Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 1
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (288)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[48%] SANDMAN, universum u kterého neznám předlohu a ani nic tomu souvisejícího. A jak se mi to vlastně jevilo? Musím říci, že jsem zklamaný, protože ještě tak ta cca první půle téhle minisérie mě docela bavila (samozřejmě až na pár nudných hluchých míst), ale ta druhá polovina začala být už neskutečně nudná a otravná. To, co se mi ještě tak líbilo v té první, zde absolutně vymizelo. Dějově to bylo celkově docela slabé, ale začalo to docela nadějnou atmosférou s pár zajímavými fantasy aspekty, solidním soundtrackem a výrazným hlavním hrdinou. Jenže pak to šlo celé do kopru, moc se tu řetězilo mnoho postav a začalo to být doslova uspávací. Což snad nebyl Sandmanův cíl, aby diváka poslal někam do „matrixu“ ;)) Takže škoda. Potenciál to mělo o dost větší. PS: LGBT je tu opět požehnaně, takže radši bez komentáře. ;)) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, kteří neznají komiksovou předlohu to asi bude působit roztříštěně, ale i tak to ve finále dává dostatečný smysl, aby se jednotlivé dílky relativně dobře spojily v jeden funkční celek. Co se týče větší rozmanitosti v případě postav, kdy bylo u některých z nich změněno etnikum nebo pohlaví, na seriálu se podílel autor předlohy Neil Gaiman, který je znám tím, že se nebojí rázně odmítnout to, co se mu nelíbí, tím pádem s tím očividně souhlasil a už trochu otravné fňukání o tom, že se Netflix snaží o větší rozmanitost tak není úplně na místě. Speciálně ne v případě fantasy, ve které postavy pocházejí ze snového světa, reinkarnují se do různých podob. Plus je na místě zmínit, že i předloha má silný LGBTQ+ nádech. Jediné, co mi trochu vadilo byly nedoladěné triky, nicméně velké plus mají tvůrci za obsazení v čele s Tomem Sturridgem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

 „K ČEMU JE BŮH, KTERÝ VLÁDNE SNŮM?…“   Krásně natočený fantasy. (Třeba ten díl „z pekla“.) Líbí se mi casting. Postupně přicházím na chuť gotickýmu výrazu Sturridge, baví Thewlis, Holbrook a překvapila Gwendolína jako pekelnice. Občas v jednotlivých dílech trvá, než se dobereme kýženýmu výsledku, ale jsou to takový pohádkový příběhy s ponaučením. Komiks neznám a duhová propaganda je mi u řiti. Sice nechápu…. , ale jsem tolerantní. Zatím!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii komiksů od Neila Gaimana neznám.  2.) Rád sleduju Smrt při práci. 3.) Bojuju za upřímnější svět. /// Thx za titule „Alena Nováková“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Meditativní procházka lidstvím a krásná adaptace kultovních komiksů Neila Gaimana! Vizuálně hravé, zajímavé a kouzelné dílo, které nabizí hromadu nádherně rozpracovaných témat o nejzákladnějších, ale nejkomplexnějších součásti našich životů. Tolik bravůrně zpracovaných nápadů, myšlenek a příběhů! Bohužel jsou tu i příběhy, které se táhnou a nenabizí tak precizní režii, podmanivý vizuál, zajímavé nápady a témata. Přesto silně doporučuji, jelikož nejlepší epizody jsou bez rozmýšlení 10/10 záležitosti! ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nooo, prvních pár epizod by šlo na rozjezd, jenže pak člověk zjistí, že rozjedem to skončilo a 70 % seriálu o ničem není, nijak se nepojí a třešínkou na dortu je agresivní cpaní gayů a lesbiček do každého vašeho tělního otvoru. NOPE, THANK YOU. Ani to neskutečné množství známých herců to opravdu nezachrání. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (10)

  • Jed Walker (Eddie Karanja) má ve svém snovém doupěti figurky Batmana, Flashe a Wonder Woman. (spacemaster)
  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama