Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pekárkův první výjezd na Západ. Digitálky, bouráky a vídeňský Mexiko plac. Ale i tam musí plnit úkoly StB. Někde mezi natáčením pořadů Sejdeme se na Vlachovce a reportáže z JZD Slušovice dojde k zásadnímu otřesu. Postupně ho opustí matka, syn i druhá manželka. Revoluce. Estébáci převlékají kabáty a agent Volha je rázem postradatelný. Ale i pro něho má společnost nové uplatnění. Tři auta, dvě barevné televize a stabilní zaměstnání přece nemůže být prohra. Jak říká Standa: „Kdo tohle má?“ (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim no. Pekárek má teda divnej vkus na ženské, tohle porno asi neni zrovna pro mě, ani to domácí, ani to Vídeňské...K tomu návrat chcacího fóru, o kterém jsem doufal, že už ho nikdy neuslyšim...Závěr jinak viditelně hodně spěchá směrem k cíli, co nejrychleji uzavírá všechny možné dějové linky, takže se spousta věcí děje dost zkratkovitě, což už bylo částečně i v minulém díle. Kája Gott a jeho wtf digiální znázornění skrze starou fotku či co, které byla vměstnána do obrazu. Vypadá to, že jak bude Kryštof Hádek stárnout, tak ta podoba s Matějem bude stále větší. Kdyby nevěděl, na co se dívám, tak v závěrečné scéně dám ruku do ohně za to, že je to Matěj. Třesu se šéfe tak max na to, že je tato série za námi, za mě jako celek spíše zklamání. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádek  , hele ,   tohle    je  Český   lev   2023 ,  za  hlavní  roli  v  seriálu . No  kdo  to  máááá ??? I  když  se  mi  zdál  tento  díl  o  fous  trochu  slabší   než ty  předešlé  ,  ale  za  tu  Víííídenˇ  , dám  tedy  opět  čtyři . A  také    za  ten  sud .   Tedy  ten  šuk  v  něm  ,  tedy  jaksi  ten ,  onen  pohlavní   styk  ,  s  pracující  na  Vlachovce   ,  že  jo   . To  byly  foxteriééééry .   Sice  trošku  byla  plnoštíhlá  ,  ale  proč  ne  ?  Celkově  hodně  vydařený   seriál  i  výkony  všech  herců . Zajíček  opět  nezklamal  , jak  ve  Vídni  ,  tak  v  revolučních  dnech  1989.  Ale  takových  Zajíčků  bylo  a  je  stále  hodně . A  vlastně  i  Pekárků  a  dalších  soudruhů . Richard  měl  pravdu . Závěrem  musím  říci ,  že  tohle  se  ČT    opravdu   povedlo . No,  a na  co  se  budeme  dívat  další  neděli   už  bude   ,  zřejmě ,   z  jiného  soudku . Což  je , za  mne ,    trochu   škoda .  Jěště  pár  dílů    Volhy ,  bych  s  chutí  shlédl . Tož   tak  . ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ani přes záblesky humoru a nadsázky se na to nekouká vůbec dobře. Ale proč? Především proto, že totalita dokáže člověka zlomit, vzít mu veškerou důstojnost a odstranit jakýkoliv odpor. To je zde náležitě ukázáno na postavě produkčního Horáčka, jehož skvěle hraje Tomáš Jeřábek. Bohužel však mezi námi žijí i ziskuchtiví pokřivenci, k nimž bezpochyby patří hlavní antihrdina Pekárek v až nechutně přesvědčivém podání Kryštofa Hádka, kteří v podstatě jakýkoliv politický systém umí využít k maximalizaci svého vlastního užitku. Závěrečná epizoda seriálu Volha působí nebývale depresivně, jelikož z ní jasně vyplývá, že bezskrupulózních šmelinářů a hamižných prospěchářů se ani osvobozující sametovou revolucí nemáme šanci zbavit. Jinak se téměř ve všem ztotožňuji s všeříkající recenzí Big Beara. (90%) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych si na finální epizodě nedokázal najít důvody pro ušetření alespoň jedné pěticípé, jde ale o to, že se můžu na nějaké hledání chyb vykašlat, protože takovou potřebu jaksi necítím. Tvůrci totiž nezaváhali, nepokazili seriál nějakým závěrečným selháním, a já jsem se tak mohl opět (nejen) bavit u osudů Standy Pekárka, který dokázal vždy a všude splynout s okolním prostředím a využívat všech jeho zdrojů. Změna režimu přinesla mnoho změn ve společnosti, ale funkcionáři si, jak už to tak bývá, ve valné většině nepohoršili (spíše naopak). No nic, v komentářích / recenzích k předchozím dílům jsem se rozepsal tak, že jsem se ve všech případech dostal mimo téma, takže tentokrát se budu držet zpátky. P. S. A došlo i na Kristal Swift:-) / Poučení: Do Vídně jedině s Růžičkou. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to shrnula. Kdyby to Jan Pachl nepřehnal, mohl to být zajímavý seriál. Tohle nebyla realita té doby, ale karikatura velkých rozměrů. Mám ráda černobílé filmy, ale ne černobílé charaktery. Postava Pekárka na mě působila ploše, nevšimla jsem si ničeho, co by na něm bylo lidského. Nefungoval jako syn, manžel ani otec. A přitažlivý pro ženy? Čím? Zastydlý dementní puberťák i v poslední epizodě. Komu by asi mohl imponovat? Jeho matka během čtyř epizod nejeví žádný zájem o vnoučata a najednou se ukáže, že jim našetřila peníze. Jediná zajímavá postava v podání Tomáše Jeřábka umírá na infarkt zrovna ve chvíli, kdy se mluví o jeho vstupu do strany. Poučování syna, jak by to měl umět se ženami, to už byl vrchol trapnosti. A chlapec přiznává, že je gay a zahazuje před domem knihu Škvoreckého, do které téměř negramotný Pekárek napsal věnování. Směšné. Souložení v pracovní době, nejlépe na stole u okna, trapné opakující se hlášky a vtipy, zvracení zrovna u sochy Lenina a další "perly". Brala bych rozporuplné chybující postavy, ovšem ne toto. Škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Slečna, kterou si Pekárek (Kryštof Hádek) na Vlachovce zatáhne do sudu, je Petra Dubská, hvězda filmů pro dospělé s uměleckým jménem Krystal Swift. (Foxhound#1)
  • Záběry z vídeňského Mexikoplatzu, které se objeví v posledním dílu, se natáčely v pražské ulici V kotcích. (hurik)

Reklama

Reklama