Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele regentor k tomuto seriálu (2)

You’d Know What to Do (2017) (S01E01) 

Templáři a jejich mystérium , to je látka se kterou jde báječně pracovat ovšem způsob který zvolili tvůrci tohoto paskvilu je urážkou nejen templářů ale všech diváků i čtenářů kteří se touto historickou etapou zabývají.Laciné triky jak omalovánky pro předškoláky,gumová kopí a meče z umělé hmoty se ani produkce nesnaží zakrýt a to jsme jen na začátku toho co nám zatím poskytuje vizuál této série, kdy vytvoření atmosféry středověku vypadá jak papundeklová skládačka někde z vetešnictví.Mrazivý chlad temného středověku z toho rozhodně není cítit,jedině snad jako nechtěná parodie.Dialogy i způsob jednání postav rozhodně neodpovídá roku 1306 ve kterém se většina děje prvního dílu odehrává.Postavy charakterově plytké až infantilní rovněž jako dějová linie , která je spíš povídačkou nebo ještě lépe báchorkou než dramatickým ztvárněním okolností konce templářského řádu.V jaké kvalitě se to celé bude ubírat dál to netuším ale úvod je laciný a nehodný společnosti HBO. ()

Find Us The Grail (2017) (S01E02) odpad!

Dějová i vizuální mizérie ve druhém pokračování této série ..Anatomické pláty na koních z konce 15. století zasadit do doby Templářů. A celé to natočí na hradě (patrně Kost) s renesančními okny. Řekl jim někdo, že pěšáci a seržanti měli jinou uniformu než bratři rytíři? Že okolo roku 1290 měli na štítech už skoro 60 let černý horní pruh (břevno)? Že ve druhé polovině 13. století by už nikdo přilbu jen s horním krytem hlavy nenosil, protože je sto let stará, z doby okolo Hattínu? Že nemají mít kříž přes celý pupek, ale jen menší prsní křížek? Takovejch peněz a takové zásadní chyby. To je na kriminál. ..Do děje zakomponují postavu Parsifala který je ale z úplně jiného časového období a především z "Artušovské" legendy .Scénarista i celá parta která tenhle děs sesmolila by zasloužila natáhnout na skřipec.Tohle je opravdu shit určený pro americké(tupé) publikum a obdivovatele princezny Xeny. Pochopit proč HBO v tom utopilo docela velký ranec je snad jediným mystériem téhle slátaniny kde Fleur de lis («květ lilie») je symbol květu lilie pohledem zepředu, kdy jsou patrné tři okvětní lístky, dva boční a vztyčený středový promítán na zeď skrz sklíčko a tím je jasné ,že grál je ve Francii..proč ? Tím se zatím nikdo neobtěžoval diváky spravit. ()

Reklama

Reklama