Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Real Tom Hardy k tomuto seriálu (2)

Šerifská hvězda (2017) 

Nie som síce notorický alkoholik, no taktiež, podobne ako Jim Worth, milujem ten relaxujúci zvuk prudkého dotyku poloplnej fľaše dobrého amerického bourbonu o dubové drevo na barovom pulte. Podobná uvoľňujúca atmosféra sa nesie celou prvou sériou, najmä kvôli majestátnej kanadskej prírode a skvelej hudobnej zložke. To je doplnené o perfektnú kameru a strih, podtrhnuté suverénnym výkonom a charizmou Tima Rotha, kde niekedy vyzerá, akoby bol aj v skutočnosti alkoholikom s démonmi vo vnútri. Tin Star je v podstate také mierne psycho svojim vlastným spôsobom. Nikto z rodiny Worthových vlastne nevie, čo chce a všetci štyria by mali radšej preventívne obývať istú malú kockovanú miestnosť čalúnenú kožou a dverami s malou mriežkou. --- (Komentár k 2. sérii) ()

Série 2 (2019) (S02) 

"I HID EVIDENCE FOR YOU, THAT'S GOOD POLICE WORK." -------------- Druhá séria Šerifskej hviezdy bola jedna z mojich najočakávanejších  tohto (resp. minulého) roku. Očakávania takého kalibru zvyčajne nedopadnú dobre, a tak sa čiastočne aj stalo. Tim Roth je stále vo fantastickej forme, hláškuje ako Boh. Dostali sme lepšiu kameru, hudbu a vyzdvihnem aj subjektívny fakt, že Tin Star miestami žánrovo spadá do neo-westernu. Seriál však trochu trpí, najmä chovaním postáv. To bol jeho problém od začiatku, no tu... Navyše, už to nie je krimi z drsného prostredia Aljašky, ale lacná dráma dvoch rozbitých, zmrzačených rodín z nejakej náboženskej komunity uprostred pustatiny, ktoré sú vzájomne prepojené len scenáristickou lenivosťou – úplne od veci. Ale aj napriek tomu a aj keď sa môže zdať, že série sú celkom o niečom inom, len so starými postavami, vidím minimálne aspoň jednu spojitosť – prvá bola o pomste a tá druhá je o odpustení. Čo prinesie tretia? ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama