Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (296)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato séria nejde v duchu predošlých časti, práve naopak. Rúca všetky zaužívané praktiky, na ktoré som bol v tomto seriály zvyknutý. A to, že sa tu príbeh nesústreďuje na jednu linku, ale na viacero. El hľadá svoje schopnosti a tak partia si musí poradiť i bez nej. Takže jedna sa sústreďuje na El a jej začiatky, ďalšia zas nás zavedie do ruskej väznice, potom je tu tá, kde partia pomaly odhaľuje čo je vo veci a nemôžem zabudnúť ani tú, kde sa hľadá El a popritom sa cestuje v dodávke s pizzerie. Je tu niekoľko nových postav, ale ten zahulenec je najlepší, aspoň čo sa týka odľahčenia situácie. Najviac ma bavil príbeh okolo Ruskej väznice, ale inač všetky mali svoju úroveň. Pripadalo mi to, ako keď sa spoja temne svety Freddyho Kruegera, Pinheada a Pennywise  a spolu stvoria veľkolepe temné monštrum a dali mu meno Vecna. Každý si tu niečo môže nájsť, ja som tu skoro našiel Riddicka ci Alice z Resident evilu. Je tu veľkolepý temný a prepracovaný svet a v nom zaujímavé beštie. Ale čo ma hlavne privádzalo do extáze bola vynikajúco mierená hudba, kdekoľvek zaznela, neskutočne splynula s dejom a i keď niektoré tie odrhovačky nepočúvam, tam mi prišli geniálne. Troska sklamanie bolo v tom, že i kej El sa prejavila až v poslednej epizóde, tak na strane dobra neboli skoro žiadne straty, to bolo trocha divne, ale asi praktické. Je to taká dospelacka temna rozprávočka, kde nenápadný princ v hodine dvanástej vyzná lásku umierajúcej princeznej a tá mu tu lásku od srdiečka vráti a jasne, že  prežije. Samozrejme, že tu nebolo len toto, ale spomedzi boja dobra so zlom, sa myslelo i na toto. Škoda toho konca, ale Happy end nemôže byt stále, tak sa teším na ďalšiu sériu. Silne 4*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa rozhodne sklamanie. Táto séria je ako celok skôr len nastavovanou kašou a marketingovým blizardom, ktorý sa z toho snažil spraviť očakávanú seriálovú udalosť prvej polovice sezóny. Zbytočný prechod z epizódnej minutáže na tú celovečernú, veľa zbytočne použitého materiálu ( tu sa strihač zrejme nudil ). Nabudúce ale očakávam zlepšenie, vyhliadky nie sú zlé. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci odhalují historii, vysvětlují a objasňují, šokují i udivují. Čtvrtá řada se přes šikanu rituální sérii vražd dostává ke grandióznímu finále, které propojuje všechny rozjeté linie s neskutečnou koncovkou, která nechává dveře naplno rozkopnuté dalšímu dobrodružství. Překvapil mě počet mrtvol, děsivých zranění a psychické duely jsou zvládnuté na jedničku. Perfektní hudební doprovod doplňují osmdesatkové pecky, kde je špičkou ledovce Master of Puppets. PS: Navíc je tu spousta drobností ať jde o Conanův meč, Kingův Talisman nebo různé plakáty a série konečně dohnala můj rok výroby 1986! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna posílá Eleven na lavičku a snaží se předat moc do rukou ostatním, což je pochopitelné, protože ve třech sériích byla El tou jedinou, kdo vůbec něco zmohl proti nepříteli. Za mě to už ale dávno není TO Stranger Things. Děti dospěly, děj se víceméně opakuje po čtvrté za sebou s malými obměnami a vzhledem k obrovskému množství postav se rozjíždí příliš dějových linek. Nemluvě o tom, že žádná z důležitých postav nikdy skutečně nezemře. Ve 4. sérii vstane z mrtvých Hopper a i když se nás tvůrci snaží přesvědčit, že některé postavy se nedočkají konce epizody, opak je vždy pravdou. Když se nad tím zamyslím, tak tahle série byla spíš jen oslím můstkem pro další sérii, protože děj byl mnohdy hrozně natahovaný a bylo jasné, že na konci zůstane mnoho nezodpovězených otázek. V jistém smyslu jsem si víc užíval předchozí sérii, kterou obecně nemám v oblibě. Co sem opravdu nesnášel, tak toho boyfrienda, co se za každou cenu snažil chytit všechny členy Hellfire klubu a toho věčně zhuleného borce s dlouhými vlasy. Což mi připomíná problémy s celkovým tónem... chvíli to byl horor, pak zase komedie. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najhoršie na tom celom je, že piatu sériu tejto bezduchej zlátaniny (áno, až tam to spadlo) nebudem vedieť odignorovať. Už teraz sa bojím, s čím všetkým "úžasným" ešte prídu... Konkrétnejšie? Nuž, hlavne to celé prestalo byť o rozprávaní nejakého (akéhokoľvek) príbehu a stala sa z pojebaná frančíza, kedy namiesto seriálu točia (a náznaky tohto nešváru badať už v tretej sérii) len ďalšie zastávky v TV LUNAPARKU nazvanom "Stranger Things". Pritom - čo to je, seriál o piatich sériách? To fakt nešlo lepšie? ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Ve 39. minutě jde v pokoji zahlédnout plakát k filmu Čelisti (1975). (Duoscop)
  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)
  • Původně měla tato série vyjít v roce 2020, avšak byla odložena kvůli pandemii covid-19. (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama