Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, (2017–2018), 11 h 25 min (Minutáž: 38–50 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs, Wilson Cruz, Mary Chieffo, Michelle Yeoh, Jayne Brook, James Frain (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Už celé století udržovala Federace s Klingonskou říší klid zbraní. Teď ale důstojnice Hvězdné flotily nešťastnou náhodou znova rozpoutá válku. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám vzít na vědomí, že lidé z Hvězdné flotily poslouchají na večírcích hip hop, nadávají, chovají se jako nezodpovědní fracci a jsou nekompetentní. Díry v kontinuitě jsou jedna věc, nesympatické obsazení druhá. To že mi posádka můstku připomíná obludárium a já ani po patnácti dílech neznám jejich jména, natož osobnosti, nebo jakékoliv podrobnosti o jejich životě, je věc třetí. Ale to že autoři zahodili půl století vývoje z okna, je úplně jiná liga. Kdo tohle napsal, Star Trek nikdy neviděl, nebo ho viděl a nenávidí ho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem žádný velký Trekkie a ze seriálových Star Treků jsem viděl všehovšudy pár dílů úplně původní - dnes už lehce úsměvné - série.Od Discovery sem tak neměl přehnaná očekávání a nakonec sem dostal přesně to v co sem doufal,že dostanu.Discovery je dobře vypadající,sulušně odsýpající,nenáročná a odpočinková sci-fi.Je sice velmi pravděpodobné,že pravověrné Trekkies nejspíš extra neuspokojí,ale pro někoho kdo by chtěl ST vyzkoušet,nebo je jako já příležitostným divákem, je plně dostačující...70% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně jsem se bál, že se to nepovede a půjde o průšvih skutečně galaktických rozměrů. Sice bych i já mohl nabídnout kritiku jako "je to moc filmové, moc tmavé, moc přehnaně akční, moc moderní a moc si to bere příklad z Abrams filmů." A byla by to samozřejmě pravda. Problém je totiž ten, že kdyby si Discovery ponechala styl klasických ST seriálů jako TNG, DS9 a VOY pravděpodobně by v současnosti moc dlouho nefungovala a už vůbec by nenalákala nové fanoušky. Chápeme? Současný Star Trek prostě musí odpovídat současnému publiku, což vlastně trochu ukázala už Enterprise. Ale dost mého filozofování. Hlavní je, že Discovery se skutečně povedla a rozhodně se nejedná o nejslabší Star Trek seriál. Má výborné postavy (až na Stametse, kterého navíc hraje strašnej nesympaťák), a narozdíl od jiných jsem si oblíbil i Michael. Byl jsem rád i za nečekaně velký prostor pro výborně ztvárněného Sareka. Nejlepší jsou Doug Jones a Michelle Yeoh (obzvlášť v druhé polovině), naprostým králem je ale fenomenální Jason Isaacs, Lorca je navíc i nejlepší postavou. Zprvu jsem zuřil kvůli podivně neklingonsky vypadajícím Klingonům (kteří vypadali trochu jako Xindové), a i když jsem si občas říkal, jak je to divné, nejsem zas takový blázen, abych vyhlašoval válku kvůli tomu, jak vypadají, naopak to považuji za sympatický nápad. A navíc všechny řeči vedou v klingonštině, což je fakt lahůdka a něco neskutečně krásného pro mou duši a fandovské srdce. Příběh překvapil už od začátku, a to nejen rychlým tempem a pokročilými technologiemi "po Voyageru." Z úvodního dvojdílu jsem byl nadšený a když se pak děj přesunul na Discovery, začal se ještě zlepšovat a byl čím dál lepší. A když se pak loď dostala do zrcadlového vesmíru (což snad není spoiler), ze seriálu se stala skutečná nesmírně vymazlená lahůdka, která nabídla jeden šokujicí zvrat a odhalení za druhým a já byl nadšený z každého okamžiku, protože to mělo logiku a bylo to fakt neskutečně výborné. Tahle linka se tvůrcům skutečně povedla, žádný Star Trek seriál nikdy neměl dobrou první sérii (a někdy ani druhou), takže o to lepší Discovery je. A samotný závěr první série slibuje velké věci i do budoucna... Navíc se povedla i nová znělka a hudba celkově a potěšil mě i "návrat" Harcourta Fentona Mudda. Jako milovník Star Treku jsem naprosto nadšený (ačkoliv jsem téměř jediný) a nemůžu se dočkat druhé série. Nejlepší epizody: Choose Your Pain, Léthé, 10 - 13. 100%. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Barevný vizuálně vyloženě relaxační seriál, u kterého se dá rozjímat a užívat si blikajících světýlek a špičkové produkční práce od designu, přes CGI po kostýmy. Celek sráží dolů seriálové neduhy - předlouhé dialogy a scény, které příběh posouvají o mikrometry, nepřesvědčivá hlavní postava (přehrávaná, s přemírou patosu v každém projevu), slabší vedlejší taky dost přestylizované vedlejší postavy, divoké twisty, které působí postupně hodně papírově, právě i kvůli seriálovému schématu (hodina na díl) a tak dále. Jinak je to ale fajn jízda a byly chvíle, kdy Star Trek Discovery dal zapomenout na bídné Star Wars IX. Za dojem z projekce na stěnu bod navíc, vizuál je fakt top. ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí celý série musím prohlásit ST:D za velký zklamání. Pilot mě nalákal a nadchnul, moderní look jsem uvítal (i ty Klingony bych přežil), ale postupem díl od dílu jsou patrný nedostatky, který už překousnout nejdou. Zásadní problém mám s celou story o houbičkovym pohonu, kterej slouží jako deus ex machina a kdykoliv se dá použít k vybruslení z jakýhokoliv průseru. Posádka Discovery je banda nevýraznejch bezejmenejch tragédů o kterejch se nic nedovídáme a jsou zcela nepodstatný víc jak polovinu série. Ani později nemají prostor více jak 4-5 postav a ještě se nás snaží nalákat na jejich děsně nečekaný twist... Odbočka do alternativního vesmíru začala mírným pobavením a postupně přecházela v kroucení hlavou až do pověstného Pickardova double facepalmu. Technoblábolení okolo houbiček tou dobou dosahuje maxima a absurdita celého děje taky. Rádoby epický převrat v Terran Empire universe už byl pro mě definitivně za hranou přijatelnosti. Těšil jsem se na komplexní, politikou a konfliktem protkaný ST jakým měl zjevně být zrušený a do země zašlapaný Axanar. Dočkal jsem se dobře vypadajícího vykleštěného seriálu sice bez epizodních vata dílů, ale že bych si připadal ve válečném období, to se říct nedá. Takovou atmosféru uměl navodit DS9 i Enterprise v posledních sériích a takový jsem ST:D očekávál...marně. O míchání dnešní politiky a "propagandy" škoda mluvit...gay manželé, silné vůdčí ženy, rasové namixování herců, bílý vypočítavý mužský zrádce...mno prostě dnešní standard, kterým je potřeba naočkovat veškerou liberálně uvědomělou filmo-seriálovou produkci USA. Ano ST byl vždy relativně liberálně progresivní, ale zároveň ukazoval slabiny tohoto systému...dalo by se říct, že je můžeme vidět i v ST:D, jelikož utopickou naivní láskou k veškerému životu trpící Federaci by zničila jakákoliv válka nemít na své straně scénáristy jenž znenadání změní kompletně povahové atributy nepřítele. :) Závěrem bych tedy konstatoval že dvojdílný pilot patří k vrcholu série a postupem kvalita opadá. Pro mě vinou nefungující osudovosti Burnham/Georgiou, nucenou lovestory Burnham/Ash a rozvíjení bullshitu jménem mycelium spore drive... ()

Galerie (159)

Zajímavosti (9)

  • Zábery scén odohrávajúcich sa na púšti crepusculanskej planéty boli natáčané v Jordánsku. (koba)

Reklama

Reklama