Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 1

(série)
USA, 2018, 6 h 40 min (Minutáž: 43–64 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Ali Suliman, Dina Shihabi, Haaz Sleiman, John Hoogenakker, Amir El-Masry, Timothy Hutton, Mena Massoud (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Analytik CIA Jack Ryan a jeho nový šéf James Greer sledují vzorec podezřelých finančních transakcí, které je dovedou ke smrtící hře na kočku a myš po celé Evropě a Středním východě proti novému vůdci teroristů, který se připravuje na masivní útok proti USA a jejich spojencům. (Prime Video)

Recenze (37)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

1. série: Hodně podobné minimalistickému Night Managerovi, ale s akčními prvky Bourna (nebo spíš Green Zone?). Hugh Laurie byl určitě větší záporák než Ali Suliman, ale zas na druhou stranu preferuji Johna Krasinskiho a Wendella Pierce oproti Tomu Hiddlestonovi. I přes pár nelogičností a naopak pár ulehčení si situací (Suleiman na konci udělá plno chyb, přestože na začátku by tak diletantské chyby neudělal) se jedná o dobrou podívanou a těším se na druhou řadu. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

První sezona je ukázkou skvělé televizní “zábavy”. Chytře a poutavě napsané a natočené, výborně obsazené a napínavé od začátku až do konce - přičemž napětí se v téměř každém díle daří vyvolávat trochu jiným způsobem. Uvěřitelné zvraty, spousta kvalitní trivie a překvapivě věrohodné zobrazení postupů a prostředí a především postavy (od těch hlavních až po ty zdánlivě nejméně podstatné), které dostávají nestandardně velký prostor pro expozici charakteru, motivací a svého původu v nečernobíle vykresleném světě. Velmi osvěžující. Ano, je to dramatizace, je to trošku naivní, ale rád tomu těch pár nelogičností a hloupostí odpustím. ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu jsem dal šanci z důvodu Johna Krasinskiho, protože ve filmu 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází byl dost cool. Jsou chvíle, kdy mě hloupost některých postav rozpaluje do běla, ale pak to nějak Jack Ryan vykoumá a dobře to dopadne. Zápletka první série je nadprůměrná, chyb je tam spousta, ale celkově jsem se bavil, takže klidně i další sérii od Netflixu zvládnu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená seriálová adaptace od Amazonu, která se zbytečně nepřiklání k akci, ale jakmile na ní dojde, je paráda se na to koukat. Vůbec nevadí, že Jacka Ryana už hrálo mnoho herců, John Krasinski je sympaťák, kterému přeji každý úspěšný projekt a jako analytik CIA je výborný. Osm dílů jsem si rozkouskoval na celý půl rok a už se nemůžu dočkat druhé sezóny (a taktéž již oznámené třetí). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní výpravou a pomalejším stylem vyprávění to dává vzpomenout na špičkový Homeland, který byl ale v uvěřitelnosti i propracovanosti scénáře ještě o kus dál. Jack Ryan je méně kritický a více devadesátkově americký, byť nějaké zvraty taky nechybí. Není to úplně 100%, linka s operátorem dronu působí nadbytečně, tempo a dramaturgie občas trošičku skřípe a je to tematicky rozhárané přesně tak, jak je u mnoha moderních seriálů už pomalu zvykem, a dost drobných linek prostě jen tak vyšumí. Je to znát i na konci, který by si zasloužil o něco poctivější gradaci. Nicméně i přes menší výhrady mě to fakt bavilo. Akce není přehnaně moc, ale když už je, tak je výborná. A ty skutečné exotické lokace (namísto fejkových kulis s mizerným CGI na pozadí) dělají z hlediska pocitu autentičnosti hrozně velký rozdíl. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Syrská pevnost, ve které žije Musá bin Sulejmán (Ali Suliman), je ve skutečnosti Kasbah Oumness, nacházející se přibližně deset kilometrů jižně od marockého města Marrákeš. (ČSFD)
  • Cathy (Abbie Cornish) je epidemioložka, což je rozdíl oproti knižní předloze, kde je tato postava oftalmoložkou. (tom.nosek)
  • Písnička, která hraje ve 3. minutě v autě, je „Eh Mane Ah“ od Janka Nabay & the Bubu Gang. V 9. minutě hraje „Birden Geldin Aklıma“ od Tuna Kiremitçi & Sena Şener a pak je přeladěna na „Engerek“ od Sila. Ve 20. minutě hraje „Çekirge“ od Oğuz Yılmaz. (Duoscop)

Reklama

Reklama