Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
TV spot 2
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (115)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia "American Horror Story" opäť prekvapili originalitou, pričom tento krát pripravili mix viacerých subžánrov. Hlavná shockumentary forma je obohatená o prvky duchariny či hixploitation, čo rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Po vzhliadnutí prvej polovice epizód som sa mylne domnieval, že lepšia séria tohto seriálu doposiaľ natočená nebola. Bohužiaľ, mýlil som sa - 65% ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY!!! Prvních pět dílu je doslova dech beroucí, napínavé a skutečně s hororovou atmosférou. Každý díl potvrzuje jak AHS je skvělž hororový seriál. Od 6.dílu (Kapitola šestá) jsem byl s hodnocením na vážkách, jelikož tu skvělou hororovou atmosféru narušil nápad, že se tam vrátí - jak herci tak skuteční lidé co ten masakr zažili. Stačilo ale posledních 5-10 minut 6.kapitoly a mělo to znovu ten zápal jak prvních pět epizod. Abych to shrnul tak série Roanoke je zatím mojí nejoblíbenější. 5 hvězd. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphy to tentokrát pojal trochu jinak a Roanoke je seriál dvou polovin a zároveň dvou tváří.Ta první je pojatá jako polodokument,- televizní seriál, který je založen na vyprávění "přeživších", přičemž tu hraje roli dům z osmnáctého století, manželský pár, ztracená kolonie, a vidláci/kanibalové. Tahle polovina má super atmosféru podobnou té, kterou měla první řada a i když víme že hlavní hrdinové přežijí, na zábavnosti to neubírá. Druhá polovina jde ještě trošku dál a představuje nám "druhou sérii" úspěšného seriálu (pro nás první poloviny šesté řady), přičemž do strašidelného domu se vrací nejen původní přeživší, které to celé v první polovině vyprávěli, ale i herci, kteří je "hráli" a celé to má být jakože reality show. Tenhle nápad se mě osobně extrémně líbí, minimálně tři díly to skvěle funguje a Roanoke mělo našlápnuto na jednu z nejlepších řad AHS. Jenže to by tvůrci s Murphym v čele museli znát míru a vědět kdy skončit. Jenže oni to nevědí a dobrý nápad se jim úspěšně povede v posledních epizodách úplně zabít. A to je za mě strašná škoda, jelikož do té doby byla tahle kombinace klasického AHS, standardních duchařin, Blair Witch a jakési plně pošahané reality show funkční a zábavná.Mít místo deseti epizod osm, nebo ideálně sedm, byl bych skoro nadšen. Takhle jsem příjemně překvapen a zklamaný zároveň...70% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle série měla hodně slušný rozjezd a pak se to stupňovalo k naprostému násilnému blahu. A pak to podělal poslední díl. Mohlo to vygradovat v úplný peklo. Ale ono to vzalo zpátečku a zklidnilo se to a jen to dovysvětlilo zbytek. Herci v pohodě. Klasické obsazení z 5. předchozích sérií plus sem tam někdo navíc. Násilí a krve bylo dost a to mě bavilo. To jak někteří umřeli pobavilo i mého ďáblíka na mém pravém rameni. Jedna z těch lepších sérií. 80% ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osvěžující změna. Série má (alespoň pro AHS sérii) originální narativ který se ale po dvou dílech zají. Naštěstí ho v polovině znovu změní a je to vlastně zábava. Když přehlídnu nelogické věci. Včetně toho, že když mám záděru, tak si beru v práci sick day a tady někomu je skoro useknuta ruka a za pár momentů dělá, jako by nic a i ruka je bez omezení hybná. A nakonec poslední díl, kde se narativ znovu změní a vše se uzavře. Nakonec jedna ze tří sérií, které mě opravdu bavily. Nechutné, ale poutavé. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama