Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Big Bear k tomuto seriálu (1)

Soumrak templářů (2017) 

Tohle je moje nejoblíbenější část středověku. Věk rytířů, chlapů co byli fakt třída. Elita. Žádný oplechovaný panáci v turnajovém brnění, ale do drátěnek oblečení skuteční zabijáci. Na seroš od HBO jsem se moc těšil, ale pak měl tak nějak pocit jako bych sledoval středověkou PC hru Medieval total War II, kde kromě naskriptovaných masových scén (a že jich tam moc není) jsou jen krapet lepší hraná intra. Celkově to na mně i z hlediska děje (a to mám o tomto řádu i jeho konci něco načteno) působí velmi lacině a jako takový dobrodružný film pro odrostlejší mládež, něco ve stylo Robina Hooda co běžel v TV v osmdesátých letech... Dnes dokoukán poslední díl a zůstanu u průměrného hodnocení a to dokonce slabšího! Poslední díl byl historicky hodně volný a kdo by čekal něco víc o tom jak a proč skončili Templáři, tak se to nedozví vůbec... Je fakt, že od poloviny začal být film i napínavý, ale porovnání se skutečností ať raději nikdo nědělá! Ano, Navarra resp. hrad tam byl náš Zvíkov. Od HBO jsem čekal jiný level... :-( . Tři jednoručáky. * * * ()

Reklama

Reklama