Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 4
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Začína to dobre ale potom sa to zvrhne ako obvykle u Spielberga na "deti zachraňujú svet". Moc mi to nesedelo artom tie avatary vo VR dosť umelé. Niektoré pop-kultúrne odkazy celkom sympatické ako Iron Giant, ale z každého len veľmi krátko ukážu. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

A jo bylo to fajn, akční, strhují a napínavé až do posledního momentu jako ostatně vždy. Příběh taková klasika, hafo popkulturních odkazů a poselství, že máme žít i reálný svět - sorry SPOILER :-D. V dnešní době se to obzvláště hodí když se pomalu ta virtuální realita vylepšuje a čekám že do 10 let bude na úrovni jako ve filmu. Film mě vtáhl a bavil i když ani nevím čím, ale vše spolu dobře fungovalo. Hádanky byly záludné, ale dobré. Herci i avatáři byli sympaťáci a hráli přesvědčivě. U sledování jsem měl pocit, že takový námět jsem už někde viděl, ale v úplně jiném podání. Hodnocení: 82/100. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Všetky nedostatky odpúšťam, bola to jazda. Neviem, či sa o nejakom filme dneška bude dať o desiatky rokov povedať, že bol definičný, tento je minimálne sumarizačný. Spielberg to vie, osemdesiatky cítiť z atmosféry; nielen z easter-eggov. To je však aj jediná vec, ktorá mi vadí - rezignácia na súčasnú gamingovú a pop- kultúru je takmer absolútna a myslím si, že ak sa v '45 dožijeme OASISu aj my, bude oveľa viac previazaný na to, čím žijeme aj dnes, nie len na kulty spielbergovského obdobia. Práve preto Ready Player One nepovie 10ročnému dieťaťu to, čo povie nám. V tomto zmysle je veľmi egoistickým filmom "od nás pre nás". A to je pri takomto kúsku veľká škoda. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Vcelku pekne vystavaný príbeh, ale skôr to bolo nostalgicky spomienkové na 90 roky. Pre mňa osobne pozerate+né , ale nie prelomové. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Síce som sa počas sledovania tohto filmu nenudil až tak veľmi ako som sa obával, tempo bolo vcelku plynulé a dej odsýpal (aj keď párkrát som sa predsa len pozrel na hodinky so želaním, že už by aj mohol byť koniec), taktiež tu účinkovala sympatická slečna a potešila ma pasáž venujúca sa môjmu obľúbenému hororu Shining, celkové nadšenie však rozhodne nezdieľam. Hlavným lákadlom asi mali byť vizuálne orgie a veľkolepé akčné scény, ale tieto aspekty kinematografie (t.j. v tomto prípade animované závody, bitky a vojenské strety) idú kompletne mimo mňa – kvôli tomuto filmy nepozerávam (ja oceňujem hlavne pútavú zápletku, atmosféru, prostredie, dej a kvalitne stvárnené postavy – a to tu chýbalo). Nuž a najhoršie bolo to nespočetné množstvo trápnych až skoro rozprávkových klišé o boji dobra so zlom, víťazstva lásky nad chamtivosťou a nenávisťou, obyčajného chudobného chlapca nad mocnou a zlou organizáciou atď. Jedenkrát vidieť stačilo. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

SPIELBERG! Pro něj ideální oldschool scénář, pohádka, a takhle čistě zábavný film natočil naposledy fakt snad ještě v těch 80. letech. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Já si to užil! Jak dlouho se mi to nestalo, že bych si užil film, zvláště tohohle druhu. Musím uznat, že se tady tvůrci vyřádili na efektech naprosto parádně, dívá se na to se zatajeným dechem, bitvy hltáte a nemůžete se odtrhnout. Možná bych, být na jejich místě, ještě přisadil, nešetřil bych superrychlé scény s tisícovkou schopností těch nejabsurdnějších charakterů - protože o tom tenhle film je, je to virtuální realita a ta má být úžasoucná. Vůbec to nešlo na úkor příběhu, naopak, moc hezky se to prolnulo, a to je to, co mi u posledních snímků chybí. Samozřejmě tam byly nějaké divnověci, které by chtělo do příště ošéfovat, například ta pseudoláska mezi hlavními postavami, která vznikla tak rychle, jak rychle později pravděpodobně zanikla, mrtví příbuzní Parziho nějak netankují etc.... 85% ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Do převelice barevného a vybuchujícího herního hávu ukrytý prostý příběh o lásce a přátelství, který je díky vnitřnímu nastavení v člověku srozumitelný i těm, co uhráli Quake jen 5 minut v demoverzi a dohráli Call of Duty Jedničku na nejlehčí obtížnost... :) Na rozdíl od jiných filmů, zde pan režisér udržel emoce hezky vyrovnané až do konce. A odpustíme jim, že neměli odvahu vypnout po, st, pá. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

3Déčková přeplácanost kde se akce ve virtuálním matrixu snoubí s akcí v realitě až to místy připomíná klasickej Matrix. Co mě furt sralo byly odkazy na popkulturu mýho mládí jako kdyby současná teenage mládež o té které celý ten film je neměla vlastní popový ikony a kulturu. V tomhle budou amící vždycky zaprdění, neprogresivní a staromódní. Dnešní mládež neví kdo to byl Duran Duran a většina ani neví co to bylo Atari natož co se na tom hrálo. 3D efekty super děj taky celkem vodsejpal, záporácí jakž takž záporný, takže docela ok, ale prožitek až tak hlubej nebyl. Schválně za jak dlouho na tedle fim zapomenu. ()

Snagleo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek, který mě příjemně překvapil. Film měl spoustu dobrých postav, které měli svůj zajímavý charakter. Celý děj byl pěkně zpracovány a pobaví nejednoho diváka. Moc se mi líbili narážky na jiné filmy nebo videohry. Častokrát jsem se u snímku díky tomu dokázal pobavit. Ačkoliv je režisér Steven Spielberg, který patří k jedním z nejlepších, nemohl jsem se zbavit pocitu, že toto není jeho žánr. I tak jsem si film ale docela užil, 80% ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Velice mě bavilo retro osmdesátek, design, hudba, všechno. Měl jsem radost z každého rozpoznaného popkulturního odkazu, zvlášť pak na věci, které jsem kdysi sám dobře znal. Jako pocta tomu všemu je Ready Player One úplný poklad. Na druhou stranu, upřímně, o moc víc jsem si z filmu neodnesl. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Spielberg rozhodně nezklamal. Řemeslně velice dobré, akorát jsem s toho neměl takový ten vnitřní pocit totálního nadšení jako u čtení knížky. Po odchodu z kina se dostavila jen pouhá ,,spokojenost", ale tady bude problém asi hlavně ve mě. Můžu s čistým srdcem doporučit. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím bez znalosti knižní předlohy. Spielberg potvrzuje pozici jednoho z nejúspěšnějších režiséru všech dob. Skvělá akční jízda plná odkazů a easter eggů, které se objevují téměř v každé scéně. Výběr herců za mě dost nezajímavý a musím uznat, že film je prošpikovaný všelijakými klišé, ovšem je nutné si přiznat, že podobný snímek jen tak nenajdete. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Nerdy biblia s absolútne šialeným vizuálom a zároveň aj nenápadná smutná vízia toho kam sa rútime? Iba to prvé. Svet vo filme je nastavený výborne, ale dej len kĺže po povrchu, je z toho typická Spielbergovská rozprávka pre mainstreamový* dorast. Potenciál na premyslenú, rýpavu, pod kožu zachádzajúcu, ťažívu nepríjemnosť bol úspešne potopený, vznikol z toho film iba o hladakaní ega pop-kultúrnym geekom a technologickým gigantom typu Muska a Jobsa. *(áno, geekovia sú dnes mainstream a to hlavne vďaka IT Crowd, Big Bang Theory či Stranger Things...) PS: Shining potešilo. ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama