Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (491)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jednotka a dvojka sú rozhodne lepšie. Tento návrat do minulosti čo by prequel v historickom prostredí mi nie celkom sadol. Z hypnotizéra Rasputina sa stal majster bojových umení a keď už chceli tak veľmi presvedčiť historickou srandou, mohli rovno Leninovi nechať narásť vlasy. Čo vlasy, rovno číro. Keď už robenie alternatívnej histórie zosmiešňovaním tak potom kompletne. A Gemmu Arterton nemuseli prerobiť na Fantaghiro. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsmani jsou asi po pátém odložení konečně tady, a jak jsem za ty roky viděl ty trailery asi 30x, tak už jsem se na to moc netěšil a docela mě to příjemně překvapilo, jelikož jsem fakt čekal po zklamání ze dvojky dost málo, jelikož mě ten setting příliš nelákal. I tak je moje kdysi neochvějná víra v Matthew Vaughna ta tam, nicméně kdyby alespoň takhle točil každý filmař, nebylo by tolik sra*ek. Jen jsem byl u tohoto tvůrce zkrátka zvyklý na víc. Leč 130 minut krásně uteklo, Ralph Fiennes je i v tomto věku tahounem i v akčních sekvencích a to víc mě samozřejmě mrzí, že film v pokladnách pohořel. Vaughn se nechal slyšel, že to ho nezastaví v přípravách trojky, tak snad tuhle ságu uzavře ještě velkolepě. PSHarris Dickinson mě tu nakonec neštval tak, jak jsem se po prvním traileru bál. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám Vaughna rád, ale takhle ne. Atmosféru a kulisy první světové tu režisér vystihl celkem hezky. Akce je pak pochopitelně super a třeba noční scéna v zákopech je jedna z nejlepších, co kdy natočil. Jenomže zatímco vizuálními nápady Vaughn jako obvykle jenom hýří, příběh a dialogy tentokrát konkurují tomu nejhoršímu, co může popcornová tvorba nabídnout. V podstatě bych se nebál to přirovnat k poslednímu dílu Rychle a zběsile. Debilní dialogy, co tahají za uši a extrémní tlačení na pilu z hlediska citů a emocí – do takové míry, až je z toho medvědí služba – bych u Kingsmanů zrovna nečekal, korunu tomu pak nasadily námluvy s Rasputinem, které byly tak totálně bizarní a over-the-top sprosté, že jsem si nebyl jistý, jestli stále sleduju ten samý film. Zklamání je slabé slovo. Tohle byla čirá frustrace. Dejte mu komiks, gangsterku, cokoliv – momentálně totiž s Kingsmany akorát padá strmě dolů... 4/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najslabší Kingsmani a najslabší Vaughn. I naďalej síce exceluje v akcii a stále dokáže naaranžovať pôsobivú scénu, tentokrát ho však zrádza tonálne rozlietaný príbeh, ktorý až prekvapivo nešikovne osciluje medzi klasickými Kingsmanmi, rodinnou drámou a vojnovým filmom. Poriadne pritom nefunguje ani v jednej z polôh a vo výsledku mu chýba ako tradičná hravosť, tak i spád či zaujímavé postavy. Jedinou istotu zostáva iba nezlyhávajúci Ralph Fiennes, čo mi však príde trochu málo. Srdcová látka britského tvorcu sa tak začína javiť ako slepá ulička a ako jeho fanúšika ma to úprimne mrzí. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Potřetí a konečně trochu jinak. Zatímco dvojka představovala jen další nálož téhož a mytologii téhle odlehčené špionské franšízy kdovíjak inovativně neobohatila, třetí díl se vrací na samý začátek. Počátek 20. století možná pro dnešního diváka není tak atraktivní, ale Vaughn dobře zná své řemeslo, a tak období první světové války prodává velmi efektně. Ačkoli se však na origin kingsmanovské služby pěkně dívá, přece jen je znát, že kdyby tenhle výlet do alternativní historie nevznikl, asi nikomu by nechyběl. Vaughn se v některých scénách uchyluje k poměrně bizarním rozhodnutím, v součtu si však udržuje zábavnou hravost, kterou na jeho tvorbě máme tak rádi. Nadstandardní přehlídka knírů a historických nepřesností se v půlce dokonce uchýlí k hodně odvážnému scenáristickému rozhodnutí, vracející i třetí díl na pole známé z těch předchozích. Přehlídka záporáků počátku minulého století baví, ale pokud by se Vaughn už do budoucna věnoval něčemu jinému, rozhodně bych mu to nevyčítal. Více zde. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Vedle tohoto snímku se uvažovalo i o filmu „Statesman“, který by se zaměřil na americkou obdobu britské agentury Kingsman. (Petr.Kocfeld)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází jedna scéna. (griph)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama