou škálu emocí, k nimž ho inspirovaly vlastní osobní problémy, se stala podstatou country hudby. Na konci se mu podařilo uskutečnit své sny: vytvořil řadu úspěšných hitů, vydobyl si místo na prestižní nashvillské scéně i v rozhlasovém pořadu Grand Ole Opry a dokonce občas vystupoval i v tehdy zcela novém médiu - televizi. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (43)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, rock'n'roll .. ehm.. tady vlastně sex, alkohol, prášky a country :o) Film zbytečně dlouhý, když se vezme v potaz, že jeho život a kariéra nebyla nijak závratná, ale chápu, že byl tak oblíbený, protože zpěv na celém filmu je jediné pozitivní a to nejsem vůbec fanoušek country.. Kdo by to byl řekl, že Loki umí tak krásně zpívat? Až se mi chtělo jít tancovat :o) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hiddleston byl podle mě skvělou volbou pro tento film - příjemně mě v tom překvapil. Postava Williamse byla pro mě dost nepříjemná a vlastně - se ani nedivím, že skončil jak skončil...Byl to hezky natočený film, s příejmnou hudbou, atmosférou a závěrem, který podle mě potvrzuje - "každý svého štěstí strůjce".. ()

Reklama

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na to těšil ... čekal sem něco na způsob Walk The Line o Hankovi. Ale ve srovnání s precizní filmovou biografií Johnnyho Cashe to hrozně pokulhává. Začínáme už u dospělýho v hudbě zajetýho Hanka ... neznáme všechny vlivy z minulosti, podle kterejch psal, skládal atd. Víc než polovinu filmu zabere panovačná manželka, pričemž očividně v jeho životě hrálo roli mnohem více žen. Přátelský vazby a konflikty vyšumí po dvou minutách úplně do prázdna. Tohle všechno pak člověk u Walk The Line zpětně docení, protože Mangold to měl fakt perfektně zvládnutý. Tom to ale zahrál naprosto s přehledem :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dívatelný a má to svých pár míst, vychytávek typu dobový news reel, ale jinak naprosto promarněná příležitost opravdu zaujmout neznalce a dnešní generace muzikou a legendou Hanka Williamse - "krále americkýho country". Hiddleston v jeho kůži nebyl vůbec špatná volba, ten mi tu ihned padnul do oka, ale tvůrčí tým prostě selhal v nějakém vysvětlení proč vůbec hlavní postava dělá co dělá, dát tomu nějaký důraz v ty správné momenty a dotáhnout do větší hloubky, zachytit kouzlo a dát vyniknout přínos světu. A jelikož se jedná o teprve druhý Abrahamův film, všechno mě svádí dát za pravdu soudu outlaw vnuka Hanka III (jehož tvorbu zbožňuju a vřele doporučuju), že na to měl jít někdo mnohem zkušenější. Škoda to. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem kto bol Hank Williams, a este aj viem, kto bol kantry spevak Willie Nelson. Kazdopadne je to slabe, Hiddleston je urcite dobry herec, ale tu sliapol vedla, aj spolu s Elizabeth Olsen. Apropo, od Willie Nelsona cerpal cesky kantry spevak Michal Tucny - takze za mna radsej Nelson nez H. Williams : 20 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Herce Toma Hiddlestona při jeho přípravě na roli Hanka Williamse mentoroval country zpěvák Rodney Crowell. (Polinecka)
  • Studio koupilo od společnosti Sony ATV práva na celý katalog písní Hanka Williamse. 
    (Pria)
  • Tom Hiddleston v rámci příprav na roli country hudebníka vystoupil první zářijový víkend 2014 na Wheatland Music Festivalu v Michiganu s Williamsovou písní "Move It On Over". (Zdroj: billboard.com)
    (LejdyFajfka)

Reklama

Reklama