Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

waska 

všechny recenze uživatele

škoda, že to třeba nebylo natočeno na 8 nebo 10 dílů.. Takhle mi přišlo, že vsš bylo zbytečně zrychlené, některé otázky a dějové linie nebyly uzavřeny.. Jak jsem psal na začátku, škoda... Protže Vetchý jako vždy, ale i Martin Finger byli oba naprosto perfektní. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Technicky režie, kamera, zvuk, hudba, střih je to hollywood. Top level. Kam se hrabou ty moderní české kriminální seriály, kterými nás TV stanice krmí každý večer. Toto je technicky jiná liga. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po kompletní sérii nelze nebýt nadšen, určitě dobrý námět i scénář, byť některé dialogy jako ''Žijeme v hektickým světě'' byly těžkopádnější a tempo není úplně konzistentní, tak rozhodně opět spolupráce Bebjak - Vetchý, který zase předvádí svůj minimalismus, v roli kriminalisty, jenž je staven před těžká rozhodnutí a morální dilemata, šlape na výbornou a řadí díl od dílu gradující Spravedlnost, do nadprůměru jak ČT, tak celé naší televizní tvorby. 75% P.S. Stejně jako kolega golfista, nabývám dojmu přesycenosti detektivním žánrem. Už je toho skutečně až až (nepomáhá tomu ani bezprostřední nasazení Labyrintu), ačkoliv tento případ ukazuje, že je umíme. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Klobou dolů. takhle má vypadat kriminálka, říkal jsem si,že je to srovnatelné s Případy prvního oddělení a hle, on je stejný režisérscénarista, kameramam a skladatel hudby.Tato kombinace lidí funguje perfektně, moc dobře poskládaný tým.Nicméně výborná práce a opět z tvorby České televize, ostatní komerní televize se můžou jít zahrabat, tohle je prostě top.Vetchý nezklame snad v žádné roli, byl jsem velice potěšen :-) ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Já tady musím o stupínek níže o proti kriminálce Sever. Byť herecky opět famózní, tak scénáristicky jsem od poloviny druhého dílu dost trpěl a to, jak se jednotlivé postavy chovaly, nad tím mi zůstává rozum stát. Nejvíce ze všeho pak postava Vetchého. Nicméně určitě to neurazí a stojí to za to vidět. Už jen z pohledu hereckých výkonů. Na naše poměry pořád nadprůměrná televizní kriminálka. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená miniséria, hneď prvá časť mala riadne grády a poriadne vtiahla do deja, postupne to už začínalo byť mierne prekombinované a v záverečnej časti prišlo úplne nelogické správanie niektorých hlavných postáv a trošku to pokazilo celkový dojem. Osobne nie som veľkým fanúšikom Bebjaka (za mňa s výnimkou Trhlina filmy Správa či Čiara nefungovali a neuchvátili ma ani Devadesátky) a tu cítiť, že sa mu opäť scenár tak trochu rozsypal priamo pod prstami, čo je škoda, lebo to za mňa malo výrazný potenciál na 5 hviezdičiek. Ale atmosféra vynikajúca, (zábery Ostravy), miestami som mal pocit, že sa tvorcovia inšpirovali slávnejšími severskými kriminálkami, dokonca aj znelka seriálu mi tak pripadala. Skvelí boli Vetchý, Maximová (bola to jej prvá hlavná ženská postava), Malý a Plouhar. ()

Phantasma 

všechny recenze uživatele

Možná hodnotím předčasně, možná jsem hodnocení taky přecenil, ale já jsem vždy strašně rád za kaźdý nový kousek z tuzemské produkce a mam pro to slabost. Námět mě přesvědčil už po prvním díle a Vetchý jako kriminalista uź je taky léta prověřený .... Ovšem aby byl vrah prozrazen už v první minutě, to by znělo moc jednoduše, takže pevně věřím, že se ještě dočkáme spousty nových zvratů. Nemám problém tam natřískat 5 hvězd :-) ()

stone 

všechny recenze uživatele

Dějově by to vystačilo na jeden dvouhodinový film......možná ani to ne. Žádný zázrak, s bídou za 3. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobrá kriminálka, která je jiná a zajímavá jednak tím, jak je rozehrána (vraha známe od prvních minut), a jednak tím, že nemá v důsledku vlastně žádnou kladnou postavu. Odvážný a moc dobrý televizní počin. ()

MirkaP odpad!

všechny recenze uživatele

První díl budiž, druhý dost děsný. Pak jsem se přesvědčovala, ať se podívám i na třetí, ale po půlhodině jsem to prostě vypla, to se nedalo. Nesympatické postavy zahrané nesympatickými lidmi (zejména představitelka dcery mi byla nesnesitelně protivná), nezajímavé dění, jednotlivé postavy mi byly vlastně úplně ukradené a bylo mi jedno, co udělaly nebo cokoliv dalšího. Absolutní zklamání. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velmi nadějně, navíc Ondrovi tyhle policejní role docela sedí. No jenže spát s manželkou parťáka asi není úplně OK. A ještě k tomu krýt dcerku, která má trochu zvláštního koníčka, nechá se sbalit, pak chlapa nadopuje prášky na spaní a prostě ho obere. Jenže ten poslední byl soudce a ještě k tomu se nečekaně probral, takže ho prostě sejmula. To je prima námět, takže se čeká, jestli se to provalí a co vyštrachá parťák. Jenže scénář ten konec tak nelogicky domotal, že pak mám vlastně z tohoto příběhu celkem smíšené dojmy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V první řadě srdce ostravákovo plesá, že si filmaři vzpomněli, že kromě Prahy jsou v Česku i jiná města. Asi to bude tím, že studovali filmovou školu, kde se nejspíš nevyučuje zeměpis. A pak je tady výborné herecké obsazení spojené s dramatickou až mystickou hudbou. Už počátek slibuje značné drama do poslední minuty. Tentokrát to totiž filmaři zvolili opačně. Není vražda a pak napínavé odhalování vraha. Je vražda, u které divák zná pachatele a navíc kriminalista vyšetřuje sám sebe. Jako by čeští tvůrci námět okopírovali z Hollywoodských trháků. A stejně jako americké velkofilmy, i tato mini série nabírá obrátky. Místy sice opět zpomaluje, aby v závěru zbourala všechno, co jí stojí v cestě. A divákovi v očekávání také. Nakonec se všichni své spravedlnosti dočkají, tedy téměř všichni, ale i tak si myslím, že konec tvůrci vymysleli Šalamounsky, trochu neočekávaně, ale rozhodně mohl být trochu rozvinutější. Konec se zkrátka nepovedl. Také jako ostravák musím říct, že se nepovedlo zapojení Vítkovického nádraží, které ve filmu působí až fantaskně využito, přitom je téměř opuštěné. Ale hlavně...k úplné dokonalosti a maximálnímu hodnocení, chybělo, aby zmizela ta omáčka soukromých vztahů jednotlivých hrdinů. Pak si myslím, že by to série rozhodně dotáhla na Hollywoodské rozměry. Takhle je to velký a kvalitní počin "jen" na české poměry. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Až na ten silný pražský přízvuk, na který si teda herci mohli dát bacha, když už se to odehrává v Ostravě, tak je to celkem dobrá detektivka s morálními otázkami. Jen to rozuzlení bylo slabší, čekala bych že se do toho tvůrci obují trochu víc. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalé a velmi zdlouhavé 4hodinové rodinné drámíčko, rozdělené na 3 části, pojednávající zejména o vypatlané dceři a jejím nepříliš důvtipném policejním otci. Další nezajímavé osobní vztahy si tam kromě nich taky řeší i jiné okrajové postavy. Vleče se to jako flus, hercům není moc rozumět, přetrvává stálá nuda, mnoho a mnoho desítek minut zbytečných, protažených či zpomalených záběrů. A ani se jim nepodařilo tam vtěsnat nějaký rozumný konec. Ztráta času. Kdyby to rozumně ukončili, tak z toho materiálu mohl být tak jeden průměrný 40minutový díl do nějaké krimisérie. (14%) ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama