Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (1)

Soumrak templářů (2017) 

Teda já jsem pochopitelně žádnou historickou přesnost nečekal a s černochy a Asiaty jsem tak nějak počítal, ačkoliv jsem v skrytu duše doufal, že na ně nedojde. Ale tohle bylo přeci jenom trochu moc a k tomu všemu se tu zase všichni honěj za tim bájným kelímkem, což je už docela otravné. Každopádně i dějinná ptákovina se dá natočit zábavně, ale to tady nevyšlo. Asi největší mínus vidím v obsazení hlavního klaďase a hlavního záporáka. Představitel Landryho by byl snad typologicky vhodný, ale to by musel mít herecké schopnosti větší než neohoblovaná fošna a De Nogaret, což byl asi ústřední padouch, měl menší než nulové charisma. Ze všech postav mi tak byla nejsympatičtější královna Jana resp. Olivia Ross, které to sedlo i seklo. Příběh sám o sobě je vlastně o hledání, nalézání, ztrácení a tak pořád dokolečka. Samozřejmě je tu tajné bratrstvo, protože bez něho by to nešlo a spousta debilních vodítek, které sice nikam nevedou, ale i tak nakonec ukážou správnou cestu. Pokud by měl děj spád a celé to bylo zhusta proložené nějakými bitkami, tak by se dalo ledacos přehlédnout, ale toho se tady člověk moc nedočká. Pořádně vlastně jen na začátku a na konci. Potěší tak alespoň naše hrady, kterých si tu zahrála slušná řádka, ale to je malá náplast na velké zklamání. 35% ()

Reklama

Reklama