Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tesil jak malej. Zklamanej nejsem, ale stejne ve me prevlada pocit, ze to mohlo bejt jeste o kus lepsi. Ackoliv ma serial jen 6 ani ne hodinovejch dilu, je totiz celkove trochu natahovanej. Je tu spousta vedlejsich linii, spousta vedlejsich postav a ackoliv jich hodne ve vysledku nejak zasahne do deje a vse se to propoji, par linii vysumi trochu do ztracena, myslim, ze z toho v pohode moh bejt 3 hodinovej film a nebo pripadne by mohli mit epizody okolo 30 minut. Ne, ze by ty vedlejsi postavy nebyli zajimavy/sympaticky/vtipny, ale bohuzel kradou prostor hlavni dvojce. To je totiz na celym serialu to nejlepsi. Sheen a Tennant jsou naprosto genialni a dokonaly, pro tyhle role se snad narodili a ackoliv Sheen mel spoustu dobrejch filmu a Tennant byl uzasnej v Dr. Who, nebal bych se tohle oznacit za jejich zivotni vykon. Jinak pribehove to je v podstate ocekavane takovej mix mezi Zemeplochou, Stoparovym pruvodcem a Monty Pythonama a i kdyz to je vetsinu casu vtipny, spis je to z toho ranku "mily", nez ze by jste se vylozene valeli smichy po zemi. Trikove trochu slabsi, obcas to docela bije do oci, ale nic strasnyho, precejen se bavime o serialu, ne o filmu pro kina. Takze celkove jsem spokojenej, dokonaly herci, skvelej pribeh, spousta scen s potencionalem kultu, jen misty bohuzel trochu vaty a utahanejsi tempo. Proto jen lepsi 4*. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost povedená seriálová adaptace knihy Terry Pratchetta a Neila Gaimana Dobrá znamení...britský look, styl humoru, příjemný vizuál i vtipné hlášky, navíc ústřední andělsko-démonská dvojice je neodolatelná...David Tennant a Michael Sheen jsou dokonale obsazení... Originální je i samo ústřední téma - pojmout Armageddon takto vtipně je opravdu trefa do černého... :-) Postavu Azirafala jsem si tak oblíbil, že si dodatečně přečtu i knižní předlohu... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Protože Terryho Pratchetta můžu už od dob Zeměplochy, tak jsem tušil, že mě jeho styl humoru nezklame. A taky se převedení na televizní obrazovky povedlo, i když i tady platí, že nic není dokonalé ... ale chválit se musí. Kromě skvělé předlohy seriál stojí také na hereckých výkonech anděla a démona, jejichž role jim padli jak ulité. Narazíte tu na nezapomenutelné hlášky, božské či ďábelské scény i na nudnější pasáže, ale celé dohromady to směřuje k neodvratnému cíli, který nikoho nepřekvapí, ale důležitější je především cesta. Rozhodně film svým pojetím může popudit některé diváky a nebudete se asi divit, že ho neobjevíte v odkazech na stránkách Krestanfilms ;-). Ostatní by si ho mohli užít a za sebe doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Když nemáte ke koukání nic lepšího, tak to jde. Jakožto dospělák nepoznamenaný nostalgií po knižní předloze naprosto nejsem cílovkou. Což by tolik nevadilo, kdyby se dětské zaměření neprojevovalo opomenutím některých dějových linií a iracionálností některých rozhodnutí. No a rozbředle utahaný poslední díl zaručí, že jste rádi, že už je pohádky konec. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)
  • V čase 43:29, kdy Gabriel (Jon Hamm) řadí knihy, se objeví tři tituly – „Vraní ulice“ od Iaina Bankse, „Pýcha a předsudek“ od Jane Austen a „Dobrá znamení“, tedy kniha, na níž je celý seriál založen. (Sominius)
  • Než vznikl seriál, byla několik desítek let v různých fázích vývoje adaptace filmová. Spoluautor knižní předlohy Terry Pratchett k tomu už v roce 2001 při své návštěvě Prahy v knihkupectví Krakatit řekl: "S Neilem Gaimanem jsme podle Dobrých znamení napsali scénář už někdy v roce 1990. Koupila ho společnost Sovereign. Pracovali jsme na tom velmi tvrdě a nevzpomínám si, že bychom někdy dostali zaplaceno. Sovereign z toho pak navíc začal vyhazovat všechno, co bylo dobré, tudíž to najednou už vlastně nebyla Dobrá znamení. Vyhodili i čtyři motorkáře z apokalypsy, kteří jsou vlastně jediným důvodem, proč by na ten film někdo šel. Naštěstí zbankrotovali dřív, než to mohli zbabrat úplně." Když se pak práce na filmu chopil režisér Terry Gilliam, Pratchett s Gaimanem se zcela úmyslně rozhodli, že se na projektu nebudou podílet, protože "i špatný Gilliamův scénář bude pořád lepší než náš dobrý." Jak by vypadal se ale patrně už nedozvíme. (NIRO)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama