Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (297)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky čekání se nakonec proměnily v notně roztahanou, stopáží přestřelenou, leč stále zábavnou podívanou, které notně spadne řetěz někde v půlce a já si dával delší a delší pauzy ve sledování a ještě navíc obecně nemám rád bingewatching. Takže i když Netflix řadu roztáhl na měsíc, já si to natáhl na dva a měl jsem co dělat, abych se vyhnul alespoň těm nejzásadnějším spoilerům. Naštěstí to na konci nabralo grády a poslední 2,5 hodinový(!!!) díl byl plný emocí, napětí a příslibů do závěrečné série, na kterou už snad kvůli covidu nebudem muset čekat další tři roky, ale jen dva. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Proč má tohle skoro dvojnásobnou stopáž předchozích sérií je mi záhadou. Šustí to papírem, jak kdyby to psal filmfanouch. Pátou sérii zkouknu jen proto, že se mi to nechce zapíchnout před cílovou rovinkou, ale už teď je mi líto času, který u toho spláchnu do hajzlu a jen se modlím, aby finále nemělo 6 hodin, to už bych si radši konečně pustil Sátántangó. Stranger Things se bohužel stalo obětí soudobého nastavení filmového/VOD průmyslu. To co v roce 2015 působilo jako neotřelý produkt pro jasně danou cílovou skupinu je v roce 2022 přepálenou megalomanskou koninou snažící se zavděčit lidem, co si pouští Netflix k večernímu žehlení. Třetí sérii jsem ještě leccos odpustil a užil si jí i přes ten tonální odklon, ale tady to hodně rychle přeskočilo žraloka. Ze sympatických postav se staly otravné karikatury, z hororového mysteriózna se vyklubala superhrdinská komedie s bubákem. A samozřejmě se brzo začne makat na spinoffech a propojeném multiversu, čímž bude marvelizace zpečetěna. Damn you, Duffer brothers! ()

Reklama

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no.. Čtvrtá série ze startu hezky brnká na temnější strunu, pár dílů tuhle temnotu vcelku chytlavě rozehrává aby ve čtvrtém díle vše extaticky ejakulovalo v jedné z nejintenzivnějších scén televizní historie... Potom se další čtyři díly jen zdlouhavě natahuje a slibuje velké finále, které je ve svých roztříštěných a překombinovaných dvouapůlhodinách jedním z nejblbějších a nejméně funkčních dílů všech čtyř sérií ST. Chvíli to vypadalo, že snad nakonec situaci přecejen zase zachrání Max, ale ten seriál prostě nemá koule uhnout z požadavků nejprostřednějšího mainstreamu. V čem se topí ten údajně největší seriálový rozpočet, to fakt netuším. Asi to jde na honoráře dětských hvězd, kterým agenti sestavili super smlouvy, jinak fakt nevím (cgi, triky, lokace, nic nevypadá jako, že by to potřebovalo extra money).. Takže co? Moc fajn první čtyři díly. Perfektní Max-finish čtvrtého. Obrovské zklamání ze zbytku.... Podtrženo sečteno= Nula od nuly pojde. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada byla velkolepá, akční, emotivní, vizuálně až neuvěřitelně nadupaná, hudebně výborná, herecky skvělá a kdybych znala víc vychvalujících přidavnejch jmen, tak ještě mnohem více. Při scéně v Suziině domě jsem měla upřímnou dětskou radost a při scéně Eddieho (btw Eddie byl parádní postavou od hlavy až k patě, od začátku svojí linky až do konce) hrajícího Metallicu jsem si říkala, kurňa, to je fakt dobrý. Skupinu Steve/Robin/Dustin naprosto miluju a dala bych svou ledvinu za to, bejt s nima kámoška. Vtip a atmosféra osmdesátek, kostýmy, účesy, insidejoky a vývoj postav je to, co dělá Stranger Things unikátem a naprosto chápu celý ten hype kolem a podílím se na něm. Proč mám teda ze čtvrté série nejvíc smíšený pocity? Není to kvůli ničemu jinýmu, než samotnýmu ději a zápletce téhle série. Upřímně bych byla ráda, aby to touhle sérií skončilo, páč mám strach, co přinese série pátá. Nebojím se, že by nebyla pořád tak skvěle vizuálně ujetá, tak nerdovsky rozkošná a vtipná, ale bojím se, že by prostě byla utahaná, poněvadž přesně to bych řekla už i to téhle, čtvrté sérii. Navzdory vší akci mi přišla nejvíc zdlouhavá a nejvíc jsem měla tendence se nudit. Celá dějová linka s El v laboratoři mi drásala nervy, což bylo teda většinou rychle zapomenuto v důsledku následný výměny za lepší scénu. Mike a Will byli v těhle sérii smutně nevyužitý, stejně tak i Johnatan, ten si to ale aspoň se svým pizza boyem vykompenzoval občasným vtipem. Co mě dopálilo asi nejvíc byl konec, a to konkrétně Maxin osud, když už se rozhodli, že bude čtvrtou obětí, měla jí i zůstat. Nemám tohle „zázračné“ oživování postav ráda a akorát mě to pak nutí bejt naštvaná nad tím, proč teda tenhle magic oživovací trik nepoužili i na někoho jiného (jediný trochu logický vysvětlení jejího oživení je možnost využití oživený, leč nějak poznamenaný Max UpsideDownem do další série, ale to uvidíme za pár let). Finální celkové shledání mi přišlo hrozně rychlý s paradoxně málo emocema s plno otázkama kolem. A zamést nakonec takovouhle událost pod nálepku „zemětřesení“ se taky nemůže dělat do nekonečna ne?  Shrnuto podtrženo, Stranger Things jsou fenoménem na velmi vysoký úrovni a to včetně čtvrté série, která ale, dle mého, už pár much má. Doufám, že bratři Dufferovi udrží tenhle standard i v páté sérii a neskončí zamotaní v spletitých chapadlech Vecny, MindFlayera, Demogorgona nebo čehokoli jiného, co si na příště vymyslí. Pls dejte v další řadě Stevovi už nějakou tu lásku ať může začít pracovat na těch 6ti prccích. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Prvnich nekolik dílů vytvari slusnou hororovou atmosferu. Problem vsak tkvi v prepalene stopazi, ktera jde na ruku dnesnimu VOD publiku, ktere si evidentne dle Netflix data analytics tymu zada proste a jednoduse vice kvantity, ne nutně kvality. Dostavame tak netflixovskych standardnich cca 50 % vaty, kdy se dej mota v kruzích, flashbacich a kdy recykluje temata z dřívějších serii. Namísto peckoveho svizneho finale sledujeme 2,5 hodiny sebeukajejiciho festivalu Duffer Brothers, kteří jsou nyni presvedceni o sve genialite a vyjimecnosti. Netflix nedela dobre, ze jim nechava zcela volnou ruku. Ano, na pátou serii se pravděpodobně podivam, ale jiz nyni toho casu lituji. Navic ve chvili, kdy se mrtvi vraceji ze zahrobi (a nemyslim Davida Harboura), tak divak ztrati veskery duvod byt napjaty a bat se o postavy. Ted uz je mozne uplne všechno. Tak proc se bat. Sympatická detska naivita je uz uplne pryc. Jo a kdyz Vecna uz posledni dva dily nema jine repliky, nez "this is the beginning of the end" / "you have already lost", etc, je to smesne, ne desive. Fun fact: Peter Jackson za necelych 12 hodin odvypravel Pana Prstenů. Duffer Brothers nejsou schopni/ochotni za temer 13 hodin skoncovat s průměrnym D&D bossem. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Když Robin (Maya Hawke) ukazuje seznam Ricků s účty ve videopůjčovně, pod číslem 10 je uveden Rick Sanchez, což je odkaz na populární animovaný seriál Rick a Morty (od r. 2013). (KGBelik)
  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama