Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (420)

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš záživné požárnické drama podle skutečných událostí, i když Brolinova a Tellerova postava jsou načrtnuty dobře. Přijde mi, že tenhle film se má k Howardovu vynikajícímu OHNI jako DRTIVÝ DOPAD k ARMAGEDDONU. Jinak při pohledu na všechny ty rozsáhlé lesní požáry se jeden diví, že tam pořád ještě nějaké lesy jsou a že někdo vůbec riskuje bydlet poblíž. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Všechno hasičské je poměrně super a klobouk dolů před chlapy. Finále je přímo spalující. Brolin castingová trefa, Bridges si s tou svou podsunutou čelistí a ultrajižanským přízvukem fakt už dělá prdel, začíná být lehce nesnesitelný (a já ho mám fakt rád). Dramatizace rodinného života "mariňáků" je překvapivě plytká (ale únosná). Žádný z těch chlapů mi nevlezl pod kůži (vyjma Brolina, který má nejvíce prostoru), nakonec to tedy není taková emocionální pecka, jaká by mohla být (se vší úctou k události samotné). Rád bych viděl verzi od kovboje Eastwooda (nebo někoho podobně zemitého). Kosinski je vizuální (a je to výborná práce), ale kdyby měl v týmu zkušenějšího dramaturga, tak jde (s takovouhle látkou) na Oscary. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte nebudu překlápět hodnocení směrem nahoru, kvůli tomu že poslední minuty jsou prostě emocionálně boží. Dávat do podle mě slabého filmu, mimořádných 20 minut je hřích. Hodinu a 45 minut sledujeme prakticky pouze život v jednom hasičském sboru. Podle mě ne zrovna extra zajímavé ani sympatické postavy se potkávají, povídají si, občas spolu zajdou na pivo, semtam něco nacvičí a málokdy jdou do opravdové akce. Předem varuju, že kdo čeká podobnou nálož akce a napětí jako byl Oheň s Kurtem Russellem, bude hodně nepříjemně tak jako já zaskočen. Alespoň že poslední minuty jsou opravdu jakousi odměnou. Vůbec jsem nečekal že to celé dopadlo, tak jak to dopadlo. Hned jsem si samozřejmě článek vyhledal na Wikipedii. Smekám před touto událostí. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama