Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Recenze (410)

Pilgrim6 

všechny recenze uživatele

Hodnocení Netflix verze (po festivalovém screeningu totiž došlo ke zkrácení filmu o 20 minut): Klasické historické drama se konečně zdá být zpět. Nádherné záběry Scottish Highlands, realisticky pojaté souboje a kostýmy (dle mého laického pohledu) a hlavně skvěle zahrané postavy (především Roberta a Elizabeth). V Outlaw King si každý najde všechno, od skvělých naturalisticky špinavých (doslova i přeneseně) soubojů až po emoce. Po doukání okamžitá chuť si jít něco dál nastudovat k tématu. Nenapadá mě, co vytknout. Paradoxně možná až příliš stručně pojaté. Poznámky: - Doufám, že někdy vyjde ona festivalová "extended version", rozhodně bych si dal o 20 min víc. Co si pamatuju, tak extended version Kingdom Come udělala z opravdu špatného filmu (zkrácená verze pro US) překvapivě dobrý. Bojím se, že ta udájná "nudnost a přílišná délka" původní verze bude opět na úkor určité sortě publika. - Výborný výkon Florence Pugh jako Elizabeth, doufám, že pro mě dosud neznámé herečce tato role otevře dveře. - Také se přidávám k názoru, že Chrise Pina je na Star Treku škoda, rozhodně ukázal, že má na náročnější role. - Jako vždycky, obrovské halo kolem "full-frontal scene" je samozřejmě naprosto přehnané - ale jako reklama filmu asi proč ne ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivé, musím vyzdvihnout jednu věc, výborná práce s kamerou, obzvláště v bitvách. Správně syrové, brutalní a vše vidíte 100% žádná lame shaky cam. Historicky trochu kulháme, to není takovej problém. Good job musím říct, good job. ()

capone 

všechny recenze uživatele

Velmi som sa tesil na film, ktoreho trailery boli proste skvele. Teraz realita, kvalitny vykon, Pine nekeca vela, ale ktory muzi v stredoveku boli ukecany??? To ani srnka netusi. Dobove kostymy skvele, uvodna scena obliehania a prijmania slachticov, nieco skvele, film sa snazil byt skutocne realisticky, nehovoriac bojove sceny, hlavne ta posledna. Ale, ako clovek co ma rad historiu a vela si nastudoval aj o tychto udalostiach, je tam zopar nepresnosti co aj nastvu obcas, ci uz sa nedrzali vernej predlohy pre peniaze, alebo iny dovod,je to na skodu veci. Aj napriek tymto nedostatkom, film vysoko hodnotim, aj pre pocit, ze ma previedol realnejsim stredovekom ako ine filmy. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

nechcem byť že "po bitke je každý generál", ale nechať sa prekvapiť nečakaným (!) útokom v noci (po tom čo on sám porušil pravidlá zabitím Comyna v kostole) a ďalej nečakať útok na hrad kam poslal ženu a kde bol jeho brat, sú maximálne trapasy... (snáď to bolo v skutočnosti inak ako vo filme) Ale ináč dobrý film. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Po čertech výborné volné navázání na Statečné srdce. Nádherná krajina, špičková kamera a velekrvavé řeže. Nejpovedenější film za poslední dva roky ()

vzdyo111 

všechny recenze uživatele

Jo, tak trailer mě namotivoval hodně. Prvních cca. 30 minut stopáže pak dále stupňovalo moje potěšení. Chci říct, že dlouhý nesestříhaný úvod, sporé dialogy a elegantní surovost bez pozlátka mě zprvu uchvátila. Začátek ukázal středověk tak, jak jsem ho vždy chtěl na plátně vidět. Ani příliš špinavý, ani příliš velebný, ale především prostý a přímočarý. S prvními střihy a začátkem krvavé zápletky nicméně film nabral otáčku ke klišé, repetitivnosti, neoriginalitě a nakonec bohužel až k obsahové vyprázdněnosti. Velká škoda. Přitom rozjezd a strnulá přemýšlivá tvář hlavního protagonisty (Pine) napovídaly, že to bude Shakespearovská pecka. ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně, dostal jsem málo. Že to pojali víc historicky přesně, než kdysi Mel G. to beru, ale mohli trochu přidat na bitvách. Celkovej dojem je takovej nemastnej neslanej. Původně jsem dal 3*, ale kamarádka mě přesvědčila, že když to tak kritizuju asi bych měl jít níž. Poslouchám a dávám 2*. ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

Řekl bych lepší trojka, ale za odvahu se pustit do nelehkého žánru, dávam za 4. Pomale plynulý začátek včětně nutného politikaření dokáže vtáhnout do děje a vyústí v napětí díky... 1/4WW. Další dějství už uvadá v čekání na skvostný závěr s doposud skvostnými zábery a taktní kamero, ale tak jak uvadá střed tak i konec. Chybějící asistent režie zapomněl někde komparz a tak všechny souboje jsou spíše komorního rázu nežli na úrovni Skotsko vs Anglie. ()

matej.perun 

všechny recenze uživatele

No,.... som tak niekde v polovici. Dovolim si ohodnotit film porovnanim. Outlaw King je asi taky film oproti Braveheart, ako je Mel Gibson chlap oproti Chrisovi Pine-ovi. Ale kazdopadne, Netflix produkcia zacina vystrkovat rozky. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Nejsem nekritickým fanouškem Braveheart, takže na Outlaw/King hodně oceňuji (relativně) realistické ztvárnění doby a ne až tak brutální odklony od skutečné historie. Jistě to není bez chyb, zkratkovitosti atp., ale za mě velká spokojenost. Douglas! ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Asi polku filmu som si myslel, že to bude nejaký úvodný film k seriálu a zrazu po tej polke sa nám ale začali diať veci. Film ma bavil, ale po hodinke nám nabral až moc rýchly spád a zachvíločku bol koniec. Moc dnes už síce nie v móde točiť 3 hodinové filmy, tomuto filmu by sa však aspoň polhodinka navyše z čisto mojho subjektívneho názoru hodila. Inak celkom slušné volné pokračovanie Statočného srdca čo bol hlavný dovod prečo som po filme siahol. 70 % ()

TheKleofa 

všechny recenze uživatele

Filmařsky docela povedené, bonus dechberoucí přírodní scenérie. Nicméně špatně odvyprávěné, na čemž za mě troskotá celý film, plus několik naprosto mimo groteskních vsuvek působících jako úlitba nějakému kamošovi z branže. A hlavního hrdinu přeobsadit! ()

falky 

všechny recenze uživatele

Když si v roce 95' Mel Gibson natáhl pletenou sukni, nabil si pár cvočků na koženou vestičku a namaloval si obličej na modro, zamilovali jsme si jeho přehnanou pohádku o Vilíkovi z rodu Wallaců. A možná si i pamatujeme, jak Robert the Bruce odmítl Vildovi pomoct a zradil ho. Hajzl jeden! Král psanec teď představuje Boba Bruce v trochu jiném světle. Přebírá otěže v době, kdy Vilda bojuje svoji poslední bitvu. A dokonce se v něm Vilík na chvíli objeví, jen tedy ne vcelku, objeví se tu jeho paže s kusem ramena. Ale - a to je hlavní - je mnohem historicky věrnější než Melův velkofilm. Skotští vůdci tu už nevypadají jako komiksoví vikingové po hodině výtvarky v mateřské škole. Mají své šlechtice (což byl i reálný Vilda Wallace), nosí zbroje, bydlí v hradech. Od zabití Williama sledujeme Roberta, který je vržený do války, kterou nechce bojovat, ale jednoduše nemá na vybranou. Horko těžko shání podporu a přichází o muže rychleji než je získává. Chris Pine, kterého jste možná naposledy viděli jako fešáckého kapitána Kirka v novém Star Treku, ho hraje výtečně. A ty šediny a neupravený vzhled mu vyloženě sluší. Po jeho boku se objeví Florence Pugh jako Elizabeth de Burgh. Herečka, kterou jsem si oblíbil díky hlavní roli v hororu Midsommar nebo dramatu Malé ženy. Ani tady nezklame. Film je vizuálně poutavý, ale i chladný a syrový. Tempo není tak zběsilé, aby nebyl čas na dobrý dialog, zároveň ale příběh příjemně graduje a směřuje k nevyhnutelné poslední bitvě. Na nudu jednoduše není čas. TL;DR: Další zářez Netlfixu, na který může být produkce pyšná. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený historický film. Některé dějové nelogičnosti a vymydlení, pečlivě oholení a učesaní středověcí vesničané tomu jednu hvězdu ubrali ale je to film na který se dá koukat bez toho, že prozívete stopáž. ()

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama