Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele MiaMahoney k tomuto seriálu (1)

Soumrak templářů (2017) 

Očekávala bych od kanálu History, že nám předloží opravdový kus historie; ukáže, jak to bylo s templáři, zaměří se na to, co vedlo k jejich vyvraždění, zpracuje proces s Žakem a rozebere vztah mezi králem, rytíři a papežem. Místo toho jsem měla sem tam pocit, že sleduju Templ v růžové zahradě, což kulminovalo hlavně v posledním díle. O úloze a životě templářů jsme se dozvědeli hovno, Žak odcválal na koni, aniž by mu za patama hořelo, Filip Slizký si k bájnému pátku 13. ani nečuchl, a tak všichni šťastně hledí vstříc nové sérii... Ale abych jen nekafrala, musím říct, že jsem se po celou dobu dobře bavila..., na nepřesnosti jebat, když je zajímavý a napínavý děj. A ten jsem dostala. Královské i nekrálovské intriky á la Trůny, naprosto dokonale zahraný papež, dobře vybraní herci, skvělé lokace včetně těch "našich", dobrá výprava a jelikož jsem žena, potěšila i ta dějová linka okolo královny, která byla slušně napínavě podaná (až na ten zmiňovaný telenovelský poslední díl). Pokud se člověk povznese nad poohýbanou historií, dostane příjemný seroš, který účel zabavení rozhodně splní. ()

Reklama

Reklama