Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Hodně zamotaný film, neustále přemistování z budoucnosti do minulosti a přítomnosti, člověk se v tom hodně ztácel, tedy aspon já.. proto jsem film zkoukl podruhé..ne že by mi to pomohlo, ale o něco lépe jsem se orientoval.. Skvěle to zahrál můj oblíbenec Ryan Phillippe, takže celkové hodnocení je 4* ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně kopíruje výborný Butterfly Efect a naštěstí se mu daří udržet vysokou kvalitu. Na začátku se jeví zajímavě a slibně, uprostřed se divák začne ztrácet aby ke konci do sebe všechno zapadlo a i s naservírovaným vysvětlením je stále k dispozici otevřený konec s trýznivým dilema pro hlavního hrdinu. Oproti vrozené schopnosti ve zmíněném filmu je tentokrát hlavní postava, trpící ztrátou paměti, spíše proti své vůli zmítána myšlenkovými skoky mezi minulostí/přítomostí/budoucností (kdo se v tom má vyznat :)). Postupně odkrývá zapometou minulost jen aby zjistil, že nic není dané a tak, jak se zdá být. Zajímavá atmosféra podbarvena místy výbornou hudbou, dobrý příběh, slušné herecké výkony. Jedinou výtku bych měl ke klasicky přetaženým reakcím herce v extrémní situaci, kdy se (stejně jako v mnoha dalších dílech) postava chová spíše jako šílenec. Rozhodně jsem se však nenudil a doporučil bych všem, kteří aspoň trochu fandové do neobvyklých mysteriózních filmů. ()

Reklama

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa bál x-tého klonu ľubovolného mystery príbehu. Našťastie sa tak nestalo, Strata je dosť odlišná ako Butterfly effect, aj ako Jacobs Ladder, zo Stay nemá zmysel porovnávať, pretože ten vznikol neskôr a skôr pripomenie iný typ filmov, ktoré fičali v dobe vzniku tohto filmu a nechcem kvôli spoilerom žiaden z nich spomenúť. Samozrejme tento typ filmov stojí a padá na pointe a jej podaní, no a v tomto je Ztrata pamäti celkom silná. Mňa to proste nenapadlo. Nie je to žiadna bomba, ale ten priemer je tu nižší, ako by si film zaslúžil, tak ja zaokrúhlim mojich 70% smerom hore. ()

Dark. odpad!

všechny recenze uživatele

Další hodnocení na csfd, které mě donutí prozkoumat, zda-li jsme všichni viděli stejný film. A jako vždy s hrůzou zjišťuji, že viděli. Scénář je originální asi jako vtipy o Chucku Norrisovi. Což by se dalo překousnout. Ale herecké výkony (především hlavního "hrdiny") ve mně vyvolávají pocit znepokojení a zmatenosti, takže půlku filmu přemýšlím, jestli se tím nesnaží něco parodovat. Prý ne.. Asi se v divácích snaží vyvolat dojem, že s amnézií přichází i snížení inteligenčního kvocientu o 50 bodů v lepším případě (tento to ale není). Dál ve mně pocit naprosté trapnosti vyvolávají ony "nečekané zvraty". Jak z telenovely, bohužel tady to čekáte a vždy víte co se dopředu stane. O hudbě je lepší se ani nezmiňovat. Konec filmu už jen okopíruje Butterfly Effect a hurá na titulky. Nakonec jsem si řikal, proč mi příjde, že je tento film natočen jako německé přiblblé seriály. Po rozkliknutí režie byly mé otázky víceméně zodpovězeny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama