Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele fantassia k tomuto seriálu (1)

Soumrak templářů (2017) 

Nehodnotím herce, výpravu ani kostýmy. Bavila jsem se, byla to výborná oddechovka, při které člověk skoro vůbec nemusí myslet, ale bavit se. Bavila jsem se jak mistrně byla vykreslená pošetilost lidská, pošetilost uctívat předměty, které někdo použil i kdyby to byl sám Bůh. Nejen uctívat, ale i kvůli nim vraždit. Lidé k tomuhle měli vždycky sklony z posvátného udělat modlu, která jim bude sloužit k jejich záměrům, nechápou rozdíl mezi bezduchou věcí a oživujícím Duchem. ,,Je to mnohem víc, mnohem víc než grál",ale nikdo neví co :-) no můžeme se dopracovat k určitému fetišismu a uctívat hrnečky a skleničky, Mnoho lidí dodneška neumí číst symboly a znamení a vidí je pořád doslovně, takže druhá část jim zůstává skrytá a doslova pro oči nevidí, protože nepřekročí hranici hmoty... ()

Reklama

Reklama