Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (725)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslím, že k tomuto filmu jsou jakýkoliv další komentáře zbytečný, protože vše již bylo zmíněno. Za sebe jen dodám, že na film jsem se zrovna netěšil a proto jsem ho taky dlouho odkládal. Ale výsledek mě celkem mile překvapil. Jelikož to točil Jákl, kterýho fakt nemusím jsem překvapenej dvojnásob. Na Jákla to je za 5 hvězd. Ale musím být objektivní a v celkovým měřítku je to lepší průměr, kterej mě určitě neurazil. Největším plusem je postupně budovaná atmosféra. Naopak největším mínusem jsou toporní herci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jak se naše země popere s trošku netypickou tématikou a bohužel docela zklamání. Přitom téma a příběh dávaly poměrně dlouhou dobu důvod k optimismu, bohužel je to ovšem s blížícím se koncem neskutečně chaotické a ve finále i trapné. Při pohledu na posedlou Innu jsem měl tendenci se smát. Při spoustě napínavějších scén, kdy něco odněkud vyskočí, někdo filmaře honí, oni se někam dívají není dohromady nic vidět. Jákl měl ambice, ale ty nenaplnil. 40% za občasnou napínavost. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Jákl se vykašlal opět na české filmové poměry (chvalitebné) a vrhnul se do víru autorského found footage hororu. A výsledek je vskutku k nerozeznání od těch nejhorších FF přírůstků zámořské provenience. Ten film v zásadě budí základní filosofické otázky proč se chce někdo dívat na film. Kvůli příběhu (otřepaný jak zadek brazilky po desátym dnu karnevalu v Riu), formálnímu zpracováním (přibližně třetinu filmu není nic vidět, zbytek nemá co nabídnout), postavám (orlojové postavičky, pobíhající sem a tam, podle toho, jak to scénář potřebuje), strachu (tři čtyři vypatlaný lekačky s přidanym zvukem jsou opět urážkou hororu obecně) či zábavě (výše zmíněné znemožňuje)? Nadhodnocování týhle katastrofy kvůli tomu, že to točil Čech je jak obdivovat hovínko svého batolete. Nedá se to moc pochopit, je to nechutný a nejvíce to vypovídá tak nějak o vás. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Netřeba psát o tom, kterak Ghoul vyniká v rámci české hororové tvorby, neboť v tomto ohledu takřka nemá v čem vynikat. Jákl se projevil coby moderní světový tvůrce, který má nakoukáno, má přehled o tom, co diváky ve strašidelném žánru nejvíce přitahuje, a který především dokáže zrealizovat i všechny protřelé hororové motivy na takové úrovni, že výsledek zastiňuje velkou většinu dražších a ambicióznějších, ale velmi podobných pseudodokumentárních hororů. Svižná, scénáristicky nápaditá (výborné lekačky), skvěle ozvučená a slušně gradující evropská filmařina, chytře zvýrazňující už tak dusivou atmosféru pomocí mrazivého fenoménu Andreje Čikatila. Úvod se sice dosti táhne, kanibalismus je těžce nevyužit a k postavám si nelze vytvořit natolik silný vztah, aby závěrečná část vtáhla diváka i jinak než jen zásluhou povedené stylizace, ale v rámci mohutné blairwitchovské vlny patří Ghoul rozhodně k těm zajímavějším, řemeslně vyspělejším zástupcům.. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za odvahu natočit vyvařenou found footage historku, ozvláštněnou tedy Američanům asi ne tak známou ruskou historií. O té jsou zde ale asi jen dvě tři věty, jinak sledujeme opět partu dementů, hrajících si na filmaře a držících kameru v kdejaké nepřirozené pozici (chybí snad jen záběry při utírání zadku po velké, jestli jsem neusnul), vzývajících ducha a běhajících jak o život v chajdaloupce sedmkrát pět kroků včetně půdy a sklepa, a v závěrečné třetině plné blikání světla kamery, zatmívaček, úchvatných záběrů zdí a spór na zdi při běhu sem a tam, kdy ničehož víc nevidíme... prostě nic navíc to k FF žáru nepřidává, bere si v podstatě jen to nejhorší a závěrečné vybafnutí se myslím dalo celou dobu čekat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • "Ghoul je výraz z arabské mytologie. Označuje démona, neživou bytost, která se vyskytuje na místech s četným výskytem úmrtí a živí se lidskými ostatky," vysvětlil Petr Jákl ml. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Natáčení sexuální scény nelze označit jako hladké, své by mohla vyprávět Alina Golovlyova„Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on," nechal se slyšet Petr Jákl ml. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama