Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je hrozně snadné, žít se lží..." - "Jsme pár tvořený třemi lidmi..." - "Je to, kudla, dokonalý!" - "Můžeš se opít? .. To ne, ale když stojím poblíž silných magnetů, docela to se mnou zamává..." - "Opravdu bych moc rád viděl pavouky ve vašich zadcích..." Super téma a spousta hlášek. Škoda jen, že těmi posledními sériemi to bylo natahované a závěr vyšel tak trochu do ztracena. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série The Good Place je seriál, ke kterému mě přitáhlo jméno tvůrce. Michael Schur totiž vytvořil jeden z nejlepších a nejvtipnějších sitcomů posledních let a já jsem byl zvědav, jestli se zadaří znovu. Začnu tedy obsazením, hlavní tahouni Kristen Bell i Ted Danson jsou sympaťáci a ani zbytek není extra rušivý. Nápad je zajímavý a líbí se mi atmosféra, kterou seriál má. Možná i díky kulisám, které dají připomenout Pushing Daisies. Trošku mi ale nesedí scény, kdy je Eleanor „hodně špatná“. Už v průběhu první série jsem se opravdu začal těšit na další díly. Protože to bylo díl od dílu lepší a zábavnější. Skvělý byl příchod Špatného místa v čele s Adamem Scottem. Navíc závěrečný twist byl něco nečekaného a vážně povedeného. A přidává body k originalitě. Jsem rád za prodloužení. Rozhodně chci vidět víc, protože mám ten pocit, že to bude jako s Parks & Rec a seriál se postupně může zlepšovat, až se vybrousí v opravdový komediální poklad... 2. série I druhou sérií se podařilo tvůrcům navázat na úspěch té první a naplnit nyní už vysoká očekávání. Hlavní parta je opět vtipná a i letošní zápletka o snaze dostat se ze Špatného místa do toho Dobrého je skvělé naplánovaná. Pobavil i nečekaný a originální závěr. Už teď se nemohu dočkat dalších epizod. 3. sérieI když každá série přichází s trochu jinou zápletkou, aby se příběh posouval, tak se jim i ve třetí řadě daří zůstat originální. A za to rozhodně zaslouží uznání. Dokonce i letos to skončilo způsobem, který přivede do příštího roku zajímavý zvrat. I díky tomu je to jedna z nejzajímavějších komedií, která se momentálně vysílá. Zábava to je totiž pořád slušná. 4. sérieČtvrtá řada se ukázala být tou poslední a nejspíš už bylo na čase. Seriál se tak alespoň nezačal moc opakovat a dosáhl krásného rozloučení. Původní nadšení se polehku vytrácelo a nebyl už důvod pokračovat. Jsem rád, že na konci přišel ještě jeden nečekaný zvrat a postavy dostaly rozloučení, které si zasluhovaly. Na Eleanor, Michaela a jejich skupinku budu vzpomínat v dobrém. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námet, ktorý je postavený na bizarnej myšlienke alá Stepfordské paničky ale vyťažuje z nej maximum. Sú tu dobré herecké výkony, je tu priestor pre vtip. Morálne to netlačí veľmi na pílu a má to množstvo super momentov. Hlavne sa mi páči určitá nejednoznačnosť u charakterov a postupný vývin, ktorý je aj na malom priestore výrazne vidieť. A hlavne je to iné. Hoci stále v medziach tradičnej americkej zábavy. Bavilo ma to. Uvidíme kam sa to bude uberať. Zatiaľ ale celkom spokojnosť. Ted Dansom kupodivu vtipný. 1. séria - 80% Ono sa to môže javiť ako zvláštnosť, ale Good place je seriál, ktorý krásne dozrieva. Ktorého druhá séria značne prekonáva prvú a ktorý dokázal vo mne ako v divákovi vytvoriť si vzťah ku každej jednej postave. Čo sa málokedy podarí. Diverzita, ľahkosť a vtip tohto seriálu netlačí na pílu, nie je fekálny ani perverzný, skrátka je to príbeh o dobre a o tom ako ho vnímame. Funguje to pre mňa v mnohých rovinách a bavil som sa. 2. séria - 90% Je to trochu škoda, lebo je vidieť že tvorcom došiel dych. Má to stále svoje momenty a nesie sa to znova v uvoľnenom duchu, ale nechytilo ma to tak, ako predchádzajúce dve série. Partička sa síce vyvíja ale v kontextoch značne očakávateľných. Čo zamrzí. Malo to nábeh stať sa jedným z najzaujímavejších súčasných seriálov. Túto sériu považujem ale za krok späť. Je tam vtip. Je tam zaujímavé prostredie. Len to už opakuje staré motívy a neprináša to nič nové. 3.séria - 60% ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Zabavna jednohubka, ktere jsem mel chut za finale pridat (mam chut spoilerovat a prirovnavat...) jeste hvezdicku navic, ale pockam na druhou serii, jak se s tim poperou. EDIT: Tak to prvotni nadseni se s kazdou serii stupnovalo a i kdyz to na uplne cistych pet neni, tak musim kvitovat, ze tvurce serialu Michael Schur si udrzel tempo a vizi a neprotahoval to do umoru. Naopak, samotny zaver se moc povedl. Urcite jedna z tech chytrejsich komedii se skvelymi postavami, originalnim pristupem a nadhledem. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (70 %): Mega originální koncept, který mi však osobně nepřirostl k srdci okamžitě a tak mi první díly tahle podívaná přišla jako pouhá blbina na vypnutí mozku. The Good Place je ovšem chytřejší než by se mohlo na první dobrou zdát a jak šel čas, tak mě stále víc a víc zajímalo, kam se to celé bude posouvat. Scénář je opravdu výborný, vtipný a svěží.Kristen Bell navíc role až nevídaně sedla a i zbytek castu je hodně dobrý (třeba taková D'Arcy Carden v roli Janet mě fakt baví). Závěrečný díl navíc (mile) překvapil a jsem dost zvědavej, jak se tvůrci poperou s další řadou. // 2. SÉRIE (70 %): Díky opravdu skvělému twistu z posledního dílu první série měla 2. řada velmi zábavný rozjezd a první dva díly byly tak pro mě zatím vrcholem seriálu. Pak to šlo lehce dolů (ale nijak závratně), ale v poslední třetině to zase nabralo dost slušné tempo. Potěšilo mě, že scénář je schopen stále překvapovat a pokud zrovna ne, herci to jsou celé schopni i tak utáhnout. Kvalitativně je na tom 2. řada dost podobně jako ta první, takže rozhodně žádná sestupná tendence. // 3. SÉRIE (65 %): Místy opravdu můžete cítit, že tvůrcům prostě dochází dech a docela dost se seriál začíná opakovat. Naštěstí se i přesto několikrát dostavila invence a o žádný větší kvalitativní pád se tak nejedná. Ale první dvě řady jsou určitě lepší. // 4. SÉRIE (60 %): Trochu mě zamrzelo, že v závěrečné řadě už The Good Place nepřinesl absolutně nic nového (možná závěrečný díl je alespoň v rámci možností docela uspokojivý). Párkrát jsem se i vyloženě nudil a jestli se třetí řadě vytýkalo, že je to stále jedno a to samé dokola, tak tady to bohužel platí dvojnásob. Slaboulinké 4 hvězdy ale seriálu nechám už jen za svou osobitost. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Názov primárneho susedstva je „Neighborhood 12358W“. Čísla zodpovedajú Fibonacciho postupnosti, v ktorej sa každé číslo vytvorí pridaním dvoch predchádzajúcich čísel. (chesterko)
  • „Jianyu Li“, meno Jasona (Manny Jacinto), keď je nútený vydávať sa za budhistického mnícha, sa dá preložiť v mandarínskej čínštine ako „vo väzení“. (chesterko)
  • V epizóde sa objaví postava hlavného účtovníka. V ruke drží šálku s nápisom Existence's Best Boss, čo je referencia na šálku World's Best Boss postavy Michaella Scotta z americkej verzie seriálu Kancl (od r. 2005). Hlavného účtovníka hrá Stephen Merchant, ktorý spoločne s Rickym Gervaisom vytvoril britský originál. (petiar)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama