Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (2)

Šerifská hvězda (2017) 

Kanadská příroda tu vytváří naprosto jedinečnou atmosféru, kterou jsem v jiném seriálu ještě nezažil. Také to možná bude tím, že jsem očekával standardní kriminálku a po shlédnutí deseti dílů první série bych o tomto seriálu mohl říkat cokoliv, ale jako standardní kriminálku bych ho již nikdy v životě nenazval. Tim Roth tu totiž předvádí neuvěřitelně zvláštní a uhrančivou postavu, která Vám určitě nesedne a rozhodně na Vás bude působit hodně zvláštně. Především tedy v momentech, kdy se v něm probudí démon alkoholika. Na druhou stranu právě v tom tkví samotná originalita seriálu, která vytváří jedinečný příběh postavy domnělého nového šerifa kanadského městečka. Podvedený jsem ale nebyl jenom já, ale i všichni ti, co na tamní policejní stanici pracují. Očekávali nového šéfa a dočkali se člověka, jehož minulost nás pravděpodobně bude děsit po několik dalších let. Za mě tedy rozhodně spokojenost. Některé scény byly tak uhrančivé, že jsem nestíhal ani dýchat. Ke konci první série jsem si sice říkal, že tvůrci to s tím dramatem už opravdu přehání, ale závěrečná scéna to stejně dokázala a já se nemohu dočkat druhé série. Necháme se tedy překvapit. Jedno je nicméně jasné. Šerifská hvězda není a nikdy nebude klasickou kriminálkou. Naopak počítejte s jedinečným dramatem z kanadské přírody, která Vás nenechá spát, ale vtáhne Vás do světa místních motorkářů a indiánů z kmene Čejenů, kteří spolu dohromady dotváří atmosféru tohoto jedinečného kanadského světa. A Tim Roth to všechno naprosto bravurně tmelí. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Tak tohle byl docela úlet. Druhou sérii jsem si pustil z přesvědčení, že v první byl Tim Roth magor, ale seriál díky krásnému prostředí a neutuchajícímu šílenství Tima Rotha spěl do zdárného konce. Druhá série mi nedávala logiku a nedává mi logiku ani po shlédnutí. Zbytečné. Hlavně námět je nijaký. Nejlepší díl je podle mě šestý - slušná dialogovka. V kontextu se zbytečností zbytku si ale kladu otázku, proč bych měl koukat na sérii třetí? Udělali tu z Tima a jeho rodiny psychopaty, kteří snad ani nemůžou být mezi námi. Nebo se pletu? ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama