Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

dom156 

všechny recenze uživatele

Tato patlanina je přímo ukázkovým vzorkem úpadku naší filmové tvorby. U pohádek od Zdeňka Trošky jsem si zvykl je obcházet sto kilometrovým obloukem, ale i toto se nějak nepovedlo. Vše stojí a padá na kvalitním scénáři. Zde opět byl položen nekvalitní stavební kámen, který má jen hrubý popis, nikdo si nad ním nelámal hlavu, aby ho propracoval do nejmenších detailů a tak to je i s tímto scénářem. Herci, i kdyby sebe víc chtěli, můžou svůj výkon mačkat jak citron, nicméně kde není vody není rostlin. Možná by pomohlo, kdyby tyto chujoviny (scénáře) odmítali natáčet, ale je to jejich práce a kdo bude živit hladové krky doma. No co, snad se stane zázrak a vrátíme se k lepším létům, Mimochodem nedoporučuji. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"To kvůli tobě je v tomhle zapadákově takovej bordel???" Tři bratři byli vtipná pohádka, Čerti brko je pohádková komedie. A naprosto výborná! Obsazení snad všech rolí mi udělalo velkou radost, scénář je vtipný a zároveň dává smysl, režie Marka Najbrta má ten správný střelený švih a povedla se i výprava včetně staroškolských triků. Co chvíli jsme se smál a musím uznat, že srovnání se S čerty nejsou žerty si Čertí brko rozhodně právem zaslouží. Hříchu zmar! ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mám pro tvůrce jednu radu - milí tvůrci, já vím, že musíte točit ty nejpohodovější pohádky plné humoru, písniček a lásky, aby nám o vánocích náhodou nezaskočila rybí kůstka. Jenže vaše tzv. pohádky jsou o ničem. Vážně. Víte, myslím, že kdybyste do pohádky vložili trochu vážnosti, zlo by bylo opravdu zlé, tak by pohádka získala na působivosti. A mohu-li poprosit, je to takové mé osobní přáníčko, buďte tak laskaví a příště bez písniček ju? Vždy, když se nějaká postava nadechuje, že bude vyluzovat muzícírovaná slova, fakt odcházím na toaletu, protože se to nedá, fakt se to nedá - poslouchat. Jenomže - zlo je tu spíše směšné, protože tvůrci se asi bojí ukázat, že zlo je zlé. Pak tu musí být povinně aspoň dva totální troubové, což má být asi vtipné (dva nápadníci v knajpě), klaďas (čert! sic!) je spíše taky trouba. A tak místo toho, aby měla pohádka nějaké silné poselství a morální ponaučení (což pohádky vždy měly, je to jejich atribut!), že proti zlu je třeba svést nesnadný zápas, že hrdina musí mít opravdu silné morální kvality a přesvědčení, tak namísto toho dostaneme povinně oddechovou "něco-jako-pohádku". Navíc okořeněnou o tak hloupé pojetí pekla, že srovnání s klasickými pohádkami je naprosto nemožné.... ale dnes se to tak halt točí mno... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Já se upřímně bavil. Ondřej Vetchý je prostě borec a jako vládce pekel je naprosto přesný. Jan Cina připomíná čerta Janka z klasické pohádky S čerty nejsou žerty (tedy mladého Ondřeje Vetchého, což sám Vetchý potvrdil). Industriální peklo, které je vlastně úřadem dává smysl a celkově i zbytek pekelného i pozemského osazenstva velmi mile překvapil... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Pohádku Čertí brko viděl v rámci letošního festivalu Juniorfest i americký režisér John Stevenson a následně prohlásil: „Myslím, že ten film je skvělý. Je zábavný, okouzlující, zahraný s lehkostí, opravdu jsem si ho užil. Dobrý rodinný film je prostě jen dobrý film, který funguje stejně tak pro mladé jako starší diváky. A Čertí brko je nápaditá fantazie, u níž se může bavit každý.“ [Zdroj: Novinky.cz] (filmotrlo)
  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama