Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 3

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 12 h 22 min (Minutáž: 49–72 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves, Timothy Granaderos (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Řadu měsíců po Jarním plese dopadne na Liberty High další rána: při srazu absolventů je zavražděn Bryce Walker a podezřelí jsou úplně všichni. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"13 Reasons Why" sa vracia v tretej sérii na Netflix. A akosi som si ani nejako už nemyslel, že to bude na úrovni ako to bolo prvýkrát. Prvá séria ma zasiahla, druhá mi prišla zbytočná, ale nakoniec mi dala ďalšie zaujímavé a dobre spracované moentky. Tentokrát by som povedal, že tu máme absolútne zbytočnú sériu s pár dobrými momentkami. Nie všetko sa nepodarilo, no je to rapídny pokles kvality. V prvom rade si povedzme plusy. S výnimkou toho, že seriál sa stále snaží aspoň vizuálne a herecky držať svoju úroveň. Všetky scénky, ktoré sú s Tylerom sú podľa mňa najlepšie časti seriálu. S tým, čo sa mu udialo v poslednej sérii je tu podľa mňa najlepšou postavou a rozhodne si prejde veľkou cestou počas tých mesiacov, ktoré ubehli. Prekvapivo poviem, že Bryce je v tejto sérii vynikajúci. Po minulé série pôsobil len ako obyčajný tyran. A neveril som tomu, že z neho tvorcovia urobia skutočnú ľudskú bytosť s citmi, ktorý chce svoje chyby napraviť a ukázať, že vie byť lepším človekom. Najprv som tomu neveril, no čím viac sme toho videli, tým viac som mal pocit, že to myslel skutočne úprimne. A v záverečnom diele som skutočne veril všetkému čo povedal. Možno budem jediný, ktorý bude mať ten pocit, no uveril som im to. Jessica s Justinom majú pár dobrých momentiek a myslím si, že v predposlednej časti bude mať Jess skvelú momentku v telocvični, ktorú treba vidieť. Vôbec si myslím, že predposledný diel má asi najviac srdca. Alebo predposledné 3. Tam už začínajú kúsky do seba zapadať. Seriál podľa mňa zlyháva vo všetkom ostatnom. Clayov príbeh je tu veľmi mizerne spracovaný a hlavne je to predvídateľné ako to celé nakoniec dopadne. Tonyho príbeh je podľa mňa zapracovaný neskutočne nasilu. Ako keby sme len chceli adresovať problémy dnešnej Ameriky, než reálne priniesť niečo úprimné. Mnohé postay tú chýbajú a hoci niektorí mi nejako výrazne nechýbajú, tak by som povedal, že Sheri a Courtney si zaslúžili svoj priestor. Courtney tu je na pár momentiek, no nič veľké nečakajte. Záver mi príde veľmi americký a nebyť toho, že tu budeme mať peknú fotografickú výstavu, tak by som skutočne ostal nespokojný. A potom sa priznám, že absolútne mi nie je sympatická hlavná rozprávačka tejto série. Nová postava Ani. Prečo sa nemol Clay spojiť so Skye? Potrebovali sme pre neho novú frajerku. Tak ďakujem pekne. Túto otravnú a všemúdru holku si mohli tvorcovia skutočne odpustiť. Čo viac dodať? Budúci rok má byť posledná séria, tak dúfam, že bude prínosnejšia než táto a seriál odíde so cťou. Lebo tentokrát ma dosť sklamal. Hodnotenie: C ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní pičovina. Už druhá série začínala bejt celkem na vyližprdel, ale trojka? Tak ta to dotáhla do úplně jinejch rozměrů. Ani byla neskutečně otravná postava. Atmosféra byla tak akorát nudná. Příběh? Tak to tahle série nezná, protože to jsou pořád jenom kecy kecy a hovno z toho. Z Bryce nakonec udělali chudáka, kterej vlastně za nic nemohl a náběh na čtvrtou řadu byl pěkně lacinej. Hodnocení: 3/10 ()

Reklama

mateas.matt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13 duvodu proc 3. serii vynechat. Ne, jako vazne. Tohle s prvni serii ma stezi co docineni, jako osveta to moc taky nevypada a opet se vse vede do divneho extremu, ktery je snad mozny opet jenom v ju-es-ej. 2* za napeti, kdy uz od poloviny me sralo ze si prehazovali vinu mezi sebou. A vlastne celkove nechapu, proc tam cpali tolik buziku.. holt je to asi dneska moderni. ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Už druhá séria bola slabšia a po prvom diely - ktorý ma veľmi nezaujal - tretej som sa obávala ako to celé skončí. No tvorcovia ma nechali v napätí až do samotného konca a sériu som dopozerala relatívne rýchlo. Za mňa 6/10 a na štvrtú záverečnú sa síce pozriem tiež už len kvôli zvedavosti no snáď už bude mať Clay viac šťastia. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli byla druhá série zbytečný dovětek, tak je série třetí vyloženě mizerná fanfikce, která nemá s původními postavami a myšlenkou vůbec nic společného. A jestli tohle má být osvěta současné mládeže (a že se to tak po celou dobu tváří), tak to finále skutečně moc dobrý příklad nedává. Netflix se zřejmě pro velkou slávu finální série Game of Thrones snaží celý ten scenáristický průser napodobit. Hodnotí se mi to těžko, protože produkční kvality to stále má, stejně jako pár silných dílčích momentů a obzvláště herci do toho dávají kus sebe a jedou na doraz. Ale scénář, to je patlanina lvl Weiss & Benioff. Osobní poznámka: doufám, že příští sérii se bude vyšetřovat smrt Ani. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama