Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvanáctidílný maraton v ostravském Minikině na jeden zátah od bránicí cukajícího rozjezdu až do nahořklého finále. A byla to náramná podívaná, Petr Zelenka opět zabodoval a spolu se schopnými dramaturgy rozehrál vtipnou partii plnou zajímavých figurek. Klára Melíšková s Hynkem Čermákem to táhnou za jeden provaz, na Terezu Voříškovou se zase dobře kouká, Miroslav Krobot je ukrutný démon, Martin Myšička tam má snad nejlepší (a nejsmutnější) part ze všech a František Filipovský je borec i po smrti. Smetanu však s přehledem slíznul Kapitán Filcka a já už se nemůžu dočkat, s čím ten úžasný pošuk Zelenka přijde příště. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo nemůže téměř nikdy zklamat. Viděl jsem divadelní hru, ale všechny podrobnosti si nepamatuji, něco jsem si vybavil, ale v podstatě jde o divadelní hru rozvedenou v seriál. Za mě naprosto nejlepší díl Vulgarismy s Viktorem Preissem - jak někteří píší, také jsem chcal smíchy. Vidět Viktora Preisse, jak má dabovat debatu o felaci, je k popukání. A netušil jsem kolik synonym se dá vymyslet - jen nevím, když řeknete svojí holce, jestli nechce vypít dědka, jestli pochopí :-D No a další díl, kdy jsem se nejvíc smál, jednoznačně Ceny Františka Filipovského. Paráda Díky za skvělou zábavu. Dejvice navždy! ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

„My normální jsme, že jo? My to jenom dabujeme!“  Seriál o lůzrech, kterým se v životě nedaří, v kulisách béčkového dabingového studia (název studia Zero je ostatně výmluvný), mě velmi potěšil. Dlouho jsem neviděl českou komedii, co by mě tak pobavila. Prakticky v každém dílu se našlo něco, co mě rozesmálo nahlas (proslov Bartošky na pohřbu, výstup cholerického Krobota, Preiss a vulgarismy, otázky na Trojana v rádiu). Herci samozřejmě senzační; i ti, u kterých jsme měli pocit, že známe všechny jejich „polohy“, tu překvapí - jmenovitě Krobot či Voříšková. Potěší pozornost, kterou tvůrci věnovali zadním plánům (když se tu děje něco vtipného, třeba se řeší zapomenuté šprcky na mixáku, zároveň se děje něco vtipného i vzadu, třeba se zrovna dabuje nevkusný seriál). A potěší i zábavné narážky pro zasvěcené, kterými si tvůrci zřejmě dělali drobné radosti. Např. když Bartoškovi velmi nevyjde řeč na pohřbu, praví jedna z postav: "jsem ti říkal, že jsme měli oslovit Rodena". Jaký to vtip pro lidi, co vědí, že Roden v posledních letech hraje se sluchátkem v uchu, do kterého mu napovídají text. Nebo enormně tlustý předseda Herecké asociace jako narážka na Jiřího Hromadu. Nebo když preparují hlas Ivana Trojana, aby ho zneužili pro Disneyovku, a činí tak na základě scénáře Samotářů, co napsal Petr Zelenka. Jen je škoda, že přesně v půlce přijde změna a začíná jakoby nový seriál. Prvních šest dílů je čistá komedie, pak náhle nastává drama. Skoro to působí, že formát Čtvrté hvězdy se osvědčil natolik, že si i tentokrát televize objednala 12 dílů po půl hodině, a tvůrcům došly nápady, čím je naplnit. Divadelní hru jsem viděl, funguje skvěle, ale do seriálu bylo nad její rámec hodně připsáno a ne vždy k dobru věci. Mít to tak o tři slabší díly míň, byla z toho seriálová legenda. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik spáleného a nevyužitého potenciálu (tematického i hereckého) už jsem dlouho neviděl... Bartoškův projev (možná vůbec nejlepší moment, bohužel vyplýtvaný hned v první epizodě), skvělá Krobotova parafráze Jiřího Krejčíka ("Co to je za kokota?!") a pár celkem povedených scén (vyšetřování napadení V. Preisse, hledání "korektního" synonyma pro kuřbu). Všechno ostatní je strašlivě nekonzistentní, náhodné, chaotické, nezacílené (stylově, žánrově, divácky...). Mnoho scén má být vtipných (zřejmě), ale nejsou. To by se dalo pochopit - být záměrně vtipný prostě není žádná sranda (ehm) a neexistuje typ humoru, kterým oslovíte každého. Méně však už chápu, proč je tam tolik scén, které vtipné nejsou a snad ani neměly být... Herců mi bylo často skoro až líto, protože většině z nich rozhodně nechybí charisma, talent, ani snaha. Moc by mě zajímalo, zda výslednou podobu seriálu Petr Zelenka přesně takto zamýšlel (pokud ano, nechápu, co chtěl vlastně vytvořit, protože to nefunguje ani jako komedie, ani jako drama, a bohužel ani jakýsi mix obojího), nebo se mu to prostě jen rozpadlo pod rukama... Zkrátka zklamání, protože to mohla být ještě větší pecka než třeba Čtvrtá hvězda. 50 % ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Velká část obsazení Dejvického divadla se jednou zase sešla u ujetého komediálního projektu, který mě svým blbým vtipem úplně očaroval a všech 12 dílů jsem dal asi za 4 dny. I když raději koukám na filmy a seriály v originálním znění, tak mě prostředí dabingu nemálo zajímá a přestože je tohle šílená komedie a nikoli dokument, tak jsem se i tak leccos dozvěděl a vedle povedených bizarních scén můžu Dabing Street pochválit i z této stránky. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „When Love Runs Out of Time“ od Levellers. (danielsaf2)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „No More Wars“ od Punishment Park. (danielsaf2)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Running On The Spot “ od The Jam. (danielsaf2)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama