Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA The Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je dokonalý ďábel, Reeves svého právníka balancujícího na hraně mezi čestným zástupcem práva a zhýralým požitkářem nebránícím se svodům pekelným (rozumněj ženy, peníze, alkohol) hraje také skvěle. Pvrní tři čtvrtiny jsou skvělé, konec bohužel přeplácaný a vzhledem k předešlému ději neúměrně akční a velkolepý, jak už to u podobných filmů bývá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Byť dobrý advokát nie je len tak, o to viac sa tí najlepší cenia. Veľmi príjemne plynúci film bez okázalých efektov, za to so zaujímavým dejom a hereckými výkonmi. Ten diabol bol jednoducho skvelý. Al Pacino ako satan - to je skvelá voľba. A ešte jedna vec ma dostala. Jeho dialóg so synom v závere filmu nemal chybu. Skrátka film nielen pre pobavenie, ale aj k zamysleniu. Veľmi kvalitný film plný satanizmu so skvelým koncom. Headshot bol nečakaný a ja len tlieskam. Ako réžií, scenáru tak aj Reevesovi a Pacinovi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde má posteľ?“ – „Nemá.“ – „A kde spí?“ – „Kto povedal, že spí?“ – „Tak dobre, kde kefuje?“ – „Všade. Úplne všade!" Môj obľúbený deväťdesiatkový triler (horor?). Neherecký prejav Keanu Reevesa sa skvele hodí do úlohy neskúseného advokáta zisťujúceho, že jeho nadriadeným je Satan (to je taká blbosť, až parádne funguje). Al Pacino s tým svojim hlasom, mimikou, gestikuláciou, očami a vlasmi, neurobil pánovi pekla hanbu. Tam, kde bol Gabriel Byrne v schwarzeneggerovke Koniec dní o dva roky neskôr trápny (hoci sa zjavne snažil kopírovať práve Pacina), tam Krstný otec perfektne využíva tanec minimalizmu a prekvapivo výborne mu to funguje. Fakt skvele napísaný a natočený temný (hororový?) právnický triler. Pomáha aj kvalitný kasting zvyšku postáv (Theron, Jeffrey Jones, Delroy Lindo). Mňa osobne veľmi potešila výprava a kamera. Krásne nasnímaný New York 90. rokov v predteroristickej dobe, veľkolepé panoramatické pohľady, obrovské budovy s majestátnymi, prastarými vežičkami. Hneď by som tam vyrazil. Ale na tú príšernú strechu by som nešiel! Na 9O. rokoch bolo skvelé, že 92 miliónov celosvetovo dokázal zarobiť takýto "ťažký" film. Už menej skvelé je, že stál až 57. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kevin Lomax: Kdo jsi? John Milton: Mám spoustu jmen... Kevin Lomax: Satan ?! John Milton: Říkej mi "tati"... ///////// Ultimátní záležitost. Al Pacino byl neskutečný. K tomu mu zdatně sekundoval Keanu Reeves a opět nádherná (šílená) Charlize.Nelze opomenout Howardův soudtrack. Poslední půlhodinku budete sledovat s otevřenou pusou. Kladně hodnotím i český dabing.... Už víte který hřích je ďáblův nejoblíbenější? Nemohu jinak než dát plnou palbu 6* 6* 6* 6* 6*. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na mysteriózní si vůbec nepotrpím, spíš mě to odrazuje. Ale tenhle film mě nadchnul. Bavila jsem se, byla napjatá, kam se děj stočí. Závěr byla opravdová třešnička na dortu. Dlouhá stopáž mi nijak nevadila. Dobře napsaný scénář, skvělé herecké výkony, uhrančivý Al Pacino, výsledkem je dobrý film, který má myšlenku. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • S nápadem tančit a zpívat píseň „It Happened in Monterey“ od Franka Sinatry při finální konfrontaci Miltona (Al Pacino) a Lomaxe (Keanu Reeves) přišel sám Pacino. Režisér Taylor Hackford na to obratem kývnul. Hlas při zpěvu pochopitelně patří Sinatrovi. (casyy)
  • Sochař Frederick Hart a episkopální Washingtonská národní katedrála žalovali Warner Bros. kvůli soše, která se ve filmu objeví a velice připomíná Hartovu sochu "Ex Nihilo", která se nachází nad vchodem do katedrály. Nakonec byla vyjednána dohoda, že se socha ve filmu objeví na jednu minutu. (liquido26)
  • Samotné natáčení započalo už začátkem roku 1996 v New Yorku, ale do listopadu se pořádně nehnulo z místa. Průtahy způsobily vyhazovy původního kameramana a několika asistentů režie. Z anonymního zdroje se navíc šířila fáma, že Al Pacino (John Milton) nevychází s režisérem Taylorem Hackfordem. Podle herecké legendy byl režisér údajně namyšlený a příliš hlučný. Jeden z vedoucích výroby navíc nařkl Pacina, že na plac chodil neustále pozdě, což však na druhou stranu vyvracel producent Arnold Kopelson. Režisér Hackford navíc později prohlásil, že se Pacino choval jako naprostý profesionál. Natáčení v New Yorku skončilo v březnu 1997, v červenci se pak štáb přesunul na Floridu. (casyy)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama