Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

Noddy 

všechny recenze uživatele

Slabota, slabota, slabota... Údajne podľa skutočnosti hm, tak prečo napr. čet. Josef František umiera nárazom do Bielych Doverských útesov...??? Ale inak vystihli Františka pomerne presne - bol to samorast, nedisciplinovaný, konfliktný a svojim prístupom veľakrát ohrozoval svojich druhov. Celkove som z filmu veľmi sklamaný. Letové zábery ako z War Thunder, alebo ako z filmov z konca 50. a začiatku 60. rokov. Kam sa to hrabe na, o 17(!) rokov starší Tmavomodrý svět... No nič, počkám na poľský Dywizjon 303... Dávam 2 hviezdičky - jednu Iwanovi Rheonovi hlavne za polštinu (aj keď mi pred očami stále visel sadistický obraz Ramsaya Boltona) a ďalšiu za nápad na nakrútenie filmu o Battle of Britain. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě je to totální vykrádačka "Nebeských jezdců" a "Tmavomodrého světa" a ještě navíc s naprosto nevěrohodnými leteckými souboji které jsou trapně počítačové...Vůbec nechápu zakomponování postavy Josefa Františka (Kryštof Hádek) který tam prakticky neměl žádnou úlohu ani důvod tam být...Co mě na tomhle filmu sralo, ale nejvíc, je hlavní postava v podání Iwana Rheona, který je tak nesympatický a tak naprosto se nehodící do kladné role až to bolí...A to, že ve "Hře o trůny" byl sqělý na tom vůbec nic nezmění...Za mě z přimhouřenýma oběma očima 60% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak my za historii kinematografie máme dva filmy s tématem českých letců v Anglii a Poláci mají o svých pilotech hned dva filmy za rok 2018. Tento britský film je z hlediska kvality akce takové do očí bijící béčko ( zlatej Tmavomodrý svět ), ale dějově se mi to zdá o milimetr lepší než Dywizjon 303. Jednu hvězdu musím dát za Kryštofa Hádka, který zahrál Josefa Františka, který byl se 17 zásahy nejlepším spojeneckým pilotem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka ma moc neoslovila. Škoda hlavne toho slabého dôrazu na osudy jednotlivých pilotov, pocitová stránka z filmu tak mohla byť lepšia. Vlastne okrem hlavnej mužskej a ženskej postavy mi všetky tie ostatné splývali do jednej masy. Na druhú stranu akcia bola celkom slušná, vzdušné súboje miestami napínavé a dobre sa na to pozeralo. Preto lepší priemer. 65/100 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film má mnoho kladů, ale i pár záporů. Kladem je atraktivní téma, letecké souboje, postava Čecha Josefa Františka jako Kryštofa Hádka a zasloužená pocta Polákům. Zápory z atraktivního tématu by se dalo získat více. Je tu československé stíhací eso Josef František, 17 potvrzenými setřely nejúspěšnější stíhač-cizinec letecké bitvy o Británii. Ale ve filmu , byť chápu, že jde o poctu Polákům, jen průměrný pilot letky. Za to Jan Zumbach, který je tu pravda hlavním hrdinou, tak je zobrazen jako supereso i když za celou válku sestřelil jen 12 letadel. Nesedí i smrt Josefa Františka. Jsou slabé čtyři hvězdy, poslední hvězda je tak trochu z úcty k peruťi 303 a válečným veteránům. P.S. Iwana Rheona mi trochu po Hře o trůny v roli kladného hrdiny neseděl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Josef František (Kryštof Hádek) byl se 17 jistými a 1 pravděpodobným sestřelem nejlepším spojeneckým pilotem bitvy o Británii. Toto „skóre“ stihl od 2. do 30. září 1940. (swinevenca)
  • Jan Zumbach (Iwan Rheon) přežil sestřel jak před bitvou o Británii, tak během ní. Válečným zajatcem se stal až v posledních měsících války, když mu vinou navigační chyby došlo palivo nad nepřátelským územím. (swinevenca)
  • Symboly havrana s deštníkem, známé jako „Gott Strafe England“, namalované na bocích německých stíhacích letounů Messerschmitt Bf 109E, jsou znakem II. Gruppe / Jagdgeschwader 51. Tedy jednotky, která se ve skutečnosti opravdu zúčastnila Bitvy o Británii. (p3tris)

Reklama

Reklama