Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

ONko 

všechny recenze uživatele

“Jeremy Bearimy, baby. We'll get through this and then you and I can chill out in the dot of the 'i' forever.” Velmi originalna pukancova komedia. Z nametu sa poriadne zmyka, tie twisty je velmi tazke niekomu, kto to nevidel vysvetlit. Hlavne postavy su prijemne. Najviac ma bavili veci ktore su povazovane za hriech v Bad Place. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série The Good Place je seriál, ke kterému mě přitáhlo jméno tvůrce. Michael Schur totiž vytvořil jeden z nejlepších a nejvtipnějších sitcomů posledních let a já jsem byl zvědav, jestli se zadaří znovu. Začnu tedy obsazením, hlavní tahouni Kristen Bell i Ted Danson jsou sympaťáci a ani zbytek není extra rušivý. Nápad je zajímavý a líbí se mi atmosféra, kterou seriál má. Možná i díky kulisám, které dají připomenout Pushing Daisies. Trošku mi ale nesedí scény, kdy je Eleanor „hodně špatná“. Už v průběhu první série jsem se opravdu začal těšit na další díly. Protože to bylo díl od dílu lepší a zábavnější. Skvělý byl příchod Špatného místa v čele s Adamem Scottem. Navíc závěrečný twist byl něco nečekaného a vážně povedeného. A přidává body k originalitě. Jsem rád za prodloužení. Rozhodně chci vidět víc, protože mám ten pocit, že to bude jako s Parks & Rec a seriál se postupně může zlepšovat, až se vybrousí v opravdový komediální poklad... 2. série I druhou sérií se podařilo tvůrcům navázat na úspěch té první a naplnit nyní už vysoká očekávání. Hlavní parta je opět vtipná a i letošní zápletka o snaze dostat se ze Špatného místa do toho Dobrého je skvělé naplánovaná. Pobavil i nečekaný a originální závěr. Už teď se nemohu dočkat dalších epizod. 3. sérieI když každá série přichází s trochu jinou zápletkou, aby se příběh posouval, tak se jim i ve třetí řadě daří zůstat originální. A za to rozhodně zaslouží uznání. Dokonce i letos to skončilo způsobem, který přivede do příštího roku zajímavý zvrat. I díky tomu je to jedna z nejzajímavějších komedií, která se momentálně vysílá. Zábava to je totiž pořád slušná. 4. sérieČtvrtá řada se ukázala být tou poslední a nejspíš už bylo na čase. Seriál se tak alespoň nezačal moc opakovat a dosáhl krásného rozloučení. Původní nadšení se polehku vytrácelo a nebyl už důvod pokračovat. Jsem rád, že na konci přišel ještě jeden nečekaný zvrat a postavy dostaly rozloučení, které si zasluhovaly. Na Eleanor, Michaela a jejich skupinku budu vzpomínat v dobrém. ()

Reklama

xpaja 

všechny recenze uživatele

The Good Place sice trpí "americkým seriálovým moralizováním" a tam kde by mohl přitlačit na pilu, se stále drží při zdi. Ale čert to vem, je to totiž nápaditá zábava. Hlavní postavy v čele s K. Bell jsou skvěle napsané. Líbí se mi také "barevnost prostředí" á la Pushing Daisies. Přechod z první série do druhé přináší novou zápletku a jsem zvědav, co přinese třetí série. Dávám --- == 79 % == --- . ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byť se nejednalo o lásku na první pohled, nezvyklý koncept si sedá jen velmi pozvolna a pěkných pár dílů trvá, než mi přestanou vadit některé charakterové mušky i mouchy téměř kompletní hlavní party, vyšlo to. Celá posmrtná anabáze má totiž jednu obrovskou výhodu. Eleanor a spol. se v sitcomových vodách pouští do nepříliš ochozeného prostoru rozvíjení mysteriózní zápletky a nefalšovaných cliffhangerů, které oproti všem žánrovým zvyklostem nejsou jen o vztazích. Opravdu netuším, jestli se mi u komedie někdy stalo, abych se k ní alespoň zpočátku vracel ne kvůli stylu humoru nebo dobré náladě, ale kvůli zvědavosti, kam se celý vesmír dobrých i špatných míst vrtne tentokrát. A že jsou takové výlety v pozdějších sezónách tou nejpřekvapivější pokladnicí chytrého humoru. Extra vydařené opakované vtipy (komolení Chidiho příjmení, Tahani a její známosti nebo COKOLI, co vypadne z neodolatelné Janet v libovolné podobě) jsou pak hodně sladkou třešničkou na dortu. Od úplného nadšení mě většinu času brzdí Jasonova nepřetržitá natvrdlost. Právě ta je tím jediným druhem humoru, který mi do jinak čím dál přesnější mozaiky moc nepasuje. Jinak se ale jedná o velice chytrou jízdu, která umí tu nejzásadnější komediální fintu. Přivodit slzy smíchu i dojetí. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Wow, zo zaciatku (cca prve 3 epizody) to znelo ze vsetok vtip minuli tam a ze dalej to uz bude len nudne, ale použité vtipy a stále progresujúci dej mi nedovolil odtrhnúť oči. Výborne som sa zasmial a pobavil. Dúfam že 4tá séria už bude naozaj posledná, pretože síce je možné do tohto scenaru pridavat no mohlo by to len uškodit. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)
  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)
  • Premiérová epizóda prilákala 8,04 milióna divákov. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno