Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
TV spot 2
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (115)

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejrozpačitější série AHS. Jak už jsem napsal ve svém delším komentáři, kde jsem rozebral postupně všechny série od 1. až po 5. Tak u 1.,2. a 5. jsem byl spokojený až nadšený, na rozdíl od 3. a 4., které mě vyloženě nudily a štvaly. Tady není můj názor tak ucelený jako u předešlých, tady je naprosto rozpolcený a o to víc mě celé Roanoke naštvalo. Může si za to vlastně Ryan Murphy sám, protože rozdělit sérii na 2 části bylo tady tak zbytečné až mi zůstává rozum stát. První ucelená linka od prvního do pátého dílů nám představila to, co jsme na prvních dvou řadách měli tak rádi. Bylo tu napětí, hororové brutální někdy až gore scény. Postavy byly zajímavé a dokumentaristické pojetí tomu dodalo patřičnou dávku originality a invence. Tudíž kdyby celá tato sezóna měla jen 5 dílů, tak budu naprosto spokojený a bude to pro mě jedna z nejlepších sérií vůbec. Jenže jsme dostali druhou navazující část taktéž po pěti dílech, které byly buď jen průměrné a nebo klesaly až k sebeparodii toho, na čem vlastně celé American Horror Story stojí. Postavy se najednou chovají jako totální idioti, moment překvapení je ten tam, hororové scény nefungují a celé režijní a scénáristické pojetí je tak mdlé a průměrné až se vám nechce věřit, že první půlka Roanoku se vám tak moc líbila. Nemám zdání, co si tvůrci mysleli nebo proč se nerozhodli pro ucelenou linku jako v předešlých sériích. Pořád je to však lehce nadprůměrně zpracovaná série a to po stránce výborného castingu, stylistického pojetí, výpravy a drsných hororových scén. Chabý scénář tomu však ubírá ten punc výjimečnosti a na poli televizních obrazovek výjimečného hororového seriálu. První půle 8/10, druhá 4/10 = celkově 6/10. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle ty velký opuštěný domy pod cenou nevěští nic dobrého. Nejsem nijak ostřílený horrorový divák, takže jsem se bála. Už jsem docela pokročila v tom, kdy i čekám, že něco bafne, ale stejně se leknu. V první půlce mě utěšovalo, že když tam jsou ty mluvící hlavy, tak to znamená, že asi ti, kteří často neuvědoměně chodí do sami do lesa, když se tam pohybujou podivný (ne)existence, nějak přežít musí. Navíc od tý doby, co jsem viděla Záhadu v Blair Witch ve mě ty roztřesený záběry z lesa a rozvěšený woodoo věci nevyvolávají příjemné pocity. Celkově mě hodně baví Lily Rabe a mrzelo mě, že ty role neměly se Sarah Paulson prohozené, roztomilý byl i ten čaroděj, který se objevil i v Covenu. (SPOILER: I když je trochu mrzuté, že chudák umře v obou sériích, ale kdo ví, třeba se v další zase vzkřísí). V neposlední řadě mě bavilo si něco zjistit i o tajemné kolonii Roanoke, což byla část historie, o které nám v hodinách dějepisu neřekli. ()

Reklama

juliekrocova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání. První epizody ještě dobré, těšila jsem se na další díly, ale nad těmi posledními se dalo už jen smát, jak to bylo blbé. S každou další sérií je to horší a horší. V tomto případě se příběh snad ani nedá hodnotit, nápad dobrý, ale tvůrci ho dostatečně nerozvinuli. Celá série pak připomínala spíš nepodařenou parodii. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je strašne ťažké komentovať. Kto túto sériu nevidel ma ani nepochopí. Najprv som sa neskutočne čudoval čím nás chcú tvorcovia strašiť - keď nám na kameru rozpráva v štúdiu manželský pár, čo všetko zažil v jednom dome a pritom scény v tom dome hrá úplne iná manželská dvojica. Tak ako sa mám báť, keď viem, že sú to len herci? A dokonca aj tá dvojica, čo rozpráva do kamery, tak sú herci, ktorí hrali v minulých sériách tohto seriálu. Ale nakoniec ma tvorcovia dobehli. V 6.časti sa nám prihovorí "akože režisér" a povie, že nechá do toho domu zavrieť obe manželské dvojice. A vtedy sa začnú diať veci !! Konečne návrat hororu a strachu, ktorý tu nebol od prvej série. Predošlá séria "Hotel" bola bez jedinej ľakačky, bez absolútneho strachu. A toto som si po prvej časti myslel, že ohodnotím možno jednou - dvoma hviezdičkami. Nakoniec veľké prekvapenie. Šokujúce zvraty, úmrtia, plottwisty, vraždenie účastníkov medzi sebou, upálenie zaživa otravných youtuberov, no proste super. Chválim. Teším sa na ďalšie série a nakoniec som rád, že sa v tomto seriáli v každej sérií deje niečo iné, ale s tými istými super hercami. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta séria mala skončiť piatou epizódou a všetko by bolo v poriadku. Aj keď rozprávanie príbehu formou dokumentu v prvej polovici trochu vadilo, od šiestej časti sa to točilo ako reality show a súdiac aj podľa reakcií ďalších užívateľov tento pokus nepadol na úrodnú pôdu a väčšinu divákov sklamal. Mäsiarka a jej angličtina, svojský Pookovci či Shelby, Matt a Lee vydali zo seba v prvej polovici maximum a tam to mohlo skončiť. Jednoznačne ide o najslabšiu sériu AHS. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama