Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech naprosto průměrný film. Samozřejmě tak trošku vykrádačka Butterfly effect, ale na rovinu. Jaký film v dnešní době není tak trošku vykrádačka něčeho. A i přes to, že mám podobné mysteriozní filmy rád, tak Ztráta paměti mě rozhodně nenadchla. Stopáž není přehnaná, začátek zajímavý, herecké obsazení ucházející, ale to co film sráží je závěr, ten mi přišel hodně nedostatečný a přitom u takto stavěných filmů by měl být tím hlavním, tím co vám vyrazí dech. Ale tady nuda a šeď. Klasická žánrovka. Nenadchne, ale ani neurazí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrdina se probouzí v nemocnici, nechápe proč má maželku, která ho nesnáší, neví co se stalo s jeho bratrem, proč se objevuje další žena, která ho miluje. Ztratily se mu dva roky života a navíc se dokáže vracet o ty dva roky zpět a ovlivňovat události které se staly. Zajímavý námět se bohužel rozpadne, když odpovědi a celý příběh začínají připomínat nejpitomější telenovelu. Navíc v cestování časem jsou obrovské nesmysly (SPOILER - hrdina někoho zabije a on začne z ničeho nic na poranění umírat, ale až o dva roky později.) Nemluvím už ani o pointě, která definitivně pohřbí jakýkoliv náznak sci-fi a která byla originální možná v roce 1990 (konktérně něco podobnýho bylo v Jacob´s Ladder). Obrovská nuda a hlavně ztráta času. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zbabělého konce, jinak by se mi to líbilo o dost víc. Atmosféru to má slušnou, příběh mě zaujal hodně, nenudil jsem se a dlouhou dobu jsem chtěl dát 4*, ale ten konec je bohužel skutečně takový nijaký... Navíc ne vše mi zde zapadalo dohromady, třeba čas smrti 20:02 zde nemá žádné větší opodstatnění (krom roku, samozřejmě, ale jinak?). Chtělo ještě zamakat na scénáři. I tak je mi Ztráta paměti celkem sympatická, ačkoli nevím přesně proč. Asi tou atmosférou. Silné 3* ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno