Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet, ktorý je postavený na bizarnej myšlienke alá Stepfordské paničky ale vyťažuje z nej maximum. Sú tu dobré herecké výkony, je tu priestor pre vtip. Morálne to netlačí veľmi na pílu a má to množstvo super momentov. Hlavne sa mi páči určitá nejednoznačnosť u charakterov a postupný vývin, ktorý je aj na malom priestore výrazne vidieť. A hlavne je to iné. Hoci stále v medziach tradičnej americkej zábavy. Bavilo ma to. Uvidíme kam sa to bude uberať. Zatiaľ ale celkom spokojnosť. Ted Dansom kupodivu vtipný. 1. séria - 80% Ono sa to môže javiť ako zvláštnosť, ale Good place je seriál, ktorý krásne dozrieva. Ktorého druhá séria značne prekonáva prvú a ktorý dokázal vo mne ako v divákovi vytvoriť si vzťah ku každej jednej postave. Čo sa málokedy podarí. Diverzita, ľahkosť a vtip tohto seriálu netlačí na pílu, nie je fekálny ani perverzný, skrátka je to príbeh o dobre a o tom ako ho vnímame. Funguje to pre mňa v mnohých rovinách a bavil som sa. 2. séria - 90% Je to trochu škoda, lebo je vidieť že tvorcom došiel dych. Má to stále svoje momenty a nesie sa to znova v uvoľnenom duchu, ale nechytilo ma to tak, ako predchádzajúce dve série. Partička sa síce vyvíja ale v kontextoch značne očakávateľných. Čo zamrzí. Malo to nábeh stať sa jedným z najzaujímavejších súčasných seriálov. Túto sériu považujem ale za krok späť. Je tam vtip. Je tam zaujímavé prostredie. Len to už opakuje staré motívy a neprináša to nič nové. 3.séria - 60% ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se ze začátku úplně nebavil, díl od dílu mě to ale začalo bavit strašlivě. Good Place je snad nejkreativnější seriál všech dob. Tady scénáristé mohli dát fantazii obrovský prostor a ukázalo se, že ji mají velice pestrou. Navíc dali dohromady skvělou sestavu postav skvěle zahranými. Jedinečná je především D'Arcy Carden a její Janet v mnoha podobách. Opravdu silně doporučuji. 90% ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Zprvu příjemný překvapení vzhledem k tomu, co zámoří poslední dobou plodí za nový věci, teď už pro mě neotřesitelná stálice komediální scény. Každá nová série působí svěžím dojmem, aniž by se závratně vzdalovala těm předešlým. Cast bez osvědčených komiků se přesto tasí s perfektními výkony v čele s těmi od Teda Dansona a D'Arcy Carden. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to bavilo, až jsem byl překvapený jak moc ... svěží, inteligentní, zajímavé zvraty ... super herci/čky --- postavy skvělé ... každá sama o sobě unikát ... ke konci však už přeplácané, zbytečně natahové a nudné .. dokoukal jsem jen ze zvědavosti (mít to víc sérií, končím) ... ještě, že to zakončili včas ... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré místo není žádná velká juchanda, u které se budete non-stop válet smíchy, ale spíše klasická odreagovačka, u které se dá vcelku slušně vypnout. Samotný koncept a námět nabízí asi více, než z toho dokázali tvůrci vymáčknout, a postupem času se i ukazuje, že samotní tvůrci vlastně moc nápadů nemají, a začínají se točit dost v kruhu. Příběh je postaven okolo určitého základního stereotypu postav, které se v sitcomech objevují, takže ani v tomto ohledu nečekejte nic světoborného. Každopádně Dobré místo vás určitě nikterak neurazí, a ani si neřeknete, že jeho sledování je ztráta času. A Janet je kudla pecková a roztomilá ženská (stroj / entita) ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Postavy několikrát naráží na Tahanin (Jameela Jamil) britský přízvuk. Díky svému britskému původu se představitelka Jameela Jamil dostala ke své roli, protože Michael Schur hledal britskou herečku. Jameela nejenže se v Británii narodila, ale také dva roky vyučovala angličtinu pro cizince v Londýně. (Ganka)
  • Chidi si požičiava knihy v knižnici a v jednom momente ukáže životopis človeka "Tay Zonday: Čokoládová kniha". Tay Zonday je hudobník, ktorý v roku 2007 nahral pieseň "Chocolate Rain" a táto sa stala hitom na YouTube. (petiar)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama