Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství věku sociálních sítí se tato napínavá, černě humorná minisérie zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. V průběhu posledních deseti let změnily technologie téměř každou oblast našeho života, bez možnosti zastavit se a zamyslet se nad smyslem těchto změn. V každé domácnosti, na každém stole, v každé dlani je plazmová obrazovka, monitor, chytrý telefon - černé zrcadlo naší 21 století trvající existence. Chápání reality se posouvá. Modlíme se na oltářích Google a Apple. Algoritmy Facebooku nás znají mnohem důvěrněji než naši vlastní rodiče. Máme přístup ke všem informacím na světě, ale mozková kapacita neumožňuje absorbovat cokoliv delšího než 140 znaků tweetu. Černé zrcadlo, směsice seriálů Zóna soumraku a Neobvyklé příběhy, se zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. Tři samostatné dramatické "co kdyby" příběhy v technicko-paranoidním duchu jsou břitké, napínavé, satirické a odvážné - některé komicky, jiné šokujícím způsobem - ovšem všechny jsou úplně jiné, než co jste kdy v televizi viděli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

National Anthem: No, vyplácáme si hned to nejlepší na začátek. A to nejen z první série, ale z celého seriálu. Za mě nejlepší díl o manipulaci s britským předsedou vlády přechytralými únosci. Hrozně se mi líbil ten veškerý pohyb v kancelářích a snaha udělat, co nejlepší rozhodnutí a s tím spojené rozpaky a psychika účastníků. Působilo to velmi dynamicky a nepustilo mě to. 90% 15 Million Merits Asi druhý nejhorší díl z celého seriálu. Od této doby začne celkově nabírat na zvláštním směru, a to hlavně futuristickém. V této epizodě panují hlavně příliš otravné prostory, prázdný příběh, nesympatická hudba a taky dlouhá stopáž. Nic moc mi to nenabídlo. 50% The Entire History of You Velice pěkná sci-fi povídka, kde si postavy klíďo píďo můžou svoje vzpomínky pouštět na bedně, tudíž něco jako nevěra může v tomto světě jen těžko existovat. Originální a pěkné. 75% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej úvod do seriálu, dlouho jsem neviděla takhle originální nápady a tak uvěřitelný vize budoucnosti jako tady. Něco mě teda přišlo jako promrhání nápadem (viz. třetí epizoda), něco by si zase zasloužilo celou sérii, protože jeden díl na to prostě nestačil a chtělo by to více loru (viz. epizoda 2), ale jinak dobrej začátek a těším se na další. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po National Anthem si asi polovina populace řekla, že tak ironicky přepálený seriál nehodlá sledovat. Naštěstí se ale nachází stále převažující většina, která si (stejně jako já..) po delší odmlce uvědomila, že přesně takhle má vypadat kulturní dílo trefně odkazující na mezery v údajně dokonalé dnešní společnosti. Národní hymna 7/10. V jejím duchu se poté nesl i mírně přetažený druhý díl, který jsem si pohlcen myšlenkami o onom osudu ale užil téměř na maximum. Patnáct milionů meritů 8/10. Entire History of You je tak autentickou povídkou, až je vyloženě zdlouhavý a místy nezáživný. Odvaha ale před diváka postavit takto podanou epizodu mě osobně potěšila. Celá tvá minulost 6/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NÁRODNÍ HYMNA: Politická satira s výtečným námětem a obraz dnešní doby plný neklidu a mizerných rozhodnutí. „Pane premiére, veřejné mínění vypadá tak, že byste...!“ (80 %). PATNÁCT MILIONŮ MERITŮ: Každý den jako přes kopírák, bezvýchodnost, nehmatatelné štěstí, umělé cíle. Futuristicky sarkastické pojetí, přesto se slušnou myšlenkou. Moc fajn herci (65 %). CELÁ TVÁ MINULOST: Úderné, smutné. Dnešní moderní svět, který se nad sebou už nikdy nezamyslí. Vlak odjel, příležitost nastoupit do dalšího je mizivá. Paměťový implantát, který umí přehrát veškeré vzpomínky, nadělá v jednom manželství pořádnou paseku. Přesvědčí se o tom nervózní mladý právník a jeho lži „skrývající“ manželka (85 %). ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Odkud tyhle nápady pochází, asi ze života lidí, asi takové myšlenky tu jsou, ale opravdu vážně je nechceme vidět. Je to jiný druh zla než zabíjení fyzické schránky, je to mezi námi a nechceme to vidět. Vyvstane mnoho otázek. Jsou skutečně vysoce postavení lidé donucováni dělat prasárny nebo to mají nějak v sobě? Jsou ve vládách jen psychopati nebo tam přijdou normální a psychopati se z nich stanou a začnou ostatní lidi zotročovat a ovládat? Opravdu se za jednotlivé zlo musí zaplatit tak mnoho? A co teprve, když se to nasčítá? Tohle je velmi odvážný počin, výlet do předpeklí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (31)

  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)
  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama