Reklama

Reklama

Frankensteinova kronika

(seriál)
  • Velká Británie The Frankenstein Chronicles
Trailer
Velká Británie, (2015–2017), 9 h 15 min (Minutáž: 43–49 min)

Hrají:

Sean Bean, Vanessa Kirby, Richie Campbell, Steven Berkoff, Anna Maxwell Martin, Kate Dickie, Elliot Cowan, Ed Stoppard, Samuel West, Charlie Creed-Miles (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Rok 1827, Londýn. Detektiv je na stopě vraha, který má zřejmě zálibu v rozřezávání svých obětí. Vyšetřování však vede ještě hrůzostrašnějším směrem... (Netflix)

Recenze uživatele eye candy k tomuto seriálu (1)

Frankensteinova kronika (2015) 

Sean Bean je jedním z mých oblíbených žijících herců. Proto jsem rád, že mu dala současná seriálová renesance prostor v tak dobře napsané kriminálce, přetékající dobovým blátem, intrikami, mordou, cholerou, masovým vražděním dětí, vyřezáváním srdcí, galvanismem a věrným kamarádem syfilisem. Způsob jakým se zde volně adaptuje román Shelleyové, mi přišel náramně osvěžující a přiznám se, že mě tvůrci několikrát dokázali příjemně zmást (příkladem budiž skvělé rozuzlení první série). On samotný žánr mysteriózní kriminálky je voda na můj mlýn, pokud se navíc pohybuje v bizarních, temných, fantaskních uličkách a zákoutích ikonických literárních děl, netřeba mě dlouho ukecávat k binge watchingu. První série mi přišla, zejména díky výbornému finále, o trochu lepší. I když rozhodně nelze říct, že ve druhé už by nebylo nic zajímavého k odvyprávění, občas si říkám, jestli by mnoho seriálů do prostoru nezaznělo razantněji, kdyby tvůrci zvolili formát uzavřených a oddělených sérií jaký má např. True Detective. Celkové hodnocení silnější 4*, v malé vedlejší roli potěší Steven Berkoff. ()

Reklama

Reklama